Obecnie światowa kinematografia zalewa nas swoimi (nie zawsze godnymi uwagi) produkcjami. Na co warto pójść z dziewczyną/chłopakiem, a na co tylko z kumplem. Co trzeba obejrzeć koniecznie? A także Wasze zdania o aktorkach, aktorach reżyserach i ludziach filmu, którzy zrobili na Was wrażenie.
poniewaz jestem shrekomaniakiem to powiem ze uwielbiam teksty wlasnie z tych filmow, bardziej jednak z pierwszej czesci "odczuwam pewien dyskomfort na mysl o starym moscie nad przepascia pelna wrzacej lawy" i wiele innych
"Powiem ci, że mam już dośc tego twojego Freda ku*** jego w d*** za*********a mać. Dzwoni do mnie codzienie o 6.00 i pyta o szmal. Naet we Wronkach mnie tak wcześnie nie budzili". Kto wie z jakiego to filmu??
A to może niezbyt znany kawałek filmu... sądzę, że każdy kinomaniak odgadnie...
"- Stary, dajesz coś czasem od siebie do tego sosu? Wiesz, o co mi chodzi..- Nie... ale czasem lejemy z kuplem do frytek...
(kadr z gościem - bossem, zajadającym frytki z bus-baru)"
- wstaję rano, za piętnaście trzecia, ... latem to już widno... za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem, śniadanie jadam na kolację, tylko wstaję i wychodzę!
- no ubierasz się pan?
- w płaszcz, jak pada. opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?
- aa fakt.
- do pekaesu mam pięć kilometry. o czwartej za piętnaście jest pekaes.
- zdążasz pan?
- niee..
- [lekki śmiech]
- ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. mleko, widzisz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. w Szymanowie zsiadam i łapię ekd. na ochocie w elektryczny i do statnionu. a potem to już mam z górki, bo tak: 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu. znaczy, w robocie. i jest za piętnaście siódma! to mam jeszcze kwardans, to sobie obiad jem w bufecie! to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść tylko prosto do domu. i góra 22:50 jestem z powrotem. golę się, jem śniadanie i idę spać.
dacie sobie radę : )
dla mnie jeden z najwspanialszych dialogów w historii kina : D
Ostatnio zmieniony 10.02.2005, 08:28 przez stefan, łącznie zmieniany 1 raz.