Zupeeełny off... Mili sie hajtnęła a teraz jest Mamą ;)
-
- Prawie autorytet
Re: Zupeeełny off... Mili sie hajtnęła a teraz jest Mamą ;)
Moja siotra chrzciła Natalię jak jak miała 5 miesięcy i juz uwazała, że to za późno. Na chrzcie było sporo ludzi i Natalia chyba była w tym najgorszym okresie, bo już siedziała, zaczynała powoli wstawać i była zawsze zła, kiedy musiała być ciągle w jednym miejscu, a skutkiem tego była niezła scena przy samym polewaniu wodą. Mi się wydaje, że najlepiej chrzcić, albo tak koło miesiąca- dwóch, albo już wtedy po roku, kiedy dziecko jest już bardziej świadome (chociaż i tka nie będzie pamiętać).
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
-
- Wspaniała
I właśnie o tym mówiłam - to najgorszy wiek, bo dzieciaki poznają świat, ząbkują, siedzą i najchętniej ciągle coś by robiły... a taki roczniak już potrafi wysiedzieć bez problemu - widzimy po Chrześniaku Sebka nawet teraz.
Na szczęście mój Mąż ma takie samo zdanie jak ja
Na szczęście mój Mąż ma takie samo zdanie jak ja

22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
-
- Człowiek czynu
I to ejst najważniejsze !!:)=MiLi= pisze: Na szczęście mój Mąż ma takie samo zdanie jak ja
"Wielcy Tancerze nie są wielcy z powodu swojej techniki, lecz pasji"
-
- Człowiek czynu
to chyba musi być świete dziecko=MiLi= pisze:a taki roczniak już potrafi wysiedzieć bez problemu

"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
"Hera moja miłość"
-
- Prawie autorytet
Nie widziałam nigdy rocznego dziecka które by usiedziało w jednym miejscu więcej niż 5 minut... wszędzie chce isc i wszystko zobaczyć... straszny wiek więc nie widze takiego dziecka na chrzcie... odkąd pamiętam u nas dzieci chrzci sie w czasie do 2 miesięcy i rzadko sie zdarza maluch który by płakał albo był niegrzeczny... do dwóch miesiecy dzieci przecież nie ząbkują więc i nie płaczą z tego powodu.
ale z drugiej strony każde dziecko jest inne i jedne bedzie w kazdym wieku nieznosne a inne zawsze spokojne...
Wasz Córci to wy decydujecie.... kto wie moze i to bedzie lepsze dla was i dla niej żeby była chrzczona mając roczek.
zrezygnowałam z tej pracy... nie odpowiadały mi troche warunki na jakich miałabym pracować...
ale z drugiej strony każde dziecko jest inne i jedne bedzie w kazdym wieku nieznosne a inne zawsze spokojne...
Wasz Córci to wy decydujecie.... kto wie moze i to bedzie lepsze dla was i dla niej żeby była chrzczona mając roczek.
zrezygnowałam z tej pracy... nie odpowiadały mi troche warunki na jakich miałabym pracować...
-
- Prawie autorytet
a ja chrzcić nie mam zamiaru:) jeśli będzie chciało to w odpowiednim wieku samo się ochrzci:)
-
- Wspaniała
I ja najchętniej też bym tak zrobiła... Jej decyzja... ale już... ochrzcimy Myszę, a Ona jak będzie miała ochotę to wiarę zmieni.Offik pisze:a ja chrzcić nie mam zamiaru:) jeśli będzie chciało to w odpowiednim wieku samo się ochrzci:)
No to ja nie wiem co Wy za dzieci znacie albo jak próbujecie Je zaciekawić

Z resztą fajniejsze zdjęcia można robić rocznemu dzieciaszkowi

Nie bierzemy jak na razie w ogóle pod uwagę w ogóle ochrzczenia Małej w wieku kilku miesięcy. Najbardziej realny termin to czerwiec przyszłego roku. Jak będzie - zobaczymy

A co było nie tak? Trudno, niejedno dziecko na świeciezrezygnowałam z tej pracy... nie odpowiadały mi troche warunki na jakich miałabym pracować...

-
- Prawie autorytet
No u nas jakby dziecko zaczęło biegac to ksiądz by chyba je wywalił z koscioła i tak nazwymyslał ze szok. Jest zły jak dziecko zacznie troche płakac a na dodatek jakby przyszło mu juz roczne dziecko to rodzice nieźle by sie nasluchali... Ogólnie nasz ksiądz jest nieźle pokręcony i zacofany dlatego u nas wszyscy chrzczą tak aby dziecko nie rozrabiało.
Ale wiem ze nawet jeśli bede chrzciła moje dziecko to jak najwcześniej sie bedzie dało
Ale wiem ze nawet jeśli bede chrzciła moje dziecko to jak najwcześniej sie bedzie dało

nie oplacało mi sie finansowo to raz, a dwa tylko trzy dni w tygodniu (poniedziałek, wtorek, piątek) wiec cieżko byloby mi znaleźć drugą prace... troche szkoda ze nie było opcji pracować od poniedziałku do piątku bo to na prawde cudowny dzieciaczek:) ale szukam dalej:)A co było nie tak? Trudno, niejedno dziecko na świecie znajdziesz taką pracę, która Ci będzie odpowiadała
-
- Prawie autorytet
To co to za ksiadz. To raczej normalne, że dzieci rozpiera energia i będą chciały biegać, a jak płacza to przecież też nie jest niczyja wina. Ja tam nie chciałbym chrzcic swojego dziecka u takiego księdza. Wolałabym pojechać do innej miejscowości ;p
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
-
- Prawie autorytet
no niestety taki jest... na starość głupieje:P ale jak chce to potrafi zachowac sie normalnie tylko że to rzadkość:P przez to nie chodze do siebie do kościoła, wolę iść w Poznaniu na studencką mszę:)
A jak Mili sie czujesz?
Fajnie jakby Nelka była już z Wami no i my byśmy mogli ją wreszcie zobaczyć (na zdjeciach ale to i tak dużo)
A jak Mili sie czujesz?
Fajnie jakby Nelka była już z Wami no i my byśmy mogli ją wreszcie zobaczyć (na zdjeciach ale to i tak dużo)

-
- Wspaniała
Dokładnie, takiego księdza to ja bym w tyłek kopnęła
Dziecko to dziecko...
Byliśmy dziś na KTG, wszystko w porządku, ale na razie się na poród nie zapowiada... w piątek o 21 mamy wizytę u Pani Doktor.. mam nadzieję, że do tego czasu urodzimy i wizyta nie będzie potrzebna

Byliśmy dziś na KTG, wszystko w porządku, ale na razie się na poród nie zapowiada... w piątek o 21 mamy wizytę u Pani Doktor.. mam nadzieję, że do tego czasu urodzimy i wizyta nie będzie potrzebna

-
- Szalony pismak
no tutaj już cała strefa pewnie z niecierpliwości po nocach nie śpi:) ja też już chciałabym zobaczyć to Wasze kochane maleństwo;)
"Na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Saint-Exupery
........................:::::::::::::::::::::.............................
"Nie przejmuj się zbytnio tym, co ludzie powiedzą. Rob, co ci się w życiu podoba, jeśli tylko będziesz mogla potem w lustrze spojrzeć sobie w twarz." L.M Montgomery
........................:::::::::::::::::::::.............................
"Nie przejmuj się zbytnio tym, co ludzie powiedzą. Rob, co ci się w życiu podoba, jeśli tylko będziesz mogla potem w lustrze spojrzeć sobie w twarz." L.M Montgomery
-
- Wspaniała
A ja jak bym chciała...
a tu Jej się nie spieszy.. 
No to Martuśka i Angel_89 nie trafiły
szanse mają jeszcze:
26.06 Centi
27.06 Centi, aguśka
28.06 Offik
29.06 czarownica333
30.06 aguśka
01.07 Gosiaczek
02.07 Linka

No to Martuśka i Angel_89 nie trafiły

26.06 Centi
27.06 Centi, aguśka
28.06 Offik
29.06 czarownica333
30.06 aguśka
01.07 Gosiaczek
02.07 Linka
-
- Człowiek czynu
ooo dziś Nelcia według mnie się rodzi albo jutro
:)
A jak obstawiłem te terminy i one przejdą to mogę inne wybrać ??:P

A jak obstawiłem te terminy i one przejdą to mogę inne wybrać ??:P
-
- Prawie autorytet
no własnie.... mozemy obstawić kolejne terminy czy nie? ogólnie nie ma zasad tej całej licytacji:P ciężko stwierdzić co teraz hehe:P
-
- Człowiek czynu
My z Martuśką chcemy dalej xD 
Ja mam jeszcze jutro

Ja mam jeszcze jutro

-
- Wspaniała
Hehehe tylko bez przesady
bo cały tydzień obstawicie 
Nie chciałabym żeby poczuli się pokrzywdzeni inni obstawiający

Nie chciałabym żeby poczuli się pokrzywdzeni inni obstawiający

-
- Człowiek czynu
ja chyba telepatycznie pogadam z Nelką i się dowiem kiedy ma zamiar zaszczycić ten świat swą obecnością 

"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
"Hera moja miłość"
-
- Prawie autorytet
Nie no spoko tak mi na tym nie zależy:) nie wyszło - trudno sie mówi
nie mam do tego intuicji:P

-
- Wspaniała
Mój Mąż już przeprowadzał z Córą rozmowę
ja się przygotowała na to, że dziś w nocy rodzimy