Czy powinienem już próbować ?

Każdy prędzej czy później Jej pragnie, każdego dosięga Ręka Miłości, dla jednych jest łaskawa, inni błądzą i muszą walczyć. W tym forum piszemy o pułapkach, rozterkach i radościach związanych z wyjątkowym stanem jakim jest jest Miłość.
ODPOWIEDZ
Draconis
Młody aktywny

Czy powinienem już próbować ?

Post autor: Draconis »

Witam! Otóż mam mały problemik (jak wszyscy :wink: )..
Jestem w II klasie LO i na początku roku spodobała mi się pewna koleżanka z klasy, więc postanowiłem trochę lepiej się z nią poznać. Częściej ją zagadywałem i spędzałem z nią więcej czasu niż kiedyś, i wyszło, że bardzo dobrze nam się rozmawia, pomimo tego że nieco się od siebie różnimy (ona jest typową społeczniarą, a ja przeciwnie). Teraz jesteśmy dobrymi kolegami, i wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że niedawno coś do niej poczułem..
Nie wiem, czy powinienem próbować u niej swoich szans - boję się, że jeśli coś nie wyjdzie, to stracę dobrą koleżankę... Niby nic nie mówi jak zwracam się do niej "Olcia", pozwala się objąć, uśmiecha się jak nasze spojrzenia się spotykają, czasem zwraca się do mnie zdrobniale itp, ale to może nic nie znaczyć.. Zastanawiam się, jak podjąć próbę przejścia z koleżeństwa do czegoś więcej... Codziennie z nią rozmawiam, ale na całkowicie neutralne tematy typu szkoła itp, i nie wiem jak pchnąć to do przodu. Jakieś sugestie ? :P

Pewne nadzieje wiążę ze swoimi urodzinami, które będę miał za 3 tygodnie. Wiadomo, mógłbym ją zaprosić :P Kłopot w tym, że nie mam zielonego pojęcia gdzie mógłbym urządzić tą żałosną fetę i jak to miałoby wyglądać..tak, żeby ona później nie żałowała, że przyjęła zaproszenie =]
Tu również liczę na Waszą inwencję.. Z góry dzięki ! :twisted:
tynka:)
Młody rozbrykany

Re: Czy powinienem już próbować ?

Post autor: tynka:) »

ale to ma byc w grupie czy takie sam na sam??jakbys wolal??
"Wszystko to marnośc i pogoń za wiatrem..."
Kohelet
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

Post autor: SkaTe_GirL »

no jasne ze sam na sam. po cholere mu jakas grupa ; -P
w/g to nie warto probowac ale to tylko moje zdanie poniewaz nie uznaje zwiazkow w klasie. kiedys gdzie to wyglaszlalam na tym forum ; -P Mialam w klasie [jeszcze w gimnazjum] taka parke klasowa i powiem szczerze ze jak oni sie ze soba porzarli to cierpiala cala klasa ;P Robily sie obozy itd jedno robilo na zlosc drugiemu... itd dla mnie zwiazek w klasie to blad ale jesli uwazasz ze serio cos mocnego do niej czujesz a probuj ... moze ten zwiazek bedzie udany ...
a zapros ja tam gdzie swobodnie sie czuje... tam gdzie lubisz chodzic i tam gdzie jak sadzisz jej sie spodoba ... głóóóówkuuuj chłopie ; -]
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!
;)
Draconis
Młody aktywny

Eee, zapraszać ją samą na urodziny to by było mocno podejrzane :] Nie posunę się tak daleko :P
Myślałem o tym żeby spróbować się z nią umówić PO swoich urodzinach..tylko żeby do tego doszło najpierw będę musiał te urodziny urządzić :] Może po prostu iść (na urodziny, grupowo:P) do jakiejś knajpki i tam sobie pogadać, troszkę się do niej poprzytulać pod pretekstem podtrzymania miłej atmosfery :wink: i takie tam ?.. Tylko że ja jestem abstynentem a reszta pewnie chciałaby się napić, ale co tam.. :)

Na temat związków w klasie nie mam zdania, bo u mnie w gimnazjum również była pewna parka, która była ze sobą przez 3 lata (czyli przez cały okres nauki w gimnazjum).
Moja obecna klasa i tak jest podzielona na parę grup: dziewczyny normalne i nienormalne oraz chłopacy normalni i nienormalni :) Moja sympatia należy do grupy dziewczyn normalnych, oczywiście :P
Ale zmierzam do tego, że ja lubię wszystkie jej koleżanki (na szczęście z wzajemnością :hihi: ), więc nie muszę przejmować się błahostkami typu opinia innych itp.
Fighter
Szalony pismak

Post autor: Fighter »

SkaTe_GirL pisze: nie warto probowac ale to tylko moje zdanie poniewaz nie uznaje zwiazkow w klasie.
Identycznie uwazam. Jak juz chcesz cos kombinowac to powiem tak, 90% przyjazni damsko meskich konczy sie czyms wiecej.
Bedziesz mial pewne problemy, bo jednak wieksza czesc osob jest przeciwna klasowym zwiazkom.
"Kto stawia sobie za cel doskonalosc, osiaga wiecej niz przecietnosc. Kto stawia sobie za cel przecietnosc, nie osiagnie nawet tyle"
Draconis
Młody aktywny

Hmm, być może macie rację.. Mimo wszystko i tak spróbuję :) Może rozegrać to tak, żeby nikt się o tym nie dowiedział? Hehe..
*MysterY*
Tuningowiec

Post autor: *MysterY* »

Jak jesteś jej takim dobrym qmplem to weź spytaj sie jej czy lubi zwiazki w klasie. i takie tam wejdźcie na tematy intymne ale powoli myślę zebyś spróbował, ale w sumie jak nie bedzie chciała to qrde sie załamiesz
Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
ODPOWIEDZ