Wazuuuuuuup!

Nie wiesz gdzie umiescić swój post? A może chcesz poznać nowych ludzi? Jak sama nazwa mówi na tym forum jest wszystko dozwolone, no może nie do końca... ;-]
ODPOWIEDZ
Blood On The Ground
mroczny karol

Re: Wazuuuuuuup!

Post autor: Blood On The Ground »

Ale Cię zakręciło z tym dzieckiem :P
Ale niech ma, za te włosy :D Są urocze :D
Żyć to znaczy rodzić się powoli
=MiLi=
Wspaniała

Post autor: =MiLi= »

Dziękuję :)

Zobaczysz jak będziesz miała swoje ;) człowiek traci głowę na punkcie takiego małego szkraba :)
22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
Centi66691
Człowiek czynu

Post autor: Centi66691 »

Mili ja też zagłosowałem ;)) dokładnie jak ja wpadam do Wikii mojej chrześnicy to dostaje szajby już ;p
"Wielcy Tancerze nie są wielcy z powodu swojej techniki, lecz pasji"
=MiLi=
Wspaniała

Dzięki :)

Sebkowi się dziś śniło, ze urodziłam bliźniaki - dwie Córeczki :D i rano wymyśliliśmy dla nich imiona.. :) Natalia i Daria :)
Centi66691
Człowiek czynu

Post autor: Centi66691 »

hehe mi się marzą bliźniacy albo bliźniaczki ;))
"Wielcy Tancerze nie są wielcy z powodu swojej techniki, lecz pasji"
Anuś
Prawie autorytet

Post autor: Anuś »

a Nelka nie ma na drugie Natalia?

Moj Szymon ma braci blizniakow, wiec 'blizniacze geny' gdzies tam sa ;);):)
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
=MiLi=
Wspaniała

Tak, ma :)

Zawsze chciałam mieć bliźniaki :) jak Nelka się urodziła i miała "gorsze dni" to się zastanawiałam jak dałabym sobie radę z dwójką takich Wyjców ;) strasznie ciężka praca to musiałąby być ;) ale ile szczęścia :D
Martuśka
Prawie autorytet

Post autor: Martuśka »

U mnie bliźniacze ciąże sie nie zdarzają, u Michała też nie więc raczej mniej prawopodobne, że zaszłabym w taką ciąże:P
Ale to na prawdę musi być duże obciążenie fizyczne, psychiczne i finansowe dla rodziców, jednak jest to też podwójne szczęście:)
aguśka
Człowiek czynu

Post autor: aguśka »

mi też raczej nie grozi ciąża bliźniacza, ale pamietam jak moja siostra była w ciąży i na początku powiedzieli jej że chyba są trojaczki, pamiętam że się cieszyliśmy, ale teraz jak pomyśle że by było takich "trzech Mateuszków" to by było urawnie głowy. Czytałam kiedyś, że prawie każdy z nas ma na początku siostę/ brata bliźniaka, ale potem zanika.
Tak na marginesie mój dzielny chrześniak już śmiga sam a myśleliśmy, że nie zacznie chodzić przed pierwszymi urodzinkami.... spryciarz mały :)
"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
JaGaKi
Człowiek czynu

Post autor: JaGaKi »

Martuśka, ale to od faceta nie zależy czy będą dwojaczki czy trojaczki - tylko od kobiety ;p
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
Martuśka
Prawie autorytet

Tak wiem ale jednak zawsze też bierze sie pod uwagę mężczyzne (właściwie nie wiem czemu)... Anuśka też brała to pod uwagę:) każda kobieta jest na taką ciąże narażona... ja bym chyba nie chciała bliźniaków...
Anuś
Prawie autorytet

Post autor: Anuś »

Czy wiesz, że Twoje szanse na zajście w ciążę dwujajową rosną gdy:

*przyjmowałaś leki hormonalne bądź stosunkowo niedawno przestałaś brać hormonalne środki antykoncepcyjne,
*leczyłaś się z niepłodności,
*zaszłaś w ciążę na skutek sztucznego zapłodnienia (in vitro),
*rozregulował Ci się cykl miesięczny ponieważ długo podróżowałaś przekraczając kilka stref czasowych bądź ponad miesiąc byłaś w regionie o diametralnie innym klimacie,
*jesteś kobietą 35-letnią lub starszą ( z wiekiem częściej dochodzi do cykli podczas których uwalniane są dwie komórki jajowe )
*Ty lub Twój partner pochodzicie z rodzin, w których rodziły się bliźnięta. Gdy sama pochodzisz z takiej pary prawdopodobieństwo urodzenia dwojaczków wzrasta kilkakrotnie,
*rodziłaś więcej niż raz, przy czym prawdopodobieństwo wzrasta wraz z liczbą porodów.
Wiec moze mezczyzna tez ma 'cos do powiedzenia'?;P
Chociaz jak przegladam strony o ciazach blizniaczych to rzeczywiscie jest ze wiecej zalezy od kobiety ;)
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
JaGaKi
Człowiek czynu

Post autor: JaGaKi »

No przepraszam bardzo? Od faceta to chyba siłą woli zależy - bo plemniki nie spowodują uwolnienia się dwóch jajeczek kilka dni wczesniej? NO PROSZĘ WAS!!:D
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
=MiLi=
Wspaniała

Nieraz w ciążę bliźniaczką zachodzą Dziewczyny, które nie brały leków hormonalnych,nie mają w rodzinie bliźniajów itd ;) łud szczęścia ;)
GoSiAcZeK
Szalony pismak

Post autor: GoSiAcZeK »

JaGaKi pisze:No przepraszam bardzo? Od faceta to chyba siłą woli zależy - bo plemniki nie spowodują uwolnienia się dwóch jajeczek kilka dni wczesniej? NO PROSZĘ WAS!!:D
Fakt, plemniki nie powodują, ale możliwe że, jeśli chodzi o bliźnięta dwujajowe, facet ma coś pod względem genetycznym do powiedzenia. Jednak jeśli rodzą się bliźnięta jednojajowe, to genetycznie odpowiedzialna jest za to matka ;)
13.02.2005 r.

A. ;**
Martuśka
Prawie autorytet

Czytałam, że facet dominuje genetycznie jeśli o płeć chodzi, a ogólnie nie ma wpływu na ciąże bliźniaczą.
Ty lub Twój partner pochodzicie z rodzin, w których rodziły się bliźnięta.
no ale jaki ma tak właściwie wpływ na to czy ciąża będzie bliźniacza? właściwie to zdanie niczego nie wyjaśnia...
=MiLi=
Wspaniała

Ano taki, ze jeśli w rodzinie występowały bliźnięta to jest duża szansa, bo jest to genetycznie uwarunkowane. Zauważ, że są rodziny, w których w każdym pokoleniu są bliźnięta.
Martuśka
Prawie autorytet

Ano może i tak... :P

okno dziś umyłam :D w końcu cokolwiek przez nie widać :D
=MiLi=
Wspaniała

Mamy pierwszego ząbka! :D :D :D i drugi się zaraz przebije :D
Napisałabym to w swoim wątku, ale ktoś mi Go zamknął :roll:
Ostatnio zmieniony 10.12.2008, 21:00 przez =MiLi=, łącznie zmieniany 1 raz.
Offik
Prawie autorytet

Post autor: Offik »

to go otworz mili:) a to co sie tyczy wojska mozna wydzielic do innego watku:)
ODPOWIEDZ