Obecnie światowa kinematografia zalewa nas swoimi (nie zawsze godnymi uwagi) produkcjami. Na co warto pójść z dziewczyną/chłopakiem, a na co tylko z kumplem. Co trzeba obejrzeć koniecznie? A także Wasze zdania o aktorkach, aktorach reżyserach i ludziach filmu, którzy zrobili na Was wrażenie.
to było wiadome .. a dlaczego ?? .. słyszałem gdzies w TV .. że amerykance som za głupie i za materialistyczne =] .. Katedra jest symbolem .. ma w sobie wiele symboli, których amerykancy nie som w stanie swą masowością i antyjednostkowością odczytac .. niestety .. a co wygralo ?
mnie sie podobalo jak z gkoscia "pryslo" "wylecialo mu z klaty te macki... i pozniej tralralrlalala i powstal filar..
dla mnie to byl znak wybuchajacej w nim nienawisci..... nie mogl wytrzymac napiecia.... stresu.. ZYCIA...... i uszlo z niego to zycie... zmieniajac sie w statyczna postac rozgalezionego filara...
KATEDRA wywołuje strasznie dużo emocji. Moja kuzynka jest na 4 roku psychologii i przeprowadzała badania dotyczące filmów krótkomerażowych. Posłużyła się KATEDRĄ. Ludzie siedzieli przed tym filmem jak zaczorowani. Nikt nie oderwał wzroku od ekranu. Ten film ma w sobie magię, cos co przyciąga, zadziwia, ekscytuje, coś co trafia w wielu ludzi...
Cns pisze:I kto to mowi!!!!!!! A cio miała dostac za cio daj se spokoj to jest denny film.
To zrob lepiej. Strona wizualna tez sie liczy, a fabula jest o tyle niezla ze kazdy widzi co innego. Nie wszystko musi byc podane na tacy, czasem trzeba sie ruszyc i znalesc sens.
"Kto stawia sobie za cel doskonalosc, osiaga wiecej niz przecietnosc. Kto stawia sobie za cel przecietnosc, nie osiagnie nawet tyle"