Zupeeełny off... Mili sie hajtnęła a teraz jest Mamą ;)

Nie wiesz gdzie umiescić swój post? A może chcesz poznać nowych ludzi? Jak sama nazwa mówi na tym forum jest wszystko dozwolone, no może nie do końca... ;-]
Zablokowany

Kiedy Nelka wyjdzie do Rodziców?

po 2 lipca
3
19%
między 28.06 a 02.07
5
31%
między 20.06 a 27.06
8
50%
do 20.06
0
Brak głosów

Liczba głosów: 16

Linka
Prawie autorytet

Re: Zupeeełny off... Mili sie hajtnęła a teraz jest Mamą ;)

Post autor: Linka »

Moja siotra chrzciła Natalię jak jak miała 5 miesięcy i juz uwazała, że to za późno. Na chrzcie było sporo ludzi i Natalia chyba była w tym najgorszym okresie, bo już siedziała, zaczynała powoli wstawać i była zawsze zła, kiedy musiała być ciągle w jednym miejscu, a skutkiem tego była niezła scena przy samym polewaniu wodą. Mi się wydaje, że najlepiej chrzcić, albo tak koło miesiąca- dwóch, albo już wtedy po roku, kiedy dziecko jest już bardziej świadome (chociaż i tka nie będzie pamiętać).
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
=MiLi=
Wspaniała

Post autor: =MiLi= »

I właśnie o tym mówiłam - to najgorszy wiek, bo dzieciaki poznają świat, ząbkują, siedzą i najchętniej ciągle coś by robiły... a taki roczniak już potrafi wysiedzieć bez problemu - widzimy po Chrześniaku Sebka nawet teraz.
Na szczęście mój Mąż ma takie samo zdanie jak ja ;)
22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
Centi66691
Człowiek czynu

Post autor: Centi66691 »

=MiLi= pisze: Na szczęście mój Mąż ma takie samo zdanie jak ja ;)
I to ejst najważniejsze !!:)
"Wielcy Tancerze nie są wielcy z powodu swojej techniki, lecz pasji"
aguśka
Człowiek czynu

Post autor: aguśka »

=MiLi= pisze:a taki roczniak już potrafi wysiedzieć bez problemu
to chyba musi być świete dziecko :zdziwko: ... roczne dziecko, które zaczyna chodzić, jest wszystkiego ciekawe, wszystko chce zobaczyć i wszędzie pójść.... więc ja osobiscie chrzciny zrobie swojemu dziecku gdzieś jak będzie miało 2 mies. ale to jest moje zdanie :)
"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
Martuśka
Prawie autorytet

Post autor: Martuśka »

Nie widziałam nigdy rocznego dziecka które by usiedziało w jednym miejscu więcej niż 5 minut... wszędzie chce isc i wszystko zobaczyć... straszny wiek więc nie widze takiego dziecka na chrzcie... odkąd pamiętam u nas dzieci chrzci sie w czasie do 2 miesięcy i rzadko sie zdarza maluch który by płakał albo był niegrzeczny... do dwóch miesiecy dzieci przecież nie ząbkują więc i nie płaczą z tego powodu.
ale z drugiej strony każde dziecko jest inne i jedne bedzie w kazdym wieku nieznosne a inne zawsze spokojne...
Wasz Córci to wy decydujecie.... kto wie moze i to bedzie lepsze dla was i dla niej żeby była chrzczona mając roczek.

zrezygnowałam z tej pracy... nie odpowiadały mi troche warunki na jakich miałabym pracować...
Offik
Prawie autorytet

Post autor: Offik »

a ja chrzcić nie mam zamiaru:) jeśli będzie chciało to w odpowiednim wieku samo się ochrzci:)
=MiLi=
Wspaniała

Offik pisze:a ja chrzcić nie mam zamiaru:) jeśli będzie chciało to w odpowiednim wieku samo się ochrzci:)
I ja najchętniej też bym tak zrobiła... Jej decyzja... ale już... ochrzcimy Myszę, a Ona jak będzie miała ochotę to wiarę zmieni.

No to ja nie wiem co Wy za dzieci znacie albo jak próbujecie Je zaciekawić :lol: mnie się to zawsze udaje bez problemu - wystarczy mieć sposób - na każde dziecko inny ;) Poza tym nawet jeśli chciałoby sobie pobiegać - proszę bardzo - sam polewanie główki trwa chwilkę i wtedy ma być grzeczne a resztę czasu jak dla mnie może nawet demolować kościół :lol:

Z resztą fajniejsze zdjęcia można robić rocznemu dzieciaszkowi :twisted:

Nie bierzemy jak na razie w ogóle pod uwagę w ogóle ochrzczenia Małej w wieku kilku miesięcy. Najbardziej realny termin to czerwiec przyszłego roku. Jak będzie - zobaczymy :)

zrezygnowałam z tej pracy... nie odpowiadały mi troche warunki na jakich miałabym pracować...
A co było nie tak? Trudno, niejedno dziecko na świecie ;) znajdziesz taką pracę, która Ci będzie odpowiadała :)
Martuśka
Prawie autorytet

No u nas jakby dziecko zaczęło biegac to ksiądz by chyba je wywalił z koscioła i tak nazwymyslał ze szok. Jest zły jak dziecko zacznie troche płakac a na dodatek jakby przyszło mu juz roczne dziecko to rodzice nieźle by sie nasluchali... Ogólnie nasz ksiądz jest nieźle pokręcony i zacofany dlatego u nas wszyscy chrzczą tak aby dziecko nie rozrabiało.
Ale wiem ze nawet jeśli bede chrzciła moje dziecko to jak najwcześniej sie bedzie dało :P

A co było nie tak? Trudno, niejedno dziecko na świecie znajdziesz taką pracę, która Ci będzie odpowiadała
nie oplacało mi sie finansowo to raz, a dwa tylko trzy dni w tygodniu (poniedziałek, wtorek, piątek) wiec cieżko byloby mi znaleźć drugą prace... troche szkoda ze nie było opcji pracować od poniedziałku do piątku bo to na prawde cudowny dzieciaczek:) ale szukam dalej:)
Linka
Prawie autorytet

Post autor: Linka »

To co to za ksiadz. To raczej normalne, że dzieci rozpiera energia i będą chciały biegać, a jak płacza to przecież też nie jest niczyja wina. Ja tam nie chciałbym chrzcic swojego dziecka u takiego księdza. Wolałabym pojechać do innej miejscowości ;p
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
Martuśka
Prawie autorytet

no niestety taki jest... na starość głupieje:P ale jak chce to potrafi zachowac sie normalnie tylko że to rzadkość:P przez to nie chodze do siebie do kościoła, wolę iść w Poznaniu na studencką mszę:)

A jak Mili sie czujesz?
Fajnie jakby Nelka była już z Wami no i my byśmy mogli ją wreszcie zobaczyć (na zdjeciach ale to i tak dużo) :)
=MiLi=
Wspaniała

Dokładnie, takiego księdza to ja bym w tyłek kopnęła ;) Dziecko to dziecko...

Byliśmy dziś na KTG, wszystko w porządku, ale na razie się na poród nie zapowiada... w piątek o 21 mamy wizytę u Pani Doktor.. mam nadzieję, że do tego czasu urodzimy i wizyta nie będzie potrzebna ;)
Justyśka
Szalony pismak

Post autor: Justyśka »

no tutaj już cała strefa pewnie z niecierpliwości po nocach nie śpi:) ja też już chciałabym zobaczyć to Wasze kochane maleństwo;)
"Na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Saint-Exupery
........................:::::::::::::::::::::.............................
"Nie przejmuj się zbytnio tym, co ludzie powiedzą. Rob, co ci się w życiu podoba, jeśli tylko będziesz mogla potem w lustrze spojrzeć sobie w twarz." L.M Montgomery
=MiLi=
Wspaniała

A ja jak bym chciała... ;) a tu Jej się nie spieszy.. ;)
No to Martuśka i Angel_89 nie trafiły ;) szanse mają jeszcze:

26.06 Centi
27.06 Centi, aguśka
28.06 Offik
29.06 czarownica333
30.06 aguśka
01.07 Gosiaczek
02.07 Linka
Centi66691
Człowiek czynu

ooo dziś Nelcia według mnie się rodzi albo jutro :):)

A jak obstawiłem te terminy i one przejdą to mogę inne wybrać ??:P
Martuśka
Prawie autorytet

no własnie.... mozemy obstawić kolejne terminy czy nie? ogólnie nie ma zasad tej całej licytacji:P ciężko stwierdzić co teraz hehe:P
Centi66691
Człowiek czynu

My z Martuśką chcemy dalej xD :)

Ja mam jeszcze jutro :)
=MiLi=
Wspaniała

Hehehe tylko bez przesady ;) bo cały tydzień obstawicie :lol:
Nie chciałabym żeby poczuli się pokrzywdzeni inni obstawiający ;)
aguśka
Człowiek czynu

Post autor: aguśka »

ja chyba telepatycznie pogadam z Nelką i się dowiem kiedy ma zamiar zaszczycić ten świat swą obecnością :mrgreen:
"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
Martuśka
Prawie autorytet

Nie no spoko tak mi na tym nie zależy:) nie wyszło - trudno sie mówi :wink: nie mam do tego intuicji:P
=MiLi=
Wspaniała

Mój Mąż już przeprowadzał z Córą rozmowę ;) ja się przygotowała na to, że dziś w nocy rodzimy ;)
Zablokowany