Bober praciwalem na systemie MacOS 9.0 na iMac'ach naprawde zle mi sie bedzie chyba do konca rzycia kojazyl ten system wiec nie polecam.bober pisze:MacOS'a nie widziałem ale pdobno jest swietny
DlaczegoDrako pisze:Bober praciwalem na systemie MacOS 9.0 na iMac'ach naprawde zle mi sie bedzie chyba do konca rzycia kojazyl ten system wiec nie polecam.
jush lepszy SuSE a najlepszy jak mowilem Red Hat i ostatnio podobno ciekawa jest ta nowa wersja SlackwaraDrako pisze: Linud Mandrake 8.0 dla poczatkujacych potem cos mocniejszego Debian
Ale od Mandrake ma się rozumieć? RH leży przy PLD tak jak i reszta systemówbober pisze: jush lepszy SuSE a najlepszy jak mowilem Red Hat i ostatnio podobno ciekawa jest ta nowa wersja Slackwara
to zalezy bo linuxow jest od nasrania i takich z interfejsem graficznym jak [prawie] w XP i takih ktore nic poza konsola nie oferuja ...... sa takie co sa dostarczane na plytach DVD i takie ktore wlaza na Flopka .....SuChyY pisze:niebede CI zadnego specjalnie polecal bo sie na tym nie znam ale jak jednego poznasz na 100% to z innymi nie bedziesz mial problemow - myle sie ?
Polacy nie gęsi i swoją dystrybucję mają. Nie wiem czy PLD ma środowisko graficzne ponieważ z niego nie korzystam. Wszystko można zrobić w konsoli. Ma coś w stylu debianowskiego apt-get nazwapakietu. Odrazu ściąga i instaluje pakiet, który potrzebujesz. Manuale są po polsku, itp.bober pisze:BTW: PLD nie probowalem ale jako ze to polska dystrybucja mam co do niej pewne obawyale moze sie myle ...... jedno jest pewne kiedys jak mnie cos najdzie to go zedre i sie sam przkonam
Hmm gry powiadasz? Wystarczy zainstalować sterowniki OpenGL i można spokojnie pograć w TuxRacer i inne nawalanki 3d tak jak np. Quake3. A i jak się dowiedziałem X'y są. Ale to naprawde jest dziadostwo, linux wtedy traci swoją urodę. Rozrywka? mpg123 - coś a'la winamp. Odtworzysz nim radio internetowe, mp3, filmy. Coś jeszcze?bober pisze:moze i polacy to nie gesi bo pld maja i moze mozna wszystko w konsoli zrobic ale ja nie chce uzywac systemu jedynie do pracy![]()
to powinno tez byc zrodlo rozrywki i zabawy a nie tylko pisanie polecen
z doswiadczenia wiem ze xp jest kilka razy trudniej zje*** niz inne winowsy nawet te z lini NTPiqs - X pisze:Zainstalowalem sobie XP .. i narazie widzę więcej plusów niż minusów.. ide szukaj jego ujm
Z rodziny MS Windows moim zdaniem najlepsze wydanie to XP. Dla początkujących linuxiarzy i nie tylko polecam coś z Mandrake (najlepiej najnowszy 9.0). Dla bardziej zaawansowanych Slackware lub coś z rodziny *BSD.Piqs - X pisze:Zastanawiam sie nad tym.. i dojść nie moge
.. który system najlepszy jest, któremu mój komputer powierzy moge
.. Rym mi nie wyszedł, szkoda, ale topic jest .. który system operacyjny jest najlepszy ? (z uwzględnieniem Linux'ów i MacOS'ów i tym podobnych) ...