a tak powaznie to zastanow sie gdzie pozniej po ktorym kierunku znajdziesz prace:>
BTW: Nikogo nie obrazilem ...JaGaKi pisze:Zauważyłem ze duzo ludzi lubi sądzić że są najmądrzejsi i przy okazji wszystkich obrażają...
Co za glupota. Chyba ze maja znajomosci, bo po studiach latwo nie jest znalesc prace w naszym kraju, nawet po renomowanych uczelniach.mhl pisze:eee tam to dobre studia sa kołem napędowym umysłu. Praktycznie 100% absolwentów renomowanych uczelni dostaje pracę, dobrze płatną, niektórzy nawet za granicą, jedyna rada to ciezka praca i sporo zaangażowania.
taa..to ciekawe dlaczego studentow SGH juz w czasie studiow rezerwuja sobie lub zatrudniaja do pracy...uwazam ze to na jakiej uczelni sie studiuje ma olbrzymie znaczenieFighter pisze:Co za glupota. Chyba ze maja znajomosci, bo po studiach latwo nie jest znalesc prace w naszym kraju, nawet po renomowanych uczelniach.mhl pisze:eee tam to dobre studia sa kołem napędowym umysłu. Praktycznie 100% absolwentów renomowanych uczelni dostaje pracę, dobrze płatną, niektórzy nawet za granicą, jedyna rada to ciezka praca i sporo zaangażowania.
Sam jestem studentem Ekonomi, ale wiesz ile ekonomistow teraz jest, od cholery i ciut ciut, temu robie prawo. Majac dwa fakultety mam wieksze szanse na rynku. Tak samo praktyki (w sumie darmowa sila robocza) trzeba je odbywac. Ja mam te szczescie bede mogl je odbyc w duzych firmach, ale wiekszosc bedzie je miala u Kowalskiego na warsztacie.
To ze zaczelo sie studia to nie wszystko, nalezy zbierac wiecej doswiadczenia: kursy, praktyki itd., aby moc wygrac na rynku pracy. Muszisz pokazac ze jestes lepszy od innych, nikt nie zatrudni Ciebie bo skonczyles UJ, bo nie tylko ty go skonczyles. Tak jak wszedzie, tak i na rynku pracy panuje KONKURENCJA - a niektorzy chyba o tym zapomnieli.
Jedynie Policja, straz pozarna i graniczna oraz wojsko gwarantuje prace.
Wiekszosc zyje marzeniami, ale zycie jest zupelnie inne.
Duze,ale nie jedyne ktore moze zapewnic dobra posade po studiach.yfysk pisze:uwazam ze to na jakiej uczelni sie studiuje ma olbrzymie znaczenie
Kto chce wiedziec wiecej niech zerknie do gazety...[/quote]Daniel ma 25lat. Własnie skonczył psychologie w renomowanej prywatnej Wyższej Szkole Psychologii Społecznej w Warszawie. Sprawia wrażenie idealnego pracownika(...wypisane kwalifikacje łacznie ze znajomoscia biegla 2 jezykow...)
- Od dawna juz nie chodzi mi o prace. Szukam bezplatnych praktyk. Ale gdzie sie nie zwroce, slysze:"mamy juz dosc stazystow"
Podczas oblewania dyplomow jego koledzy rozmawiaja o bezrobociu. I o tym, czy za zmywanie garow w knajpie lepiej placa w Londynie czy Dublinie.
Jakie sa marzenia Daniela? Miec staly dochod. Tak zeby starczylo na wynajecie mieszkania. W marzenich nie ma sluzbowego samochodu, domu z ogrodkiem.
Nasze spotkanie mialo charakter biznesowy. Miałem mu pomoc dostac sie na praktyki. Moze byc gazeta,moze byc bank. Gdziekolwiek