trojan
-
- Szalony pismak
trojan
No wiec ja mam taki problem ze sobie stronki przegladalam w internecie i mi sie komunikad pojawił ze antivirus wykryl jakiegos tam trojana co jest strasznie niebezpieczny (w oim kompie oczywiscie) i ja sie przestraszylam usunelam polowe programow i w ogole i zrobilam jeszcze raz skanowanie i mi nic nie wykrył. I mam do was takie pytanko czy istnieje jeszcze ryzyko ze te wirusy gdzies sa? I co mam z tym zrobic
Nie żyje się, nie kocha i nie umiera - na próbę
[ Jan Paweł II ]
[ Jan Paweł II ]
-
- Młody aktywny
Re: trojan
hehehe, babska zaradność 
co by bylo gdyby ci wykryl ze 30
?
wirusy mogą być wszędzie, różne antyviry wykryją różne virusy, od siebie polecam
Kaspersky 5.0 Personal
Panda 7.0 Platinum
A do tego zainstaluj
Ad Aware SE
SpyBot Search&Destroy
Easy Cleaner
oraz koniecznie
Service Packa 2 dla Win XP
Wirusy i spyware skanuj w trybie awaryjnym z wyłączoną wtyczką od internetu (tak dla pewności) i zalogowanym Administratorem. Ale ten trojan pewnie zostął wyłapany w czasie rzeczywistym więc zapewne zagnieździł się w \temp i antyvir od razu go wywalił, wiec nie ma obaw

co by bylo gdyby ci wykryl ze 30

wirusy mogą być wszędzie, różne antyviry wykryją różne virusy, od siebie polecam
Kaspersky 5.0 Personal
Panda 7.0 Platinum
A do tego zainstaluj
Ad Aware SE
SpyBot Search&Destroy
Easy Cleaner
oraz koniecznie
Service Packa 2 dla Win XP
Wirusy i spyware skanuj w trybie awaryjnym z wyłączoną wtyczką od internetu (tak dla pewności) i zalogowanym Administratorem. Ale ten trojan pewnie zostął wyłapany w czasie rzeczywistym więc zapewne zagnieździł się w \temp i antyvir od razu go wywalił, wiec nie ma obaw

-
- Młody rozbrykany
Ojojoj...z Pandą mam nieprzyjemne doświadczenia (problemy z odpalaniem systemu=grzebanie w biosie=problemy=nerwy) ja korzystam z mks_vira
http://skaner.mks.com.pl/
http://skaner.mks.com.pl/
Ostatnio zmieniony 24.02.2005, 01:15 przez agulec, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- pogromca twarożków
zacznijmy od tego, że (strzelam, że) komunikat dostałaś od Usługi Posłaniec.
-
- Młody aktywny
bueh ... nonostefan pisze:zacznijmy od tego, że (strzelam, że) komunikat dostałaś od Usługi Posłaniec.
Fergie: moze napisz jakiego masz AV i co sie stalo bo ja z twojej wypowiedzi wywnioskowalem tyle ze chodzilas po stronach i pojawil ci sie komunikat ze masz trojana i tyle ;p Nie wiem czy tu go usunelas recznie czy tesh to zrobil AV automatycznie ;]
btw: po co usuwac polowe programow ?
heh no jak go usunelas to nie powinno ich byc ;] no chyba ze byl to wirus takto mial prawo sie rozprzestrzenic po kompie i zarazic pliki wykonywalne exe lub inne ;/ [ale malo takiego czego na stronach wiecej trojanow;]] Wiec przeskanuj sobie jeszcze raz kompa MKS on-line i jak cos bedzie to podaj nazwe tego czegos ;]
hm ja polecam Kasperskiego ;p
Linux Slackware 2.4.29 in 686.
-
- Szalony pismak
Komunikad dostałam od Nortona AntiVirusa 2004 dla twojej wiadomoscistefan pisze:zacznijmy od tego, że (strzelam, że) komunikat dostałaś od Usługi Posłaniec.

Nie żyje się, nie kocha i nie umiera - na próbę
[ Jan Paweł II ]
[ Jan Paweł II ]
-
- Prawie autorytet
Norton jest dobry ale cholernie upierdiwy 

There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
-
- Młody rozbrykany
Zgadzam sie w 100%Linka pisze:Norton jest dobry ale cholernie upierdiwy

Nie narzekam, chociaż jestem niższy niż Clint Eastwood
Chociaż nigdy nie dołączę do grona kulturystów
Chociaż nie znam setek przysłów , nie narzekam
Bo fruzie wolą optymistów
Chociaż nigdy nie dołączę do grona kulturystów
Chociaż nie znam setek przysłów , nie narzekam
Bo fruzie wolą optymistów

-
- Prawie autorytet
Przecież jak Norton coś wykrył i nie mógł tego naprawić, to albo usunął albo w najgorszej opcji zablokował tak żeby trojan był bezużyteczny. Mylę się?
Ja mam System Łerksa 2005 z Antywirusem 2005 i miałem System Łerksy i 2003 i 2004 i żaden nie był tak upierdliwy jak mówicie :<
Ja mam System Łerksa 2005 z Antywirusem 2005 i miałem System Łerksy i 2003 i 2004 i żaden nie był tak upierdliwy jak mówicie :<
-
- Młody aktywny
Fergie: skanowalas jeszcze raz? ;p
Kubuś: jesli to byl wirus z prawdziwego zdazenia to jush niemoglbys otworzyc polowy [lub wiekszosci] aplikacji bo bylyby zarazone ;] Pliki tymczasowe to pestka :p
Phantom: hm mylisz chyba pojecia trojan a wirus. A gdyby trojan/wirus dopisal sie do jakiejs glowenj aplikacji np: IE to Norton jak by zablokowal to IE bys nie mial ;] badz by jej nie zablokowal bo uwazalby ja za usluge systemowa ;] i kicha po 'to cos' laduje sie caly czas z wazna aplikacja ;]
pozdrawiam.
Kubuś: jesli to byl wirus z prawdziwego zdazenia to jush niemoglbys otworzyc polowy [lub wiekszosci] aplikacji bo bylyby zarazone ;] Pliki tymczasowe to pestka :p
Phantom: hm mylisz chyba pojecia trojan a wirus. A gdyby trojan/wirus dopisal sie do jakiejs glowenj aplikacji np: IE to Norton jak by zablokowal to IE bys nie mial ;] badz by jej nie zablokowal bo uwazalby ja za usluge systemowa ;] i kicha po 'to cos' laduje sie caly czas z wazna aplikacja ;]
pozdrawiam.
-
- Tuningowiec
Ja mam Nortona i nie narzekam, wczesniej też pracowałem ponad pół roku bez antywirusa i było wszystko oki :] (oczywiście podłączony do NET-a)
ogóolnie jestem zadowolony z NORTONA 2004 

Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
-
- Prawie autorytet
Ja tez mam northona jak to wczesniej mowilam, 2004 jest good chociaz czasami mnie drazni. Ogolnie jak sie trafi przypadkiem na jakies scierwo w necie to szybko i bezproblemowo sie pozbywa go 

There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
-
- Młody aktywny
a ja wogole nie uzywam AV na windowsie ;]] bo spowalnia mi kompa, pozatym mam za wolnego procka na takie duuuuzo zajmujace aplikacje;p
, ew. jak jush musze uzyc AV to kozystam z MKS online ;]
a ja nadal polecam Kasperskiego ;]
, ew. jak jush musze uzyc AV to kozystam z MKS online ;]
a ja nadal polecam Kasperskiego ;]
-
- Morphlorchack
- Kontakt:
Ja posiadam Nortona 2005 by stadionŁKS 
Jestem zajesuper zadowolony.
Wszystko pinknie chroni i od kąt mam neta... hmmm.. z jakies 3-4 latka tak nie mialem żadnego wirusa (oczywiscie wczesniej uzywalem innych wersji Nortona).
Usuwa wszytskie "zonki" z www jak i z mail ściaganych do Outlooka.
Oczywiscie spowalnia mi zaje...fajnie komputer, bo i tak mam słaby.
Ale za to jest bezpieczny.
chyba zeszlismy z tematu

Jestem zajesuper zadowolony.
Wszystko pinknie chroni i od kąt mam neta... hmmm.. z jakies 3-4 latka tak nie mialem żadnego wirusa (oczywiscie wczesniej uzywalem innych wersji Nortona).
Usuwa wszytskie "zonki" z www jak i z mail ściaganych do Outlooka.
Oczywiscie spowalnia mi zaje...fajnie komputer, bo i tak mam słaby.
Ale za to jest bezpieczny.

chyba zeszlismy z tematu

Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
-
- Człowiek czynu
Ja tesh mieć Nortona 2004. Panda jest bardzo dobra, ale trzeba troche posiedzieć nad konfiguracją.
Nieeeee, tyyyyylko troszkę
Nieeeee, tyyyyylko troszkę