Bob Marley
-
- Władca Smoków
Bob Marley
ostatnimy czasy "zakochalem" sie z rege a w szczegulnosci w Bobie Marleyu to jest po prostu zajefajne calkiem niezle sobie poczyna Gutek z zespolem Mustafari
a co wy sadzicie o tego typu muzyce bo ja z kumplem zarazilismy babem polowe naszych znajomych ;P
a co wy sadzicie o tego typu muzyce bo ja z kumplem zarazilismy babem polowe naszych znajomych ;P
-
- Młody rozbrykany
Re: Bob Marley
Łał cóż za odkrycie!!!! Regeae!!!! ;P ja słucham jak mnie napadnie, a na wakacjach słyszałam pare remix'ow i tez były całkiem niezłe!!!! 3majcie sie z qmplem!!!! 

Żyj tak aby Twoim przyjaciołom zrobiło się nudno gdy umrzesz.
-
- Szalony pismak
bob marley... mistrz of reggae. jamjacan music. facet wiedział co robi. daje ci radość. muzyka szczęścia, wolności, walki i bólu. tyle uczuć i emocji w każdym dźwięku. ehhh...
na wrażliwość nie ma żadnego lekarstwa. mamy uczucia i dlatego życie tak boli.
-
- Młody rozbrykany
hmmm mistrzem REGGAE(i prosze sobie zapamiętac jak się to pisze:))) był Jimmi Cliff;)to dzięki niemu świat usłyszał o kimś takim jak Bob Marley...bo to dzięki niemu koleś odkrył świat reggae, wyszkolił swój warsztat artystyczny i się wypromował!!!nie zapominajcie o tym:P
a co do Marleya...hmmm dobry gdy naprawde nie mam innych przykładów tej cudnej muzyczki"pod ręką";)))uwierzcie mi--nawet polska scena reggae ma wielu ciekawych artystów, na miarę Marleya i Cliffa...jak słysze"No women no cry"to mi się podnosi:/ tak jakby koles wykonywał całe zycie jeden utwór... uhm i tak wlasnie przyzwyczajają ludzi do schematów;)
a co do Marleya...hmmm dobry gdy naprawde nie mam innych przykładów tej cudnej muzyczki"pod ręką";)))uwierzcie mi--nawet polska scena reggae ma wielu ciekawych artystów, na miarę Marleya i Cliffa...jak słysze"No women no cry"to mi się podnosi:/ tak jakby koles wykonywał całe zycie jeden utwór... uhm i tak wlasnie przyzwyczajają ludzi do schematów;)
-
- Młody aktywny
Bob jest spoko, nie cierpę z koleji różnych odmoan regge np. vavamufin czy jak tam się pisze. Wpadaja mi rytmem w jakieś diskopolo.
-
- Młody rozbrykany
hmmm vavamuffin to nie odmiana tylko przedstawiciel jednej z odmian/podgatunkow;]to tak na marginesie....
nie ma to jak melodyjne roots albo dandehall
mrrrr
nie ma to jak melodyjne roots albo dandehall

-
- Młody aktywny
Uwielbiam Go
a jego kawałki cudo
zawsze jak słucham jakiegoś kawałka to taki fajny klimacik panuje
i odrazu poprawia mi sie humor
Z Reggae to tylko jego słucham i nawet mi się to podoba
a jego kawałki cudo
zawsze jak słucham jakiegoś kawałka to taki fajny klimacik panuje
i odrazu poprawia mi sie humor
Z Reggae to tylko jego słucham i nawet mi się to podoba
-
- Młody aktywny
Elo Ziomki!!! hehe troche długo nie pisaliście na tym forum za ten czas zdążyło sie narodzić nowe pokolenie rasta:D
powiem wam że wydaje mis ie że ta muzyka mnie rozumie a ja ją, po prostu nie umiała bym bez niej zyć hmmm:):) nie wybrzydzam w zespołach, właściwie wszsytkie mi sie podobają, wszytkie są oryginalne:D
hmm no to ja już kończe moją wypowiedź...

-
- Młody aktywny
oficjalnie nie lsucham reagee. ; D
czy jak tyo sie pisze. ; D
chyba dobrze napisalam.
aa;e pare kawałkow jest ok.
wiecej nie znam .
moze n ' niestety' ; D
czy jak tyo sie pisze. ; D
chyba dobrze napisalam.
aa;e pare kawałkow jest ok.
wiecej nie znam .

moze n ' niestety' ; D
Nie bać się, nie dać się i zwwyciężyć.
-
- Prawie autorytet
mój brat przez jakiś czas była zapalonym słuchaczem Boba Marley'a więc chcąc nie chcąc słuchałam jego piosenek i niektóre są na prawdę świetne ale jednak nie zapadło mi nic w pamięć i nie słucham tego typu piosenek 

-
- Młody aktywny
całkiem niedawno poszłam oglądać wysęp kolegi w teatrze ubrałam sie w spódniczke bluzeczkę i takie tam spotkałam kilku znajomych i oni mówią żeby iść do klubu z muzyką reggae ja w sumie nieodpowiednio ubrana ale spoko poszłam i bawiłam się całą noc ta muzyka miała taki pozytywny wpływ
jestem za 

"oczy tej małej jak dwa błękity..."
-
- Młody aktywny
Dobra nuta, Marley to zdecydowanie dobra nuta
-
- Młody aktywny
Od paru dni nie daje mi spokoju jedna rzecz.
Do tej pory słuchałam sobie zadowolona piosenek Looking in your big bronze eyes i Bad Boys oraz Red red wine żyjąc w przekonaniu że to utwory Boba Marleya. Po czym patrze na necie a e 2 pierwsze pdpisane sa jako Inner Circle a Red red wine jako UB40 i dodatkowo teledyski. No ale również znalazłam e same wykonania podpisane jako Bob Marley. Więc już sama nie wiem jak to jest. Może ktoś zna odpowiedź na jakże nurtujące mnie pytanie. Kto jest prawdziwym wykonawcą tych piosenek?
Do tej pory słuchałam sobie zadowolona piosenek Looking in your big bronze eyes i Bad Boys oraz Red red wine żyjąc w przekonaniu że to utwory Boba Marleya. Po czym patrze na necie a e 2 pierwsze pdpisane sa jako Inner Circle a Red red wine jako UB40 i dodatkowo teledyski. No ale również znalazłam e same wykonania podpisane jako Bob Marley. Więc już sama nie wiem jak to jest. Może ktoś zna odpowiedź na jakże nurtujące mnie pytanie. Kto jest prawdziwym wykonawcą tych piosenek?
-
- Młody aktywny
Nie mam żadnych uprzedzeń co do mojego pochodzenia. Mój ojciec był biały, a matka czarna. Nazywają mnie mieszańcem czy jakoś tak. A ja nie staję po niczyjej stronie. Nie jestem po stronie czarnego człowieka, ani po stronie białego człowieka. Jestem po stronie Boga, Tego, który mnie stworzył i sprawił, że pochodzę od człowieka czarnego i białego.
— Bob Marley
— Bob Marley
-
- Młody aktywny
Ja zawsze słucham Boba jak palę sobie Shishkę
Idealne klimaty 

-
- Młody aktywny
Bob jest ponadczasowy.
A wiecie, ze Bad Boys nie jest jego?

-
- Młody aktywny
No Bob bardzo lubię Boba
takie reggae w tym wydaniu jak najbardziej mi odpowiada w ogóle szczęśliwy byłem jak oglądałem I'm Legend z Willem Smith miło zaskoczył mnie muzyką Marleya : )

-
- Młody aktywny
Klasyka.. Bardzo dobra klasyka