Wazuuuuuuup!

Nie wiesz gdzie umiescić swój post? A może chcesz poznać nowych ludzi? Jak sama nazwa mówi na tym forum jest wszystko dozwolone, no może nie do końca... ;-]
ODPOWIEDZ
Jessica
Młody rozbrykany

Re: Wazuuuuuuup!

Post autor: Jessica »

Szczęśliwe jest życie licealistki. I pomyśleć, że my się irytujemy na 2 sprawdziany tygodniowo, a jak dorzucą nam kartkówkę to krzyczymy, że to ponad nasze siły :) (choć i tak pół klasy nawet nie spojrzy na książki ;P)
Let's make all dreams come true!
GoSiAcZeK
Szalony pismak

Post autor: GoSiAcZeK »

skąd ja to znam Jessica ;) tak jak u mnie, to takie kłótnie dla zasady ;p

mam jeszcze takie małe pytanie ;) mam prawie identyczne buty:

Obrazek

i mój problem polega na tym czy ubierać pończochy, czy nie... Z tego co wiem nieelegancko jest pójść na imprezę typu studniówka, z gołymi nogami i myślałam, żeby kupić cieniutkie pończochy bez tego wzmocnienia na palcach, byłyby prawie niewidoczne, tym bardziej, że sukienka jest do ziemi. Zastanawiam się tylko czy aby na pewno wypada mi iść w pończochach... czy to nie będzie jakaś modowa gafa... co o tym myślicie?
13.02.2005 r.

A. ;**
aguśka
Człowiek czynu

Post autor: aguśka »

zdecydowanie w pończochach, nawet nie ma się nad czym zastanawiać ;)
"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
Kamilka
Młody rozbrykany

Post autor: Kamilka »

mi osobiście nie podoba się jak ktoś ma buty z odkrytymi palcami i do tego zakłada rajstopy, pończochy czy cokolwiek innego ;p
ostatnio widziałam w sklepie takie rajstopy z odkrytymi palcami (specjalne do takich butów), może też są takie pończochy - poszukaj ;)
"To właśnie możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące..." P. Coelho

:*
=MiLi=
Wspaniała

Post autor: =MiLi= »

Ja też nie lubię jak ktoś ma buty z odkrytymi palcami i zakłada pończochy lub rajstopy. Fakt, że nieelegancko jest iść na taką elegancką imprezę bez rajstop - to gafa. Również na eleganckie wyjścia powinno się założyć buty z zakrytą piętą i palcami. :)
A nie możesz innych butów założyć?
W ostateczności zostaje ratowanie sytuacji tak jak napisała Kamila - rajstopy/pończochy z odkrytymi palcami.
22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
Martuśka
Prawie autorytet

Post autor: Martuśka »

A ktoś bedzie zwracała uwagę na to czy masz rajstopy/pończochy czy nie? skoro to długa sukienka to chyba nikt nie bedzie sie schylał i przyglądał sie twoim palcom... na sali i tak będzie ciemno wystarczy kupić rajstopy/pończochy bardzo cienkie tak z 4den i tylko z szefkiem na palcach...
może i to nie elegancko czy coś ale czasem jak ktoś ma szpetne palce i ich nie zakrywa choćby rajstopami też wygląda nieelegancko (nie odnosze sie tu do twoich placów Gosia) :)
z reszto czasem można nadłożyć zrowie nad mode... oczywiście jeśli kupisz te rajstopy bez placów to nie ma o czym mowić;)
=MiLi=
Wspaniała

Martuśka, w ogóle nieelegancko jest zakładać na eleganckie bale czy przyjęcia, spotkania ważne itd buty z odkrytymi palcami (piętą również) ;)
Więc nie mówiłam tu o tym, żeby aguśka nie zakładała rajstop, bo jeśli już musi w tych butach to lepiej z tymi pończochami niż bez nich, bo wtedy juz w ogóle nieelegancko ;)
GoSiAcZeK
Szalony pismak

Post autor: GoSiAcZeK »

Co do butów, to pójdę w tych, bo po pierwsze kupiłam je parę dni temu, po drugie podobają mi się, a po trzecie są dosyć wygodne ;) i ja sama nie uważam ich za nieeleganckie, powiem nawet, że ciężko było mi znależć w sklepach buty z zabudowanym przodem, które nadawałyby się do mojej sukienki, więc kupiłam te ;) poszukam tych rajstop z odkrytymi palcami, chociaż z tego co się orientuję to jest je bardzo cięźko znaleźć, przynajmniej w moich okolicach ;) pewne jest, że nie pójdę z gołymi nogami, bo nie chciałabym poobcierać stóp i w ogóle ;) i chyba jeśli nie znajdę tych rajstop zostaną mi, tak jak powiedziała Martuśka bardzo cienkie pończochy ;)
13.02.2005 r.

A. ;**
aguśka
Człowiek czynu

=MiLi= pisze: Więc nie mówiłam tu o tym, żeby aguśka nie zakładała rajstop, bo jeśli już musi w tych butach to lepiej z tymi pończochami niż bez nich, bo wtedy juz w ogóle nieelegancko ;)

ten wątek nie dotyczy mnie tylko Gosi.

pozatym nie myślę, żeby na studniówkę nie pasowały takie buty, co prawda jest to bal szkolny, ale bez przesady, u mnie bardzo dużo osób miało takie buty, tym bardziej, że Gosia ma długą suknie więc i tak buty nie będą tak widoczne. A co do pończoch to zdecydowana większość ma na palcach tylko mało widoczny szew, gorzej jest z rajstopami....Więc myślę, że nie powinnaś mieć problemu jeśli chodzi o pończochy, tylko w tym przypadku właśnie do odkrytych palców proponuję kolor beżowy, wtedy zupełnie dobrze to wygląda...
"Bywają takie dni i noce, które zmieniają wszystko. Bywaja takie rozmowy własne lub zaszłyszane, które są w stanie wywrócić do góry nogami cały nasz świat. Nie możemy ich przewidzieć. Nie możemy się na nie przygotować. Czyhaja gdzieś na nas zapisane w łańcuchu pozornych przypadków, nieuchronne jak świt po ciemności.."
"Hera moja miłość"
Martuśka
Prawie autorytet

Te słowo "nieeleganckie" po prostu pasowało mi do tego co chce powiedzieć a wiem, że tobie chodziło Mili o buty:P oglądając zdjęcia ze studniówek znajomych zauważyłam, że dziewczyny miały takie buty a do tego rajstopy:) wyglądało to ładnie:)
W sumie Mili ma racje bo takie buty nie bardzo sie nadają na takie bale ale z drugiej strony to jeszcze młodzieżowa impreza, mimo, że tak ważna i na pewno Gosia nie będzie sama w takich bucikach:)
=MiLi=
Wspaniała

Sorry, pomyliłam nicki ;)

Pewnie wiele dziewczyn będzie w takich butach. Fakt, to młodzieżowa bardziej impreza, więc się nikt nie przejmuje czy coś pasuje czy nie ;)
Chodziło mi po prostu o to, ze skoro i tak są to buty odkryte to już samo w sobie łamie zasady, więc rajstopy czy pończochy tego za bardzo już nie zepsują ;) Tylko fakt - lepiej beżowe :)
*MysterY*
Tuningowiec

Post autor: *MysterY* »

właśnie wyprzedziłem Linkę o 1 posta xD sesesese :twisted:
Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
Linka
Prawie autorytet

Post autor: Linka »

Mystery- już nie ;)
Ale dni na forum zawsze będziemy mieć tyle samo :mrblue:
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
Anuś
Prawie autorytet

Post autor: Anuś »

cwaniaki ;]
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
Paweł
Morphlorchack
Kontakt:

Post autor: Paweł »

Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
Martuśka
Prawie autorytet

To ja do tych optymistów nie należy rocznikowo ale myślenie mam podobne:P

coś ostatnio dużo mi tu reklam wyskakuje, jak nigdy... :roll: jakiś nawał tych reklam jest... dobrze, że da sie je spokojnie wyłaczyć i krzyżyk nie ucieka...
*MysterY*
Tuningowiec

Linka noooo teraz to będzie wyścig :P :mrgreen: Lubie wyścigi :)
aguśka
Człowiek czynu

cyferki znów zamknięte....szkoda ... :nom:
"Hera moja miłość"
*MysterY*
Tuningowiec

i dobrze :)
=MiLi=
Wspaniała

Jeest :D

Może w końcu ci "tylko cyferkowi" ruszą palce i napiszą coś w innych watkach ;)
ODPOWIEDZ