Kto szanuje i kultywuje ten rodzaj gier niech sie wypowie, kto go nie nawidzi niech nie bluzga bo zabiję
Baldur's Gate Opowieści z Wybrzeża Mieczy
Baldur's Gate II Tron Bhaala
Plansecape Torment
IceWind Dale
IceWind Dale II
Nieverwinter Nights
Arcanum
Fallout
Fallout II
przepraszam, że wymieniam tylko tyle, wiecej nie pamietam . Oczywiście wymienic wszystkich RPGoof sie nie da. Od pegasusa, Gameboy'a .. Amigi .. do PCtoof .. są to bardzo znne gry, zrzeszające wielk grupę ludzi. Należysz do nich ? .. A może grasz w kraciane RPG .. lub inne ..Wypowiedz się ! (inspiracją dla tego tematu była wypowiedz Bobera
nigdy nie gralem w RPG ,,, nie iwem czemu jakos mnei nie przekonaly do siebie... Na poczatku byl chaos pozniej nastapila Era Settlersow... i tak zacząłem od RTS ... a RPG mnie nie interesowalo i nie interesuje do dzis... wiem ,ze byc moze mnie duzo omija....ale moja strata
ja tam lubiem RPG bardzo,seria Baldurka,Planscape Torment,seria Icewind Dale,seria Fallout i to chyab wszycho,a karciane RPG mi nie leży.Jakoś tego nie czuję...
Raz się żyje, potem się tylko straszy...
Ja straszę już dziś!!!
Sądzę, ze tworząc ten temat autor miał na myśli wszystkie odmiany RPG - także cRPG.
Ktoś tu pytał o Gothica - jedno jest pewne: ta fabuła, ten klimat, ten dźwiękowy miód - to jest to! Według mnie jednak z ciekawszych gier... Czekam na Gothica III (oficjalnie powiedziano, że wyjdzie w 2005).
Tak, amix - Diablo II jest grą RPG. I do tego bardzo ciekawą Ale fakt - trzeba złapać klimat, bo inaczej, to nic z tego...
Ja bym Diablo nazwał action-rpg, ale fajnie sie w to gra. Do tego samego nurtu zaliczyłbym swietną grę - Nox. Z typowych RPG bardzo lubię Planescape Torment
Diablo nie jest RPG!! KTO TUTAJ HEREZJE UPRAWIA!! Diablo to hack'n'Slash!! HB to MMORPG a nie zwykły RPG...
Grałem BG1 BG2 + wszystkie dodatki do obu, Neverwinter, Icewind dale,
Do tego Hack'n'Slashe - diablo 1 i 2 oraz Deungon Siege... Coś tam ejszcze było ale nie pamiętam:P
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
Chciałbym powiedzieć, że większość wymienionych gier to nie rpg.
Prawdziwe erpegi to baldury, fallouty i inne tormenty. Prawdę mówiąc rzadko wychodzą fajne gry fabularne na kompa. Nie mówie, że diablo czy mu to słabe gry ale z prawdziwym rpg to nie maja nic wspólnego.
shyduo ciebie popieram WFRP to jest coś, prawdziwe rpg.[/quote]