Czy istnieje???
Re: Czy istnieje???
EJ ludzie !!
ŚW. MIKOŁAJA NIE MA !! ..
Nie ma, nie ma i jeshcze ras nie ma .. ! A dlaczego ?
Przecież on był zwykłym człowiekiem .. i umarł dafno dafno temu.
A inna sprawa, że ja żyl to spotkałmale zielone lapońskie elfy, które wzieły strukture jego ciala, przeniosly na jakies ryciki (wtedy przecie dopiero druk wchodzil) i przechowywaly caly czas w swoich jaskiniach w Laponii. A dzisiejszy św. Mikołaj to nic, tylko cybernetyczna replikacja dafnego św. Mikołaja. Jeden elf wchodzi do robota, inne wchodza do robotów reniferów i latają po calym swiecie dafac prezenty.
Po prostu owe elfy nie chca sie pokazywac swiatu, i z ukrycia obdarowywuja nas prezentami ! ...
A inna sprawa, że ja żyl to spotkałmale zielone lapońskie elfy, które wzieły strukture jego ciala, przeniosly na jakies ryciki (wtedy przecie dopiero druk wchodzil) i przechowywaly caly czas w swoich jaskiniach w Laponii. A dzisiejszy św. Mikołaj to nic, tylko cybernetyczna replikacja dafnego św. Mikołaja. Jeden elf wchodzi do robota, inne wchodza do robotów reniferów i latają po calym swiecie dafac prezenty.
Po prostu owe elfy nie chca sie pokazywac swiatu, i z ukrycia obdarowywuja nas prezentami ! ...
-
- Prawie autorytet
dlaczego zabieracie nam wiare w faceta ktory daje prezenty ? ;P ;P ;P ;P
Jestescie okrutni ;P ;P ;P ;P
Ja tam bede wierzyc w MiKoLaJa ;P ;P ;P
Jestescie okrutni ;P ;P ;P ;P
Ja tam bede wierzyc w MiKoLaJa ;P ;P ;P
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!

Krolujesz Im.!

-
- Prawie autorytet
Ja też !! 
To jakaś cząstaka dzieciństwa, która w nas zostaje kiedy stajemy się coraz starsi!!
NIE ODBIERAJCIE NAM WIARY W ŚW.MIKOŁAJA!! !! !!

To jakaś cząstaka dzieciństwa, która w nas zostaje kiedy stajemy się coraz starsi!!
NIE ODBIERAJCIE NAM WIARY W ŚW.MIKOŁAJA!! !! !!
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
-
- Władca Smoków
musimy wam to zabrac bo zginiecie w tym nowym swiecie teraz nawet malutkie dzieci wiedza ze mikolaja niema
-
- Prawie autorytet
Piotruś jesteś okropny!! nie będę cię lubiła jak tak będziesz pisał!! 

Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
-
- Władca Smoków
i tak bedziesz mnie lubila ;P;P
ale musze tak pisac bo to prawda ja niepotrafie klamac

ale musze tak pisac bo to prawda ja niepotrafie klamac
-
- Prawie autorytet
Piotrek, jak będziesz pisać takie głupoty - że nie ma mikołaja, to dostaniesz bana buahahaha ;d
joke (-;
joke (-;
- Przepraszam.
- Cebula u pani po wilu?
- 30gr
- A to dziękuję.
- Cebula u pani po wilu?
- 30gr
- A to dziękuję.
-
- Człowiek czynu
-
- Młody rozbrykany
Piqs, kofam Cie! I kofam logike, ktora sie kierujesz! Ale zapomniales o jednym... te elfy... jeszcze jeden musi wchodzic do robota sań...Piqs - X pisze:EJ ludzie !!
K.
Don't Worry Be Happy
kto mnie nauczy grac na gitarze?
kto mnie nauczy grac na gitarze?
-
- Truskafka
Nie no, do robota san to nikt nie wchodzil, bo on mial hipersuperturboautopilota, ktorym kierowal SDSKSSM*
* Sztab Do Specjalnego Kierowania Specjalnymi Saniami Mikolaja

"Moje szczęście ma brązowe oczy
" 

BEZ PRZESADY :[ Przeecież ty się wcale na tym nei znasz, wiec prosze cię .. daj spokój. Jesli nie wiesz co pisac, to nie pisz .. przeciez wiadomo, ze elfy posluguja sie najnowsza technologia, tak ja te male kosmity z MiB .. i jeden musi tam byc. Jestem znawca, nie kloc sieMirriam pisze:Nie no, do robota san to nikt nie wchodzil, bo on mial hipersuperturboautopilota, ktorym kierowal SDSKSSM*![]()
-
- Truskafka
Ale ja sie wcale nie kloce...To co napisalam jest w najnowszym ''Przewodniku Elfow'' (wydawnictwo ''Elf & sp), wiec wydaje mi sie poprawne...
" 

-
- Prawie autorytet
A my dziś się księdz pytaliśmy czy mamy wierzyć w Mikołaja
Powiedział że oczywiście... Ale jak potem powiedziałam, że się rozczarowałam, bo to rodzice dają prezenty a nie Mikołaj, to powiedział, żeby wszystkie prezenty gwiazdkowe oddać 

-
- Władca Smoków
Znamy 300.000 gatunków ssaków - ale nie ma wśród nich ani jednej odmiany latającego renifera
Na Ziemi żyje około 2 mdl. dzieci. Odliczywszy nawet dzieci muzułmanów, buddystów, wyznawców hinduizmu, itd., które nie oczekują jego wizyty, daje to około 378 mln dzieci do obsłużenia w ciągu jednej nocy. Zakładając że przeciętna rodzina liczy 2,5 dziecka (wg. statystyki) daje to około 150 mln domów do odwiedzenia. Co z tego wynika - zaraz zobaczymy.
Uwzględniwszy, że Boże Narodzenie trwa 31 godzin (biorąc pod uwagę zysk wynikający ze zmian stref czasowych przy podróży ze wschodu na zachód) daje to około 822.6 wizyty w domu na sekundę. W tym czasie Mikołaj musi zeskoczyć z sań, wpaść przez komin, położyć prezent pod choinką, powiedzieć parę razy "ho ho ho", wrócić przez komin, wskoczyć na sanie, wystartować, dolecieć do następnego domu. Wedle kalkulacji daje to około 150.000.000 km do przebycia w ciągu nocy.
W efekcie sanie Mikołaja musiałyby być 3.000 razy szybsze od dźwięku, by przebyć ten dystans w czasie 31 godzin (czyli wyciągać około 50 km/s). Tymczasem typowy renifer rozwija nie więcej niż 30 km/h. Brak danych dotyczących szybkości latających reniferów.
Ładowność sań. Zakładając, że przeciętny prezent waży około 1 kg, sanie musiałyby mieć ładowność supertankowca (ok. 321.000 ton). Tymczasem zwykły renifer ma 'uciąg' rzędu 600 kg. Zakładając, że renifery latajšce majš większy udźwig - to i tak potrzeba co najmniej 200.000 reniferów.
Statek o masie rzędu 320.000 ton, poruszający się z prędkością 50 km/s spaliłby się w atmosferze ziemi - chyba, że renifery są w stanie wypocić w ciągu sekundy energię rzędu 14.2 kwintylionów dżuli. Nie wspominając już o ogromnych turbulencjach powietrza i tzw. sonic boom (efekcie przekroczenia bariery dźwięku), których nikt nigdy nie zaobserwował. Wedle naszych obliczeń, taki pojazd powinien wyparować w ciągu 0,00426 sekundy od momentu startu. Dodatkowo Mikołaj podlegałby zabójczemu przeciążeniu (przy starcie) rzędu 17.500 g. Zakładając, że Mikołaj waży około 125 kg, to przy takim przeciążeniu jego ciało ważyłoby ok. 2.150.000 kg.
to muwi samo za siebie
Na Ziemi żyje około 2 mdl. dzieci. Odliczywszy nawet dzieci muzułmanów, buddystów, wyznawców hinduizmu, itd., które nie oczekują jego wizyty, daje to około 378 mln dzieci do obsłużenia w ciągu jednej nocy. Zakładając że przeciętna rodzina liczy 2,5 dziecka (wg. statystyki) daje to około 150 mln domów do odwiedzenia. Co z tego wynika - zaraz zobaczymy.
Uwzględniwszy, że Boże Narodzenie trwa 31 godzin (biorąc pod uwagę zysk wynikający ze zmian stref czasowych przy podróży ze wschodu na zachód) daje to około 822.6 wizyty w domu na sekundę. W tym czasie Mikołaj musi zeskoczyć z sań, wpaść przez komin, położyć prezent pod choinką, powiedzieć parę razy "ho ho ho", wrócić przez komin, wskoczyć na sanie, wystartować, dolecieć do następnego domu. Wedle kalkulacji daje to około 150.000.000 km do przebycia w ciągu nocy.
W efekcie sanie Mikołaja musiałyby być 3.000 razy szybsze od dźwięku, by przebyć ten dystans w czasie 31 godzin (czyli wyciągać około 50 km/s). Tymczasem typowy renifer rozwija nie więcej niż 30 km/h. Brak danych dotyczących szybkości latających reniferów.
Ładowność sań. Zakładając, że przeciętny prezent waży około 1 kg, sanie musiałyby mieć ładowność supertankowca (ok. 321.000 ton). Tymczasem zwykły renifer ma 'uciąg' rzędu 600 kg. Zakładając, że renifery latajšce majš większy udźwig - to i tak potrzeba co najmniej 200.000 reniferów.
Statek o masie rzędu 320.000 ton, poruszający się z prędkością 50 km/s spaliłby się w atmosferze ziemi - chyba, że renifery są w stanie wypocić w ciągu sekundy energię rzędu 14.2 kwintylionów dżuli. Nie wspominając już o ogromnych turbulencjach powietrza i tzw. sonic boom (efekcie przekroczenia bariery dźwięku), których nikt nigdy nie zaobserwował. Wedle naszych obliczeń, taki pojazd powinien wyparować w ciągu 0,00426 sekundy od momentu startu. Dodatkowo Mikołaj podlegałby zabójczemu przeciążeniu (przy starcie) rzędu 17.500 g. Zakładając, że Mikołaj waży około 125 kg, to przy takim przeciążeniu jego ciało ważyłoby ok. 2.150.000 kg.
to muwi samo za siebie
-
- Truskafka
Yyyyyyy................eeeeee.............no wiec...........poprzedni post powalil mnie na kolana...........Piotrek, skąd to wziąłeś?? A moze sam to wyliczyles??
" 

-
- Prawie autorytet
on sam na pewno tego nie wymyślił...znalazł gdzieś na necie i teraz się chwali
pozdrawiam Piotruś i nie wierz w takie rzeczy
MikOŁaj IstNieJe

pozdrawiam Piotruś i nie wierz w takie rzeczy
MikOŁaj IstNieJe
-
- Człowiek czynu
- Kontakt:
a ja popre piotrka ŚWIĘTY PIERDOLNIĘTY NIE ISTNIEJE !!! (Mikloaj) 

-
- Władca Smoków
alez ja ani razu niepowiedzialem ze sam to wyliczylem znalazlem w necie same fakty po prostu
taka prawda mikolaja niema ktos to podwazy ??
taka prawda mikolaja niema ktos to podwazy ??
-
- Truskafka
No z takimi argumentami chyba ciezko jest polemizowac..... 

" 

-
- Władca Smoków
no bo po prosty taka jest prawda i juz