Oj drogi kolego Devitto, musze Ci powiedziec, na poczatek ze jestes, jak mniemam, bardzo inteligenty, widac to po Twoich wypowiedziach, dlatego tez uwazam ze cos wymyslisz w zwiazku ze spotkaniem Twoim i Twojej wybranki, tylko nie przekombinuj, bo moze byc krucho.
Oczekiwanie jest bardzo trudne i bardzo bolesne, wiem z wlasnej autopsji, i czasami popedzani tymi dwoma rzeczami mozemy latwo zrezygnowac, dac sobie spokoj, oby tylko to wszystko sie skonczylo. W glowie tylko jedno imie, tylko jeden zapach, tylko jeden usmiech, wypowiedziane przez Nia slowo ktore ma dla nas wielkie znaczenie analizujemy czasami godzinami, tak przynajmniej bylo w moim przypadku, ale musialem cos schrzanic i dala sobie spokoj. Choc smak Jej ust pamietam do dzis i nie zapomne, a jeszcze bardziej nie zapomne Jej zapachu
Wiesz niedawno nauczylem sie podchodzic do wszystkiego z dystansem, to tez jest trudne, ale procentuje, i to bardzo, nie bedziemy wtedy tak ostro nastawieni na dana sprawe, tylko rozpatrzymy wszystkie "za" i "przeciw". Wiem co czujesz, ale ja chyba nie moglbym stac z boku i sie przygladac, po prostu nie dal bym rady, i w zwiazku z tym gratuluje wytrwalosci, jestes bardzo silnym facetem, tylko zazdroscic. Pewnie chodzisz caly czas zamyslony, sluchasz smętów czy innych spokojnych piosenek, trudno Ci sie skupic na (chocby) rzeczach prostych. Ja na to znalazlem sposob, u mnie dziala to tak ze jak sie czyms zajme to troche zapominam, i tak np. w pracy slucham tylko techno lub inne wesole kawalki, czesciej sie usmiecham, wszystko sobie tlumacze ze bedzie git, jestem optymista, choc uwierz ze mam kupe problemow, zyje dniem dzisiejszym.
Powiem Ci ze znow zakochalem sie w mojej bylej dziewczynie, a Ona choc kiedys kochala do nieprzytomnosci juz nie kocha tak bardzo, to uczucie przygaslo, staram sie znalezc sposob, pisze meski na dobranoc, kiedy moge to dzwonie, ale to juz nie to samo... Bede probowal dalej choc wiem ze to trudne, musze dac rade i Ja do siebie ponownie przekonac. Musi sie udac, czolo do gory, szeroki usmiech i do przodu!!!