tak blisko a tak daleklo...

Każdy prędzej czy później Jej pragnie, każdego dosięga Ręka Miłości, dla jednych jest łaskawa, inni błądzą i muszą walczyć. W tym forum piszemy o pułapkach, rozterkach i radościach związanych z wyjątkowym stanem jakim jest jest Miłość.
Linka
Prawie autorytet

Re: tak blisko a tak daleklo...

Post autor: Linka »

TEz takie cos przezywalam kiedys... Mozna nawet powiedziec ze to taka platoniczna milosc. Znalam chlopaka, nazwijmy to ze go bardzo lubilam, ale sie go baaardzo wstydzilam i kiedy cos do mnie zagadywal odpowiadalam krotkim zdaniem i potem tego zalowalam. Zrezygnowalam z niego. To bylo 2 lata temu... teraz juz prawie zapomnialam ze cos takiego miało miejsce.
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.
katrionka
Młody aktywny

Post autor: katrionka »

o tak bardzo ciężko...... co do mnie do jeszcze jest pół na pół pzdr
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

Post autor: SkaTe_GirL »

ja sie raczej serduszkiem kieruje...
wiara w malo realne rzeczy i dazenie do tego aby to sie spelnilo... rozum sie wtedy nie liczy, choc powinno byc inaczej
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!
;)
Yatamanka
Młody rozbrykany

Post autor: Yatamanka »

ja się staram w życiu kierować serduszkiem, tak jak Ty SkaTe_GirL...
ale już raz mnie serducho w złe miejsce zaprowadziło.. a tego co jest teraz między mną i tym chłopakiem nie chcę zepsuć na rzecz czegoś , z czego wcale nie musi wyjść coś więcej <kurde, za dużo tu tych "cosi"> ...
Nie nalezy mylic prawdy z opinia wiekszosci...
lolitka
Młody aktywny

Post autor: lolitka »

no akurat serce sie komuś wyraywa..no ale jest jeszcze ta druga osoba i kazdy sie domysla mnije wiecej co ona moze myslaec...daje nam jakies nadzieje to jasne ze warto sprobowac...ale jesli ona powie ze moze byc tylko przyjazn miedzy wami...no to zdala z lapkami!!!no ja powiedzialm z kumplowi ze nie chce z nim byc bo go lubie a on mnie zadrecza..juz nawt moja sympatia wygasa....pabowie zapamietjcie NIE to znaczy NIE!!!!!!!!!!!!!!
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

czy ja wiem lolitka...
przytocze Ci jedna z historii mojego zycia. Mam w klasie taka poryta laske nazwijmy ja Zdzisia ; -P i mam tez kolege w klasie rownoleglej - nazwijmy go Rafal. Zdzisia podkochuje sie w Rafale, on jej nie widzi ale za to widzi mnie.Dzieki Bogu nie jako dziewczyne tylko jako przyjaciolke.Chcac nie chca spadzamy razem duzo czasu.Czesto odprowadza mnie do domu, opowiadajac czego on to nie przezyl... pewnego okropnego dnia Zdzisia se wkrecila ze ja i Rafal to para i hardkor sie zaczal. Ona dla niego nie istniala, a wedlug niejto byla moja wina.Zniszczyla mi reputacje wszedzie gdzie tylko mogla. W stowarzyszeniu, w szkole.Czego to ona nie mowila... nawet sama sie uderzyla i poszla z tym do wychowawcy ze ja ja pobilam... fakt faktem grozilam jej, ze jak sie nie zamknieto dostanie ale to tcze gadanie bylo.W kazdym badz razie mialam tysiac rozmow z wychowawca, dyrek chcial mnie wyrzucic ze szkoly za bojke... i ona do tej pory nierozumie slow :"On mnie nie interesuje!On dla mnie jak starszy brat"...
wiec wniosek jest taki latwo jest gadac/pisac, ze nalezy zrobic tak czy siak lecz jak ktos jest zakochany to nie widzi slowa "nie"...
ludzie czasem nawet nieswiadomie kieruja sie tylko i wylacznie sercem, a potem jak minie zachwyt badz "kochanie" dopiero "wlacza" im sie rozum
Krolujesz Im.!
;)
lolitka
Młody aktywny

SkaTe_GirL moze masz racje... ale wiesz...jak twoj bardzo dobry kumpel nie moze zrozumiec ze nie mozecie byc ze soba.... i cigla cie rani swoimi nowymiteormai na twoj temat to to jest straszne...do tego dochodza wyrzty suieni a ze kogos ranisz...kogos kogo lubisz..... nikomu nie polecam..;"(...... tylko ja sie oddalam i na tym sie skoncysz ze ze soba gadac nie bedziemy...casm serducho trzeba przyciszyc i posluchac rozumu...aby wszystkiego co kogos lacy czyli przyjazni nie zniszczyc...
Yatamanka
Młody rozbrykany

lolitka pisze:casm serducho trzeba przyciszyc i posluchac rozumu...aby wszystkiego co kogos lacy czyli przyjazni nie zniszczyc...
ale jeżeli ta przyjaźń, to mimo wszystko ZA mało... jeśli pragnie się więcej .. o wiele więcej... to co lepsze?? tłamsić to uczucie w sobie czy pokierować się serduchem i okazać to, co się czuje?
lolitka
Młody aktywny

powiedziec co sie czuje tej drugiej osobc zawsze mozna...ale ona chyba tez ma cos do powiezenia...wiec jak powie ze n apewno nic z tego nie bedzie to trzeba sobie poradzic z ta fascynacja badz uczuciem..aby dodatkoo nie zniszyc przyjazni.....
Yatamanka
Młody rozbrykany

tylko skąd pewność, że samym okazaniem uczucia nie zniszczę tej znajomości?? nie ma żadnej...
=MiLi=
Wspaniała

Post autor: =MiLi= »

To ryzyko.... ale skoro to przyjaźń i będziecie chcięli aby trwała to poradzicie sobie z tym.. na początku będzie dziwna atmosfera ale w końcu znów wróci to co było ... :) tzn to jest jedna opcja... u mnie tak akurat było
22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
Brahms
Młody aktywny

Post autor: Brahms »

Trzeba ryzykować. Zawsze. Ci co wolą czekac na rozwoj sytuacji nic nie osiągną.
All you need is love
Yatamanka
Młody rozbrykany

Brahms pisze:Trzeba ryzykować. Zawsze. Ci co wolą czekac na rozwoj sytuacji nic nie osiągną.
ale moga wiele stracić... a mnie okazje same sprzed nosa uciekają... :emm:
lolitka
Młody aktywny

no wiele mozna stracic..ja stracilam przyjaciela i juz wiem ze czasem ne warto ryzykowac..i wiem ze nie m ozemy sie dalej przyjaznic...i to straszne ucucie bo czuje sie winna...ze ja sie w nim nie zakochalam.....niekiedy trzeba przemilczec...i czasem moze rzeczywiscie sie komus poszczesci bo bedziecie para albo cosik....no ale czasem moze byc gorzej......moz e nie bylismy prawdziwymi przyjaciolmi...ze ak to sie skonczylo......no ale jadno jest pewne niektore rzeczy lepiej zachowac dla siebei:(
Brahms
Młody aktywny

Post autor: Brahms »

lolitka pisze:no wiele mozna stracic..ja stracilam przyjaciela i juz wiem ze czasem ne warto ryzykowac..(
Ale co to za przyjaźń kiedy któras ze stron chce czegoś wiecej i się w tej przyjazni nie spełnia? Przyjaźń na siłe?
All you need is love
Yatamanka
Młody rozbrykany

Brahms pisze: Ale co to za przyjaźń kiedy któras ze stron chce czegoś wiecej i się w tej przyjazni nie spełnia? Przyjaźń na siłe?

od osoby którą kochamy wymagamy zaufania i sami tę osobę ogromnym zaufaniem obdarzamy... przyjaciel jest kimś, kto zna nasze skrety i dlatego też czasem mylimy miłość z czystym przywiązaniem i wyżej wspomnianym zaufaniem... dlatego też coś takiego nie jest według mnie przyjaźnią na siłę tylko swego roddzaju pomyłką, lub też prawdziwym uczuciem...

esh.. a ja nadal nie wiem co robić... jak narazie jestem dumna z tego, że potrafię nad sobą panować... że potrafię się pohamować... ale jak długo mi się uda nie wiem...
lolitka
Młody aktywny

eh...no czasem trzeba sie pohamowac albo chociza powaznie zastanowic nad tym czego pragniemy.. bo niekiedy sami nei umiemy nazwac naszych uczuc.... ale dzisiaj tak myslalam i doszlam do wniosku ze jezeli przyjazn nie wytrzma takiej proby jaka jest uczucie jednej z osobki.... nie nie umieja sobie z tym poradzic ...to chyba to zadan przyjazn.... :(
SkaTe_GirL
Prawie autorytet

Brahms pisze:Trzeba ryzykować. Zawsze.
W koncu do odwaznych swiat nalezy... ; -)
Krolujesz Im.!
;)
s0rr0w
Młody rozbrykany

Post autor: s0rr0w »

Też tak mowiłam jeszcze jakieś 2 tygodnie temu. A teraz wiem, że nie zawsze można ryzykować. Trzeba myśleć, a nie być na siłę odważnym.
"Najważniejszą rzeczą na świecie jest miłość. Ona kreuje nas i buduje nasz świat. Tak samo jest z Capoeira, jeżeli nie kochamy świata, ludzi, ona nigdy nie zapuści korzeni i nie wyrośnie w nas..." - Joao Pequeno
Yatamanka
Młody rozbrykany

myśleć?? oj s0rr0w za wysoko się cenisz :hihi: <taka mała dygresja :P> ale faktycznie czasem trzeba wziąć na wstrzymanie i zacząć logicznie myśleć... <i znów to myślenie :hihi: >
ODPOWIEDZ