Marihuana: Wasze głosy "za" i "przeciw"

Narkotyki, alkohol i inne używki. Tutaj możesz dowiedzieć się o nich prawie wszystkiego, a także porozmawiać na ich temat.
ODPOWIEDZ
ikets
Młody aktywny

Re: Marihuana: Wasze głosy "za" i "przeciw"

Post autor: ikets »

TAK dla ludzi myslących, rozsądnych no i moze dla tych co mają surowych rodziców, bo za daleko sie nie wtocza ;)
NIE dla młodych rozbrykanych ;) (bez aluzji), w obcym towarzystwie, dla zbyt bogatych - szybko znajda pseudo przyjaciół którzy za pare groszy pokazą im lepszą zabawę.
Everybody's asking questions
Everybody's wanting more
Every time I catch myself I, fall
And it's why you ask me...
vanessa
Człowiek czynu

Post autor: vanessa »

wedlug mnie mariHuana jest największym świństwem... :emm: nie iwem wogole po co to powstało... :zdziwko:

trzeba przyznac ze marley`owi świetej pamieci pasowała :) , tzn chodzi mi o to ze bylo mu do twarzy z takim lolkiem... :wink: ale sami dobrze wiecie jak jego przygoda z narkotykami sie skonczyla... :emm:

a drugi przyklad to curt cobain... chyba nie musze nic wiecej mowic <-- kazdy powinien wiedziec o co chodzi

mogłabym wymienic jeszcze duzo duzo wiecej ludzi, ktorzy tylko i wylacznie uciepieli na tym ale nie widze wiekszego sensu... ci inteligentni i hmmm... "dbajacy o życie swoje innych i zdrowie skumają o co chodzi prawda?? 8)
"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność."
ORZO
Szalony pismak

Post autor: ORZO »

Kurta chyba dobiła sława albo żona a nie narkotyki. :nom:
wedlug mnie mariHuana jest największym świństwem
A paliłaś kiesyś???Tylko szczerze!!!
Jestem Michał i też mam 12 lat....
ORZO
Szalony pismak

Kurta chyba dobiła sława albo żona a nie narkotyki. :nom: Dlaczego prawie zawsze przy gadkach o narkotykach pojawiają się ikony pop-kultury???Gdyby nie ćpali to nie zostawili by po sobie tylu wartościowych rzeczy,np:Witkacy,Morisson,Cobain,Joplin i wielu innych.
wedlug mnie mariHuana jest największym świństwem
A paliłaś kiesyś???Tylko szczerze!!!
W innym topicu przeczytałem że palisz fajki więc zapewniam Ciebie że to jest wiele gorzsze niż grass.
vanessa
Człowiek czynu

:emm:

próbowałam dwa razy i nie uważam żeby było w tym coś fajnego...

a co do fajek to nie zostawiają tak widocznych skutków jak trawa...
(co nie znaczy że wogóle nie zostawiają, bo zdaje sobie sprawe Ze za paredziesiąt lub parenaście lat osoba paląca nałogowo może mieć rozedme płuc albo raka płuc albo jeszcze inne dziadostwo)

dałam przykłady sław tylko dlatego żeby sie nie powtarzać (inni ludzie wydaje mi sie ze odpowiednio wyczerpali temat) :)
"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność."
vanessa
Człowiek czynu

Kurt powrócił do heroiny. Miał ogromną chęć ponowić próbę odebrania sobie życia, mimo miłosci do żony i do swojej córeczki Frances. Courtney w tym czasie promowała swój album. Kurt zadzwonił do niej 1 kwietnia i powiedział: Bez względu na to co się stanie, chcę byś wiedziała, że nagrałaś naprawdę dobrą płytę. Pamiętaj, bez względu na wszystko kocham Cię. Cobain potrzebował broni. W tym celu poprosił kolegę o kupno broni twierdząc że jej potrzebuje, ponieważ widział kogoś koło swojej posiadłości. Po raz ostatni widziano Kurt'a Cobain'a w barze 'Linda's' w Seattle. 5 kwietnia zamknął się w swoim domu, zażył sporą dawkę heroiny, wziął kartkę i czerwonym mazakiem napisał pożegnalny list. Usiadł na krześle, zażył kolejną dawkę heroiny, wycelował sobie w twarz, po czym nacisnął na spust...
Pozostawił żonę, 2 letnią córkę, oraz miliony fanów, którzy go nigdy nie zapomną.
[biografia Kurta CObain`a - http://www.damiano.one.pl/index1.html ]

A to tak w ramach wyjaśnienia, na pewno nie zabił sie przez żone, nie wiem może przez sławe, co nie znaczy że narkotyki nie wchodziły w gre. :emm:
ORZO
Szalony pismak

Z dwóch biografi jakie czytałem to narkotyki nie pomogły mu dźwigać ciężaru sławy.Zresztą mniejsza o to i tak nikt nie wie jak to było.
Frozek
Młody aktywny

Moje zdanie

Post autor: Frozek »

Marichuana tak w odpowiednich ilościach, zdaża mi się zajarać ale trzeba uważać dzisiaj moja koleżanka ledwo doszła do domu bo przesadziła troche... Teraz jest w szpitalu
KLAUDIA TRZYMAJ SIĘ
many
Młody aktywny

Post autor: many »

Tak się składa, że czystej marihuany nie da się przedawkować i nie jest znany żaden śmiertelny przypadek przedawkowania marihuany.
Bardziej szkodliwy jest tytoń czy alkohol. Pozatym w ludzikim mózgu są receptory reagujące na THC - ciekawe.

Cały czas mówie o czystej, naturalnej marysi. Bo to co jest na rynku to na pewno nie jest czyste :]

Polecam serwis www.hyperreal.info , aby niektorzy obalili sobie pare mitów na ten temat. Koniecznie przecyztać raport WHO :]

Co do tematu to stanowczo na TAK.
Pozwoli to na kontrole jakości :]
everything you can imagine is real
JaGaKi
Człowiek czynu

Post autor: JaGaKi »

Na Nie - dlaczego? Uważam że ludzie nie potrzebują dopomagaczy do życia powoduje to tylko jeszcze większe załamki. A akurat Maryha bardzo uzależnia psychicznie - wiem bo mam kilku kumpli - nawet alkohol tak nie uzależnia!! Ludzie, lepiej czytać książki - przynajmniej psychy nie zmienia
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
kwitnace-magnolie
Młody rozbrykany

Post autor: kwitnace-magnolie »

a dreszczyk emocji? życie na krawędzi dobra i zła?
IN MY WILDEST FANTASY..
wszystko co mam - podziele się z TOBĄ tym..
JaGaKi
Człowiek czynu

Wyrywasz torebki niewinnym staruszkom?:D Ja tam wole przyrost adrenalinki... np skoki ze spadochronem :) lub czytanie tego forum:P
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
kwitnace-magnolie
Młody rozbrykany

adrenalina swoja droga - rollercostery, sporty extremlane i te sprawy, ale m. pobudza nieco inne partie...

gdyby nei moralność chrześcijańska - byłabym bardzo na +

teraz to akceptuje u innych (oczywiscie nie jako nałóg, ale jako urozmaicenie -chwilowe- zycia) sama nie próbiwałam
IN MY WILDEST FANTASY..
JaGaKi
Człowiek czynu

To ja mam pomysł - zabijmy od czasu do czasu jakiegoś emeryta... przeciez to takie fajne urozmajcenie życia, albo pijmy krew... :) ooo... to ja zaczne popierać dresiarzy - oni też urozmajcają sobie życie bijąc innych... nie odbierajmy im tej przyjemności:)
kwitnace-magnolie
Młody rozbrykany

paląc m. nie niszcze życia przypadkowym osobom, a tym bardziej np paląc dla 'maniery' czasami..
opium brali artyści.
cenie modernizm.
IN MY WILDEST FANTASY..
JaGaKi
Człowiek czynu

jednak psychikę zmienia...
kwitnace-magnolie
Młody rozbrykany

trudno mi się wypowiedzieć. nie paliłam. palisz/łes?
IN MY WILDEST FANTASY..
JaGaKi
Człowiek czynu

Nie, ale mam znajomych którzy się zmienili przez to... zresztą ta nasza rozmowa to jak opowiadać o kolorach ślepemu:P
kwitnace-magnolie
Młody rozbrykany

trafne.
moze kiedys sprobuje. moze nie.
kaprysna. tolerancyjna.
IN MY WILDEST FANTASY..
vanessa
Człowiek czynu

palisz trawe.. za pare tygodni ci siez nudzi i bedziesz chciał/a spróbować czegos innego .. mocniejszego.. o innym działaniu.. bardizej ekscytującego..
itd
po co to wogoole ?? po co??
nie kumam tego i juz!!.. nie rozumiem..
(nie mówcie mi tylko ze to nie prawda bo cos tam bo cos tam.. ja nie mówie ze to co napisałam wyżej tyczy sie kazdego człowieka.. )
:roll:
a pozatym nie mówie też że jestem !megaprzeciwnikiem marihuany hej!
bo tak nie jest.. mam to w dupie kto coś robi.. jego sprawa ja nikogo do niczego przekonywac nie bede.. tłumaczyc tez nie.. podoba ci sie to? ok .. SupEroWooo.. też sie ciesze razem z Tobą..
ODPOWIEDZ