Ideal a moze samotnosc

Każdy prędzej czy później Jej pragnie, każdego dosięga Ręka Miłości, dla jednych jest łaskawa, inni błądzą i muszą walczyć. W tym forum piszemy o pułapkach, rozterkach i radościach związanych z wyjątkowym stanem jakim jest jest Miłość.
ODPOWIEDZ
Fighter
Szalony pismak

Ideal a moze samotnosc

Post autor: Fighter »

Szukajac tej drugiej polowki, korzystamy z naszego "szkicu" idealu.
Ale jak to jest w zyciu, ow ideal ciezko znalesc.
Nasuwa sie takie pytanie, jak bardzo jestescie w stanie odejsc od poszukiwanego idealu ?. Jakie wady jestescie w stanie zaakceptowac ?.
A moze wolicie szukac az do skutku, majac przed oczyma grozbe ze niepowodzenie rowne jest byciem samotnym.
"Kto stawia sobie za cel doskonalosc, osiaga wiecej niz przecietnosc. Kto stawia sobie za cel przecietnosc, nie osiagnie nawet tyle"
devitto
Szalony pismak

...

Post autor: devitto »

Ja w swoim przypadku ideał znalazłem, tylko muszę ją przekonać do siebie. Narazie jesteśmy bardzo bliskimi przyjaciółmi, ale naprawdę ją kocham, i chcę z nią być... i będę do tego uparcie dążył... więcej na ten temat pod adresem http://www.strefazso9.pl/forum/viewtopic.php?t=1688...
We are the champions!
Paweł
Morphlorchack
Kontakt:

Re: Ideal a moze samotnosc

Post autor: Paweł »

Ideał... heh... a on istnieje?
Ja w zyciu idealu nie spotkałem, ale myśle ze to nie jest wazne.

Wazne jest aby umieć zrobić z "czegoś" a w tym wypadku "z kogoś" ideal dla nas.
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
Timon
Młody aktywny

Post autor: Timon »

U mnie raczej nie ma ideału bo uważam że każda osoba powinna mieć jakieś wady ponieważ taka osoba bez wad szybko się nudzi. Ja od długiego czasu nie szukałem drugiej połówki aż w końcu byłem na dysce i zakochałem się w dziewczynie, a raczej w jej spojżeniu(Jakiś tydzień temu). Dziś ona wie że podoba mi się i narazie tylko trochę się poznaliśmy przez sms'y, ona nie chce się narazie umawiać ale wiem że nie jestem jej obojętny.

Dla mnie nie ma ideału, a nawet nie chciałbym mieć super idealnej dziewczyny.

PA PZD!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rzeczy niemorzliwe załatwiam od ręki, a cuda w terminie do trzech dni.
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

Post autor: SkaTe_GirL »

heheh ja caly czas probuje znalesc swoj ideal chlopaka przez co praktycznie wszystkich splawiam bo mi nie pasuja pod jakims wzgledem... ostatnio sie zastanawialam czy moze nie jestes zbyt wymagajaca... przeciez idealy nie istnieja ; -P Sama nie wiem ale w kazdym razie wiem ze posiadanie takiego ideala bylo by czyms wspanialym niestety to raczej nierealna sprawa. Drugiej polowki trzeba szukac wsrod zwyklych smiertelnikow i dostrzegac ich pozytywy.
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!
;)
Paweł
Morphlorchack
Kontakt:

Post autor: Paweł »

Timon pisze:U mnie raczej nie ma ideału bo uważam że każda osoba powinna mieć jakieś wady ponieważ taka osoba bez wad szybko się nudzi.
A kto mówi że ideał nie ma wad?!
Może własnie na tym polega ideał ze ma wady. Wady do ktorych musimy sie przyzwyczaic, ktore musimy zaakceptowac albo które musimi przemienic w zalety?
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
Mróweczka :)
Młody rozbrykany

Post autor: Mróweczka :) »

ja nigdy nie obieralam sobie jakiegos idealu.. to nie o to chodzi zeby napisac sobie na kartce jak powinien nasz partner wygladac i chodzic z ta kartka po ulicach.... to bez sensu... teraz jestem z chlopakiem na ktorym mi baaardzo zalezy( moze nawet go kocham) a pamietam, ze w podstawowce nienawidzilam go... i jakby ktos mi wtedy powiedzial, ze z nim bede to bym go smiechem zabila... a teraz on jest moim idealem :)
Mirriam
Truskafka

Post autor: Mirriam »

Hmmm...ja nigdy nie mialam ani okreslonego idealu ani typu facetow, ktorzy mi sie podobali. Nie mialo i nie ma znaczenia, czy jest blondynem czy brunetem, wazne jest to, zeby...no wlasnie nie wiem co...poprostu to mityczne "coś". Teraz jestem z moim kochaniem i jestem bardzo szczesliwa :) A pojecie "idealu" to wg. mnie skutek wybujalego poczucia wlasnej wartosci...
"Moje szczęście ma brązowe oczy :D" :tak:
tynka:)
Młody rozbrykany

Post autor: tynka:) »

nie ma idealow...bo nikt nie jest doskonaly, nikt perfekcyjny ale kazdy jest inny i to trzeba pamietac... :mrgreen:
"Wszystko to marnośc i pogoń za wiatrem..."
Kohelet
Linka
Prawie autorytet

Post autor: Linka »

Własnie... ideały nie istnieja. Długo myslałam ze znajde ideał, ale znalazłam kogos kto nie jest idealny ale nie robi mi to roznicy. Powinno sie akceptowac wszystkich pomimo ich wad :)
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
Byczek
Szalony pismak

Post autor: Byczek »

Na swiecie jest jakies 6 miliardow ludzi, z czego osob z naszym wyznaniem, nasza kultura i jezykiem okolo 50 milionow (mowie tu konkretniej o Polakach), w Polsce mieszka 38 mln. ludzi, odliczajac doroslych, starszyzne, dzieci i osoby migrujace do naszego kraju to bedzie nas mlodziezy powiedzmy 10 mln (w bardzo duzym przyblizeniu), wiem ze kobiet w naszym kraju jest wiecej niz mezczyzn, ale dajmy na to ze jest nas po rowno, a wiec kobiet w naszym wieku jest 5 mln.

Wnosek? Skad do diabla mam wiedziec ze osoba z ktora jestem, ktora kocham lub ktora mi sie podoba itd. itp. jest wlasnie ta jedyna? Skoro nie mozemy "wyprobowac" innych mozliwosci, nie jestesmy w stanie stwierdzic ze ukochana jest nasza druga polowa czy naszym idealem, moze idealy istnieja, ale my nie mamy mozliwosci tego sprawdzic.

Ta rozpiska jest forma zabawy, nie bierzcie sobie tego za bardzo do serca, ale przemyslcie to.

Aha jeszcze jedno, nie przejmujcie sie reszta swiata kochajcie i badzcie kochani....
Niech kierunku nie wyznacza Ci horyzont, bo tak naprawdę
iść dokądkolwiek, to iść do nikąd
Fighter
Szalony pismak

Ja szukam swojego idealu, ale coraz bardziej mysle, ze nim bardziej czlowiek szuka tego idealu, tym mniej prawdopodobne ze go znajdzie.
"Kto stawia sobie za cel doskonalosc, osiaga wiecej niz przecietnosc. Kto stawia sobie za cel przecietnosc, nie osiagnie nawet tyle"
Virgin
Szalony pismak

Post autor: Virgin »

Linka pisze:Własnie... ideały nie istnieja.
Nieprawda. A ja? Co nie ideał???????? :mrgreen: (żartuje oczywiście :twisted: )

Zawsze jak mnie się jakiś chłopak spodoba to ma pecha, bo ja tak czy inaczej znajde cośw nim, co mnie zniechęci do niego. hehehe i tak jest zawsze. więc nikt się nie powinien dziwić, że nie mam chłopaka, skoro żadem mi nie pasuje :wink:
MIŁOŚCI MOWĄ NIE JEST SŁOWO,
LECZ BOSKI POCAŁUNEK.
you are the reason I wake up everyday and sleep through the night
devitto
Szalony pismak

...

Jak to nie ma ideałów? Moja najukochańsza jest ideałem :!:

Jejku, jak ja ją kocham............................... :!: :!: :!:
We are the champions!
Młody rozbrykany

ale nie jest idealem ma swoje wady...kazdy je ma!!
Kohelet
devitto
Szalony pismak

...

Idąc za tezą, że nie ma ideałów muszę powiedzieć tak: że jeśli ona nie jest ideałów, to z pewnością jest mu najbliższa. O :!:
We are the champions!
Fighter
Szalony pismak

Virgin pisze:Zawsze jak mnie się jakiś chłopak spodoba to ma pecha, bo ja tak czy inaczej znajde cośw nim, co mnie zniechęci do niego.
Wiesz czasem trzeby akceptowac wady. Czlowiek nie jest idealem, nie mowie o sobie bo ja to juz nie czlowiek :mrgreen:
Młody rozbrykany

Devitto nie przecze...
Kohelet
Michael
Młody aktywny

Ideal a moze samotnosc

Post autor: Michael »

Może moja wybranka nie jest ideałem dla wszystkich ale dla mnie jest to świetna dziewczyna i nie wiem czy nie okaże się ze ona mnie wyśmieje i powie że jestem nienormalny czy też żuci mi się wramiona co jest mało prawdopodobne i tyle wieć co wybrać ideał czy samotność ??
Młody rozbrykany

wybierz to co podpowiada Ci sreducho
Kohelet
ODPOWIEDZ