Ciekawe, na wychowaniu do życia w rodzinie uczyliśmy się, że manstrubacja (bezpieczna) nie niesie za sobą skutków ubocznych, wręcz przeciwnie - relaksuje
powidziała eż, że czasem trzeba rozładować napięcie seksualne nawet kilka razy dziennie, to przejdzie z wiekiem.
Masturbacja - w jaki sposób może zaszkodzic?
-
- Młody aktywny
-
- Młody aktywny
Re: Masturbacja - w jaki sposób może zaszkodzic?
Skutki uboczne masturbacji... U chłopaków to oczywiste:
- "Penis odkrzywia się nieco w lewą stronę" jak powiedziała Jabłczyńska w "Nigdy w Życiu"
Ale osobiście jestem zdania, że masturbacja jest nieodłączna u nas młodych Dojrzewanie łączy się z tym, że wzrasta popęd seksualny, a - sorry - uważam, że lepiej, żeby chłopak "czochrał bobra" niż gwałcił na ulicach :/
Co do dziewczyn to wam to raczej nie szkodzi - moja dobra przyjaciółka powiedziała mi przy jakiejś okazji, że się masturbuje i do tej pory nic jej nie jest. Podobno tylko lepiej unikać masturbacji ( tak jak seksu ) kiedy ma się okres (tyczy się dziewczyn jakby kto pytał ) bo można uszkodzić coś tam itd. ale nie wiem bo dziewczyną nie jestem więc...
- "Penis odkrzywia się nieco w lewą stronę" jak powiedziała Jabłczyńska w "Nigdy w Życiu"
Ale osobiście jestem zdania, że masturbacja jest nieodłączna u nas młodych Dojrzewanie łączy się z tym, że wzrasta popęd seksualny, a - sorry - uważam, że lepiej, żeby chłopak "czochrał bobra" niż gwałcił na ulicach :/
Co do dziewczyn to wam to raczej nie szkodzi - moja dobra przyjaciółka powiedziała mi przy jakiejś okazji, że się masturbuje i do tej pory nic jej nie jest. Podobno tylko lepiej unikać masturbacji ( tak jak seksu ) kiedy ma się okres (tyczy się dziewczyn jakby kto pytał ) bo można uszkodzić coś tam itd. ale nie wiem bo dziewczyną nie jestem więc...
-
- Szalony pismak
Jeśli chodzi o masturbację, to ewentualne zagrożenia, które się z nią wiążą (choć nie muszą):
- infekcja dróg moczowo-płciowych
- uzależnienie od masturbacji i ewentualne późniejsze komplikacje
- zmniejszenie doznać podczas właściwego stosunku
- infekcja dróg moczowo-płciowych
- uzależnienie od masturbacji i ewentualne późniejsze komplikacje
- zmniejszenie doznać podczas właściwego stosunku
We are the champions!
-
- Młody aktywny
ja tam nie widze jakichś skutków ubocznych masturbacji. No moze uzależnienie, ale w końcu jak ktoś tylko to robi na rozładowanie emocji to uzależnienie nie grozi:)
-
- Młody aktywny
Nie może zaszkodzić fizycznie oczywiście (raczej), natomiast sprawy psychiczne to już zależą od każdego człowieka indywidualnie. Nie radzę przesadzać i znaleźć złoty środek
-
- Młody aktywny
Słyszałem, że można się od tego uzależnić. Później możesz nie mieć takich doznań z partnerką i będziesz musiał nadal to robić, a to już chyba niefajne. Ale sam osobiście nie wiem wypowiadał się na ten temat seksuolog Lech Starowicz
-
- Młody aktywny
W wieku dojrzewania masturbacja jest calkowicie normlna i nie ma co się przejmować. Później przechodzi ochota na takie częste zabawy
-
- Młody aktywny
Na początku to jest normalne, z czasem można w popaść w uzależnienie lub też w to, że nie bd można osiągnąć satysfakcji ze stosunku, poprzez zmiany.
-
- Młody aktywny
no ale można sobie potrenować przed stosunkiem