Ludu pomożcie!

Każdy prędzej czy później Jej pragnie, każdego dosięga Ręka Miłości, dla jednych jest łaskawa, inni błądzą i muszą walczyć. W tym forum piszemy o pułapkach, rozterkach i radościach związanych z wyjątkowym stanem jakim jest jest Miłość.
ODPOWIEDZ
Mada
Młody aktywny

Ludu pomożcie!

Post autor: Mada »

Heya. Mam wielki problem i nie wiem co mam robić. Od pól roku chodze z zajebistym chłopakiem.Znamy się za to już bardzo dlugo. Za miesiąc idzie do wojska- co za chamstwo! Od naszego zajebistego przyjaciela dowiedziałam się, że po powrocie z wojaka chce sie mi oświadczyć. Bardzo się kochamy i nasze rodziny niesamowicie sie lubią. Cieszę sie bardzo nawet nie wyobrazacie sobie jak bardzo! Tym bardziej, że ona daje mi coraz to bardziej wyraźne sygnaly co zamierza zrobić. Jest tylko jeden problem mam zaledwie 16 lat. Nikogo tak bardzo nie kochałam i już wiem, że chce byc tylko z nim Z tego co mówił nasz friend`s to on chce wziąść ze mną cywila jak skończe 18 lat, ale co mam robić? Jak wróci to będe miec 17. Zgadzać sie??? Pomóżcie blagam![/b]
"Oddaje Ci mą dusze, a z nią mą milość bez granic...."
Mada/lenka
Wang
Capo di Tutti Capi

Re: Ludu pomożcie!

Post autor: Wang »

to nie do nas - forumowiczów należy podjęcie dezycji, tylko do Ciebie. 16 lat to rzeczywiście młody wiek i chyba za młody na podejmowanie takich decyzji. W każdym razie tylko Ty musisz ją podjąć.
Veni Vidi Vici
JaQb
Szalony pismak

Post autor: JaQb »

Nawet jak oświadczy Ci się po wojsku i będzięsz miałą 17 lat to i tak żaden urząd cywilny ślubu wam nie udzieli, musisz mieć skończone 18 żeby zdecydować się na taką decyzje
ps: nie używaj słowa zajebiście za często ale to tak na marginesie :wink:
przez wszystkie dni aż do skończenia świata..
jest przy Tobie Chrystus..
Nie bój się ..
magnat
Młody aktywny

Post autor: magnat »

wang pisze:16 lat to rzeczywiście młody wiek i chyba za młody na podejmowanie takich decyzji.
Pomyśl nad tym jak będziesz troche starsza, choćby nawet za rok. Wg. mnie to za wcześnie, bądzcie ze sobą narazie bez ślubu i jak minie więcej czasu i będziesz pewna, że jesteś gotowa wtedy poczyń ten krok
Przytul mnie życie Moje szczęście wielkie Przytul mnie ukrycie Widzę odbicie w tobie me ...
macey
Prawie autorytet

Post autor: macey »

hajtaj sie! :]
Peggy
Szalony pismak

Post autor: Peggy »

zanim on wróci z wojska...... sama zobaczysz może wcale nie być tak "zajebiście". Ja mam troche wiecej lat od Ciebie i nawet przez mysl mi nie przeszlo, zeby brac z kimkolwiek slub :) ale ja zawsze bylam inna
AgusiaPsujek
Młody aktywny

Post autor: AgusiaPsujek »

wydaje mi sie ze nikt nie powinien decydowac za Ciebie poniewaz jest to bardzo wazna rzecz w Twoim zyciu.A jeszcze nie wiadomo co to bedzie jak on wroci z wojska
Semi
Młody aktywny

Post autor: Semi »

Sama musisz o tym zadecydowac - tak jak tu niektorzy pisali. Ale wydaje mi sie ze 16 lat to za malo na takie poczynania. Moze i go kochasz naprawde, moze Ci sie tylko wydaje, moze to milosc na zawsze, moze to minie za miesiac. na razie po prostu ze soba badzcie, a jezeli on wroci z wojska i miedzy wami bedzie tak jak teraz to tylko mozecie cieszyc sie tym zwiazkiem :)
I don't wanna grow up! :P
devitto
Szalony pismak

...

Post autor: devitto »

Pół roku ze sobą chodzicie, jeszcze dochodzi czas wojska - powiedzmy nawet, ze za 2 lata ci się oświadczy. Będziesz miała 18 lat. No i spoko...
Ale czy nie sądzisz, że 2 lata, przerywane na dodatek czasem przebytym w koszarach to za krótko na taką decyzję? A może spotkasz kogoś jeszcze lepszego w tym okresie? Według mnie, to o wiele za wcześnie...
We are the champions!
Semi
Młody aktywny

Post autor: Semi »

Niektórzy pobieraja się po tygodniu a są szczęśliwym małżeństwem przez dłuugie lata. Ale w tym wypadku Mada jest za młoda
I don't wanna grow up! :P
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

Post autor: SkaTe_GirL »

Po wojsku wszystko sie zmieni... zobaczysz, zawsze tak jest...
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!
;)
aniołek999
Młody aktywny

Post autor: aniołek999 »

dziewczyno pół roku to kropla w morzuwy sie poznac nie zdążyliscie tym bardziej ze on w wojsku teraz ja mam 22 lata z chlopakiem chodze 2.5 roku i dopiero o tym rozmawiamy i caly czas sie poznajemy poczekaj poznajcie sie weżcie cos od zycia a jesli sie kochacie przetrwa wasz zwiazek :neee:
nie wiem o co chodzi w tym wszystkim ale mam nadzieje że niedługo zrozumiem Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
::PiotreK::
Władca Smoków

Post autor: ::PiotreK:: »

ja myśle ze za wczesnie na takie kroki poczekaj z tym troche jak jusz pisali poprzednicy pół roku to bardzo mało mozesz spotkać kogoś lepszego i co wtedy ????
macey
Prawie autorytet

Post autor: macey »

hajtaj sie! :D
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

Post autor: SkaTe_GirL »

macey pisze:hajtaj sie! :D
a Ty tylko o jednym ; -PPPP
Nie hajtaj sie ... po co sobie zycie psuc...
Na pranie skarpetek i takich roznych bedziesz miala jeszcze czas ; -p
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!
;)
pearl
Młody rozbrykany

Post autor: pearl »

jezeli darzycie sie wielkim uczuciem to po co wam papierek? slub jest raz na cale zycie (przynajmniej powinien byc) wiec nie decyduj pochopnie

i .....nie hajtaj sie ;)
"Zmarnowaliśmy świt, a tego nie wybaczy nam żadne niebo" - J Morrison
shyduo
Człowiek czynu

Post autor: shyduo »

Nie hajtaj się.
Nie hajtaj się.
Nie hajtaj się.

Poczekaj jeszcze ze 3 lata. Pomieszkajcie trochę razem. Dopiero po jakims czasie wspólnego życia podejmij taką decyzję.
Fergie
Szalony pismak

Post autor: Fergie »

Nie hajtaj sie, na serio zobaczysz ze potem poglądy ci sie zmienią i bedziesz do sprawy podchodziła inaczej :D Wzystko jeszcze sie moze zdarzyć...
Nie żyje się, nie kocha i nie umiera - na próbę

[ Jan Paweł II ]
jordann
Młody aktywny

Post autor: jordann »

nie rob tego ! :nie:

jestes za mloda... masz jeszcze kupe zycie przed soba.
"Chodz ze mna by nadac sens zycia krokom"
Darkman TomB
Młody aktywny

Post autor: Darkman TomB »

radze zaczekac i dobrze się zastanowić
"Życie to choroba , świat to szpital a życie jest lekażem"
ODPOWIEDZ