Bo ja ogólnie od 2 lat chodze na Karate

Kata do niczego się nie przydaje i ty ćwiczysz 5 lat sztuki walki ??Fighter pisze: "po za tym duza wage kladzie na tak zwane Kata" - ktore do niczego sie nie przydaj, chodz sa i tacy co to lubia.
Wyrwałeś to z kontekstu. Kendo to sztuka walki, łączaca w sobie tyle różnych technik, że każdą można wykorzystywać oddzielnie. I dlatego nauka Kendo jest bardzo przydatna.Fighter pisze:devito:
"Czy to nieprzydatne ?" - do czego ??
Miałem ostatnio okazje zobaczyć, czy dam rade obronić sie gazem- i co zdązylem ja mam go w rękawie odrazu strzelam bez zmruzenia oka,JaQb:
"Teraz bronie sie "gazem" stwierdzilem ze to najlepsza obrona" - raczej stwarza zludzenia, bo jak trafisz na normalnych typow, a nie jakis leszczy, to za nim wyciagniesz gaz to bedziesz lizal glebe.
Jeszcze nie wiem co będę robił w lecie, ale teraz za każdym razem mam gaz wieczorem gdy ide gdzieś.Czesto nosisz ten gaz w tym rekawie ?? Czujesz sie az tak niebezpiecznie ??. Pytam z ciekawosci, a nie zlosliwosci.
Ale latem to ty ten gaz raczej w rekawie nie ponosisz. Wiec sam widzisz ze juz gorzej bedzie go urzyc. Mam wielu znajomych w ochronie i gaz traktuja tylko jako cos co musza miec bo BOSS im kaze.
A moze tak bardziej dokladnie. Z czym sie nie zgadzasz i dla czego.PLAGIATT pisze:nie zgodze się z tobą...
ale looz każdy ma swoje zdanie...
A kto tak powiedział? Niekoniecznie... Styl kendo, jak już mówiłem opiera się też na tradycyjnych sztukach walki (powiedziałbym nawet - w szczególności)...Przydatna, ale do czego ???. Bo jesli na ulice to tylko jak masz katane![]()
A to jakaś kobieca sztuka? Cios ponizej pasa i w długąSkaTe_GirL pisze:tez macie sie o co klocic. . .
a ja znam sztuke walki Kwa - Kwu ; -P