Spędzamy w niej (albo powinniśmy spędzać) sporą cześć swojego życia. Jak w niej przetrwać i zostać sobą? Jak radzić sobie z codziennymi szkolnymi wymogami? Jak uniknąć najgorszych katuszy? Co interesującego dzieje się u Was w szkole, a z czym nie możecie wytrzymać?
Mam problem...musze napisac rozprawke. Napisze wam polecenie,mam nadzieje ze mi pomozecie
"Mów zebym Cie zobaczył-mawiał Sokrates.
Napisz rozprawke,w której przedstawisz i uzasadnisz swoje zdanie na temat stwierdzenia ze człowieka mozna poznac,słuchając tego, o czym i w jaki sposób mówi.
Pomózcie mi szyyybkooooo
Hmm...bo ja juz mam pewien pomysl ale nie wiem czy dobry Mi sie wydaje ze sposób w jaki człowiek mówi świadczy o tym jaki jest.Jak mówi bardzo szybko, to znaczy ze nie jest pewny siebie i boi sie , ze zaraz ktoś mu przerwie,dlatego wyrzuca z siebie słowa w duzym tepie.Hm...allbo gdy człowiek mówiąc unika wzroku drugiego człowieka oznacza to, ze jest nieszczery.Po sposobie mówienia mozemu poznac jakie człowiek ma poglady oraz jego system wartosci.Mozemy takze poznac co mysli i czuje w danej chwili...
Wydaje mi sie ze Mekamil mial na mysli najrozniejszych ludzi: madrych, głupich, bogatych, biednych, uprzejmych, niemilych itd Klasyfikacje wszelkiego rodzeju
A to co mowilas to tez dobre argumenty do rozprawki, tylko powinnas chyba ujac ze przy poznawaniu czlowieka wazne jest tez to co mowi (czy bzdury czy madre rzeczy).
There's no better time to be happy than right now. Happiness is the journey, not the destination.