Wiek nie ma znaczenia?

Każdy prędzej czy później Jej pragnie, każdego dosięga Ręka Miłości, dla jednych jest łaskawa, inni błądzą i muszą walczyć. W tym forum piszemy o pułapkach, rozterkach i radościach związanych z wyjątkowym stanem jakim jest jest Miłość.
Fighter
Szalony pismak

Re: Wiek nie ma znaczenia?

Post autor: Fighter »

*RyBkA* pisze:w parach kiedy jedna z osob jest pelnoletnia a druga nie, roznice wieku widac juz na samym paczatku...
Fakt koles ma 18 lub 19 lat, panna 17 i roznice widac :mrgreen: .
W koncu on pelnoletni ona nie :wink:
"Kto stawia sobie za cel doskonalosc, osiaga wiecej niz przecietnosc. Kto stawia sobie za cel przecietnosc, nie osiagnie nawet tyle"
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

Post autor: SkaTe_GirL »

oj tam wiek ma znaczenie teraz ... jak ktora panna ktora ma lat 17 powie ze jej facet ma 27 to spotka sie z okrzykami "Oh!", "Ah!" "jaki on jest stary!" ale kiedy 40-latka mowi ze ma meza o 10 lat starszego .. juz takich okrzykow nie ma ;P
i tyle ... ; -]
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!
;)
*MysterY*
Tuningowiec

Post autor: *MysterY* »

A co do tego że dziewczyna niepełnoletnia to nic nie znaczy. Jeśli jest różnica to tylko wiekowa ale nie różnica umysłowa każdy ma tyle na ile się czuje.
Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
*RyBkA*
Młody rozbrykany

Post autor: *RyBkA* »

*MysterY* pisze: Jeśli jest różnica to tylko wiekowa ale nie różnica umysłowa każdy ma tyle na ile się czuje.
No ale i tak róznica, ta jak mówisz wiekowa jest i da znać o sobie np 10-letnia różnica to przecież osoba starsza była wychowywana w całkiem innych czasach (chodzi mi o tradycje itp). no sory, ale mało jaki koleś wytrzyma bez sexu, oczywiście są wyjątki...

a poza tym jak na to społeczeństwo patrzy... (związki pełnoletnich ludzi z nastolatkami)

w późniejszym wieku różnica roku, dwóch, trzech .... nawet dziesięciu spoko, bo granice się zacierają ale znowu za duża różnica wieku też jest nieciekawym rozwiązaniem.... Weźmy pod uwagę to że np. starsza osoba chciała mieć dziecko i co wtedy, no jasne zrozumie, ale nie każda że druga osoba (młodsza) nie jest gotowa do rodzicielstwa... i co wtedy? np. kobieta starsza a mężczyzna młodszy on nie gotowy nadal, a jej już mija okres w którym może mieć dziecko... no a jak odwrotna sytuacja...

Yyyy.. Trochę namieszane, ale mam nadzieje że zrozumiecie :)
...;;;>>> ZeRo PoMySłóW <<<;;;...

ZoStAjE mI JeDyNiE TrAwKa ^-^-^-^-^-^
peexie
Młody aktywny

Post autor: peexie »

no ale ludzie jakoś z tym żyją i nie mają takich problemów jakie tu wypisujesz, bo zwykle kiedy takie pary się dobierają to mają podobny sposób myślenia, mimo różnicy wieku, i potrzebują właśnie takich partnerów, a nie w swoim wieku (co wynika z przeróznych doświadczeń życiowych na tle psycho-społecznym i relacji z rodzicami), problemem jest jedynie reakcja społeczeństwa, które nie zawsze toleruje takie związki.
poza tym nie gadajcie, że jak ktoś jest pełnoletni z kimś niepełnoletnim to ojejujeju, przecież nikt nie staje się dorosły w dzień skończenia osiemnastu lat - dojrzałość to dośwadczenia, można mieć 15 lat i już być dojrzałym i doświadczonym człowiekiem a można mieć i 40 pare i być dzieciakiem.

da się z tym żyć bez większych problemów, moi rodzice są ze sobą 20 parę lat i jakoś sobie radzą.
Montana
Szczęściara

Post autor: Montana »

Wedluf mnie zycie z kims polega na tym, zeby umiec sie dogadac w takich podstawowych sprawach.... umiec znalezc rozwiazanie, zawsze jedna strona musi pojsc na kompromis, ale na tym wlasnie to wszystko polega !!
"now that I'm grown, I got my mind on bein somethin
Don't wanna be another statistic, out here doin nuttin,
tryin to maintain in this dirty game, keep it real...."
ylka
Człowiek czynu

Post autor: ylka »

"...wiek nieważny, ważne serce, co miłości wciąż chce więcej..."
To chyba mówi samo za siebie.
smile like a melon slice : )
Mirriam
Truskafka

Post autor: Mirriam »

Kiedys myslalam, ze wiek ma znaczenie, jednak zmienilam to zdanie. Mam za soba etap spotykania sie z osoba starsza ode mnie o 6 lat, o 2 lata, ale nigdy nie myslalam ze zainteresuje mnie osoba w moim wieku... Ostatnio stalo sie inaczej :wink:
"Moje szczęście ma brązowe oczy :D" :tak:
Anuś
Prawie autorytet

Post autor: Anuś »

u mne ostatnio też jest osoba w moim wieku, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie...
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
::PiotreK::
Władca Smoków

Post autor: ::PiotreK:: »

u nie są ciąge osoby w moim wieku ale nikt na stałe :P
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

ja tesh jakos caly czas probuje z ludzmi w moim wieku i nic nie wychodzi z tego zbytnio ;-] coz brak szczescia ;P
Krolujesz Im.!
;)
ylka
Człowiek czynu

Hm, ale ja mimo wszystko będę staroświecka i wolę, aby to chłopak był starszy. :)
Paweł
Morphlorchack
Kontakt:

Post autor: Paweł »

A wiecie co...

Ja tak dochodze do wniosku, ze faktem jest tak jak pisze Ylka, ze dziewczyny czesciej wola starszych... choc wyjatki powtarzaja regule. Ale nie o to mi chodzi.

Bo tak sobie patrze, zyje, oceniam, obserwuje... i wiek NA PRAWDE NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA! Tymbardziej dlatego, ze w naszych czasach trudno rozpoznac wiek :> Zróznicowanie jest naprawde niesamowite. I nie chodzi mi tutaj tylko o wyglad zewnetrzny... chodzi mi tez przedewszystkim o wnetrze ludzi.
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
ylka
Człowiek czynu

Ale ja i tak będę staroświecka. :D
Mirriam
Truskafka

Post autor: Mirriam »

Ehh... Ja tam wole być z osobą starszą od siebie... W moim zwiazku roznica wynosi 3 lata, ale nie odczuwa sie tego, ani tym bardziej tego nie widac.
"Moje szczęście ma brązowe oczy :D" :tak:
*MysterY*
Tuningowiec

Post autor: *MysterY* »

A propo z tego co wiem to kobiera jest "dojżalsha" od faceta o 3 lata. Co oznacza że powinniśmy brać sobie kobiety młodshe o 3 lata faceci a tu dupa. :mrgreen:
Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
:*:*LeWeK:*:*
Młody aktywny

Post autor: :*:*LeWeK:*:* »

Nie według mnie wiek nie ma znaczenia serce nie sługa skoro zakochałeś się w dziewczynie o wiele od siebie młodszej lub starszej to nie twoja wina miłość przezwycięży wszystko a przedewszystkim wiek mówią że miłość jest ślepa i ja też tak sądze tak więc nie przejmuj się i śmiało mów ile masz lat;);)
..::KoChAm WaS::..
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

:*:*LeWeK:*:* pisze:mówią że miłość jest ślepa
Bo tak jest ; -P
a ja podtrzymuje... wiek nie ma znaczenia... wazne zeby ktos Cie prawdziwie kochal ;-]
Krolujesz Im.!
;)
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

:*:*LeWeK:*:* pisze:mówią że miłość jest ślepa
Bo tak jest ; -P
a ja podtrzymuje... wiek nie ma znaczenia... wazne zeby ktos Cie prawdziwie kochal ;-]
Krolujesz Im.!
;)
:*:*LeWeK:*:*
Młody aktywny

Post autor: :*:*LeWeK:*:* »

dzięki za poparcie;););)
..::KoChAm WaS::..
ODPOWIEDZ