trudny wybor co do kolczykowania

Nie wiesz gdzie umiescić swój post? A może chcesz poznać nowych ludzi? Jak sama nazwa mówi na tym forum jest wszystko dozwolone, no może nie do końca... ;-]
Yora

trudny wybor co do kolczykowania

Post autor: Yora »

No heyah, jestem tu nowa 8) Chcialabym na wstepie wszystich serdecznie przywitac :P
~
A jesli chodzi o moj problem.. Moze nie jest to taki duzy, i trudny, ale na pewno pewien dylemat. Mianowicie zastanawiam sie, nad zakolczykowaniem sie :mrgreen: Nie tak doslownie- cala. Mam juz w pepku, nosie no i rzecz jasna w uszach. Kilka osob stwierdzilo, ze pasowal by mi w brodzie, bo jest na topie, taki oryginalny i modny. No i ozdabia twarz. No i najwazniejsze- podoba mi sie. Nie wiem, czy sobie zrobic, w sumie kilka osob mowilo mi, ze niedlugo w ogole bede wygladac jak choinka- ciagle robie cos ze soba (sztuczne upiekszanie, itd). Ale to nieprawda! :P :P Nie robie tego dla mody, a juz w ogole dla innych- tylko po to, zeby ladnie wygladalo, a prawda jest, ze na punkcie dobrego wygladu mam fiola. Kuzynka poradzila mi, zebym poczekala do wakacji, pol roku okolo, i se wtedy stuknac, zeby zawsze inaczej wygladac. Ale ja jestem niecierpliwa :P Raczej na pewno sobie przekuje brode, ale..

A WIEC TAK BRZMI MOJE PYTANIE [sorry, ze musieliscie tyle czekac, buehehe] :D :

- Czy fajnie wygladal by kolczyk w brodzie i w nosie naraz?
- Jesli nie, to gdzie lepiej? W brodzie czy w nosie? (Na to pytanie bardziej prosilabym aby udzielali sie glownie faceci, ale girls tez, of kors :P (sorka dzieffuski, ale kumacie :P )

Z gory THX i bye bye ;P

PS. Sorry, ze brak polskich znakow, ale nadal przebywam w Anglii, takze.. Chyba wiecie :nom: To pa :mrgreen: :tak:
stefan
pogromca twarożków

Re: WITAM i co do kolczykowania :P

Post autor: stefan »

1. do witania mamy osobny temat.

2.
Yora pisze:Coz, co do Sylwka do spedzilam go super! W Londynie bylam z qmplami, zajebiscie poprostu. Nie chce mi sie opisywac, bo robilam to chyba z milion razy moim znajomym na GG
a kogo to obchodzi?

3.
Yora pisze:Moze nie jest to taki duzy, i trudny
przed "i" nie stawiamy przecinka.

4.
Yora pisze:sztuczne upiekszanie, itd
jw. - nie stawiamy "i"

5. piszesz, że robisz to dla siebie po czym pytasz ludzi co o tym sądzą. skoro jesteś taka niezależna, to sama podejmij dezyzję. przecież to nie dla nas!

6.
Yora pisze:Na to pytanie bardziej prosilabym aby udzielali sie glownie faceci
nie można "udzielać się na pytanie".

7.
Yora pisze:girls tez, of kors
wydaje się to myself że quite nieźle understanduję ten właśnie speech.

8.
Yora pisze:sorka dzieffuski, ale kumacie :P
przyznaję że nie kumam.

9.
Yora pisze:Sorry, ze brak polskich znakow, ale nadal przebywam w Anglii, takze.. Chyba wiecie
polskie znaki są tak samo dostępne w UK jak i Mongolii. "chcieć to móc", jak mawiają. no chyba że chciałaś po prostu przyszpanować gdzie to się nie wybierasz na imprezy.

miało być czadowo, a jest nieczadowo.

moje zdanie n.t. kolczyka w brodzie? dobra rzecz, szczególnie jeśli zamontować w nim diodę LED.

osobiście uważam, że taki dodatek nie upiększa.

zamiast się kolczykować i brylować na forum, zajęłabyś się czymś pożytecznym.
Phantom
Prawie autorytet

Re: trudny wybor co do kolczykowania

Post autor: Phantom »

oj, stefan, stefan.. jak Cię nie kochać - nie wiem [-;
ale z tego co wiem są sytuacje, w których dopuszczany jest przecinek przed "i", nieważne :>

Yora: fajnie by wyglądał. zresztą zależy co się komu podoba, kolczyk w brodzie jest na pewno bardziej 'egzotyczny'. Znam osobę, która jest praktycznie cała zakolczykowana i to dopiero dobrze nie wygląda, ale najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła. Nie wiem, czy nie lepiej gdyby był jeden albo tu albo tam, mógłbym ulec wrażeniu zbędnego nadmiaru, ale jak ludzie będą coś mówić to sobie po prostu zdekompletujesz zestaw i po problemie, nie? :]

Aha - staraj się pisać bardziej na temat.
Virgin
Szalony pismak

Post autor: Virgin »

Nie bardzo podobaja mi sie kolczyki w nosie :/ zle mi sie kojaza, ale nei wazne :)
Chcialam tylko napisac, ze mimo mojego uwielbienia :P dla bodypiercingu nie przekulabym sobie nic na twarzy bo pozniej nie wyglada to najlepiej jak idzisz na rozmowe o prace do biura czy gdzies w powazniejsze miejsce, no niby mozna wyciagfnac kolca ale dziurke troche widac a jedank pierwsze wrazenie jest najwazniejsze.

ehhh, nie pisze glupot? sorrki <jestem chora-usprawiedliwienie :P>
MIŁOŚCI MOWĄ NIE JEST SŁOWO,
LECZ BOSKI POCAŁUNEK.
you are the reason I wake up everyday and sleep through the night
melOn
Cicha wOda z bąbelkami

Post autor: melOn »

pepek, nos (:
Phantom
Prawie autorytet

Dobry zestaw, melOn :>
Ewentualnie brew.. jakoś bardziej pasuje mi zestaw broda+brew, ale np. moja koleżanka ma kolczyk z tyłu szyi :]

BTW.:
http://www.strefazso9.pl/forum/viewtopic.php?t=1634
http://www.strefazso9.pl/forum/viewtopic.php?t=1781
Blood On The Ground
mroczny karol

Post autor: Blood On The Ground »

Pępek, nos. różoooowo xD beznadziejne połączenie.
brew u faceta
warga (speszyl for N)
Język

Poza tym. styl, składnia, język
END
Żyć to znaczy rodzić się powoli
anuśka :)
Szalony pismak

Post autor: anuśka :) »

Yora pisze: (sorka dzieffuski, ale kumacie :P )
Nie kumamy? mamy takie same oczy jak faceci, też umiemy wyczuć w ubiorze smak i elegancję i też mamy swoje gusty.

Co do kolczyka w brodzie... nie. Zdecydowanie bardziej podoba mi się w brwi :] warga też mi się nie podoba :P
... trzeba umieć iść słoneczną stroną życia ...
=MiLi=
Wspaniała

Re: WITAM i co do kolczykowania :P

Post autor: =MiLi= »

stefan pisze:
Yora pisze:sorka dzieffuski, ale kumacie :P
przyznaję że nie kumam.
stefan nie jestes dzieffuską ;)

mówiłam już że jesteś genialny? ;P

Ale do tematu.... hmm jak dla mnie to zestaw nos + broda nie bardzo... kiedyś co prawda myślałam nad kolczykiem w twarzy, ale chyba dorosłam i mi przeszło... tak jak powiedziała Virgin.. praca i te sprawy. Z resztą jakby się uprzeć to nie jest super estetyczne.. ale co kto lubi ;) zrobisz jak zechcesz :)

PS. Yora nie za duży ten avatar?
22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
Yora

Glownie do stefana

Ojj, stefan, stefan. Widac, ze masz ze soba duzo problemow, hehe. Po co wszystkich sie czepiasz? Dwie osoby powiedzialy mi, ze estes jakis nie teges, a teraz rzeczywiscie tak sadze. PEwnie w zyciu nic nie osiagnales, dlatego czepiasz sie na starosc, haha :lol:
1. Jesli chodzi o twoj pierwszy PROBLEM: Co do witania- rzeczywiscie, juz ktos mi to powiedzial, ale jestem nowa, wiec mialam prawo tego nie wiedziec. A propo na innych forach nie ma takiego warunku. :wink:
2. Kogo obchodzi moj sylwester? Bynajmniej mnie i moje kolezanki.
3. Ojj, poczytaj trochce ksiazek, albo chociaz biblie; przez "i" STAWIA SIE przecinek. :nom:
4. ZE CO? Piszesz tak, ze nikt Ciebie nie kuma. :roll:
5. Napisalam, ze jestem niezalezna? Bo cos mi sie nie przypomina. Fakt, mam szczerze w dupie to, co ktos inny o mnie mysli, ale zawsze pytam sie kogos o zdanie.
6. W PYTANIACH MOZNA SIE UDZIELAC. :roll:
7. Eee?! Nie rozumiem? Jak ktos pisze "Koffam Ciem" to tez mu zwrocisz uwage? Zaczynam podejzewac, ze ktos zlecil Ci sie czepianie innych- "Aaa.. Tabletki, tabletki! Ufo przyjedzie! Musze komus dogryzc! Aaa! Zabija mnie!" ==> Mowi Ci to cos?! Haha! :lol:
8. A.. rozumiem, czujesz sie dziewczyna, dlatego musiales to skomentowac. To bylo kierowane do kobiet, a nie do Ciebie, czaisz, czy moze mam wytlumaczyc? :?
9. Na klawiaturze angielskiej nie ma polskich znakow- zreszta tego o komentowanie nie prosilam. Trzeba by bylo otworzyc 'Character Map', ale wybieranie polskich literek zajelo by mi duzo czasu. Zreszta czy jestem jedyna osoba, ktora pisze bez polskich znakow?

PS. Mam gdzies napisane, ze prosze o skomentowanie tego, czy dobrze napisalam? Bez bledow? Nie? To po c****a tego sie czepiasz? Chyba pytanie bylo dosc JASNE: Czy myslicie czy pasowalby mi kolczyk w nosie i w brodzie razem?

PS2. Czy ktos naprawde nie mowil Ci, ze jestes klotliwym i zarozumialym facetem? Tylko sie pytam, oczywiscie. Wnioskow sie domysl.

PS3. Myslisz, ze teraz sie Ciebie czepiam. Ale to jest tylko odpowiedz na Twoj bezczelny komentarz mojego postu.

Reszcie dziekuje, za to, ze pomimo aaz tylu odpowiedzi na moj post nie moge domyslic sie czy ladnie by to wygladalo, czy nie..

POZDRO :?
Bros
Młody aktywny

Post autor: Bros »

całkowicie popieram Stefana. być może jestem zbyt konserwatywny ale mnie sie kolczyki nie podobaja gdziekolwiek one są (dopuszczalnie w uszach) być może jest to przejawem mody, że dziewczyny kolczykują coraz to dziwniejsze miejsca na ciele ale możecie wierzyć lub nie ale nie wygląda to wcale ani ładnie ani estetycznie. moim zdaniem to świadczy o człowieku jak ktoś wygląda względem powiedzenia "jak cie widzą tak cie pisza" a według mnie jak dziewczyna obwiesza się różnymi żelastwami i wygląda jak choika na święta to wcale ładnie nie wygląda wręcz przeciwnie- okropnie. jeżeli chodzi o mnie to mnie sie takie dziewczyny nie podobaja odrzuca mnie od nich i wole sie do nich nie zbliżac ale to jest kwestia gustu a podobno o gustach sie nie dyskutuje wiec zrobisz jak zechcesz
stefan
pogromca twarożków

Re: Glownie do stefana

Post autor: stefan »

młoda "damo", nadal będę się trzymał konwencji punktów, bo widzę że to słuszny sposób.

1.
Yora pisze:Ojj, stefan, stefan. Widac, ze masz ze soba duzo problemow, hehe. Po co wszystkich sie czepiasz? Dwie osoby powiedzialy mi, ze estes jakis nie teges, a teraz rzeczywiscie tak sadze. PEwnie w zyciu nic nie osiagnales, dlatego czepiasz sie na starosc, haha :lol:
tak. masz rację. niczego nie osiągnąłem i odbijam sobie to na młodzieżowym forum. i oczywiście jestem stary. masz 100% racji, przejrzałaś mnie.

2.
Yora pisze:Co do witania- rzeczywiscie, juz ktos mi to powiedzial, ale jestem nowa, wiec mialam prawo tego nie wiedziec. A propo na innych forach nie ma takiego warunku. :wink:
- nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania. temat powitalny jest przyklejony, a przychodząc na forum zaakceptowałaś jego regulamin.
- chyba nigdy na forum nie byłaś, nie zdarzyło mi się jeszcze odwiedzić forum bez tematu "powitalnego".

3.
Yora pisze:Kogo obchodzi moj sylwester? Bynajmniej mnie i moje kolezanki.
- nie "bynajmniej", tylko przynajmniej
- nie jestem ani tobą ani twoją koleżanką.
- gdybym chciał dowiedzieć się jak ktoś spędził sylwestra, pewnie zajrzałbym do tematu o sylwestrze. podobnie - gdybym chciał opowiedzieć jak spędzałem ten czas, wypowiedziałbym się tam.

4.
Yora pisze:Ojj, poczytaj trochce ksiazek, albo chociaz biblie; przez "i" STAWIA SIE przecinek. :nom:
widać po "koffanych" zwrotach że jesteś oczytana. szkoda tylko, że nie w słownikach.

5.
Yora pisze:ZE CO? Piszesz tak, ze nikt Ciebie nie kuma. :roll:
- zapewniam cię, że są tu mądrzejsze od ciebie osoby - pewnikiem też jest sporo takich, które są młodsze i mądrzejsze,
- jw. / j.w. to taki skrót, "jak wyżej". ale komu ja to piszę, przecież jesteś oczytana.

6.
Yora pisze:Napisalam, ze jestem niezalezna? Bo cos mi sie nie przypomina. Fakt, mam szczerze w dupie to, co ktos inny o mnie mysli, ale zawsze pytam sie kogos o zdanie.
- czy ja napisałem że napisałaś że jesteś niezależna?
- miło że masz w dupie co inni o tobie myślą. zapewniam, że inni mają ciebie tak samo głęboko.
- "nie obchodzi mnie co kto myśli, ale pytam o zdanie" - to mamy rozumieć że pytasz tych wszystkich o zdanie, ale masz je gdzieś? zdajesz sobie sprawę, że obrażasz wszystkich którzy wypowiedzieli się w tym wątku? że naciągnęłaś ich na stratę czasu?

7.
Yora pisze:W PYTANIACH MOZNA SIE UDZIELAC. :roll:
to wspaniale - udzielaj się więc. zostanę przy swoim.

8.
Yora pisze:Eee?! Nie rozumiem? Jak ktos pisze "Koffam Ciem" to tez mu zwrocisz uwage? Zaczynam podejzewac, ze ktos zlecil Ci sie czepianie innych- "Aaa.. Tabletki, tabletki! Ufo przyjedzie! Musze komus dogryzc! Aaa! Zabija mnie!" ==> Mowi Ci to cos?! Haha! :lol:
- końcówkę pominę, bo widać że cię poniosło.
- nie znam osobiście ludzi, którzy mówią "koffam ciem" - po prostu nie mam znajomych, którzy seplenią.

9.
Yora pisze:A.. rozumiem, czujesz sie dziewczyna, dlatego musiales to skomentowac. To bylo kierowane do kobiet, a nie do Ciebie, czaisz, czy moze mam wytlumaczyc? :?
aha, czyli kobieta = "dzieffuska". bardzo jesteś otrzaskana z językiem polskim. widać że dużo czytasz, choćby Biblii.

10.
Yora pisze:Na klawiaturze angielskiej nie ma polskich znakow- zreszta tego o komentowanie nie prosilam.
klawiatura na której właśnie piszę jest wyprodukowana w Tajlandii i także nie ma na niej polskich znaków - jest coś takiego jak układ klawiatury, daruj sobie opowieści o tablicy znaków.

11.
Yora pisze:PS. Mam gdzies napisane, ze prosze o skomentowanie tego, czy dobrze napisalam? Bez bledow? Nie? To po c****a tego sie czepiasz? Chyba
czepiam się bo jesteś młoda, gnuśna, pyszna i bezczelna. i na dodatek nie jesteś nawet w 1/10 tak mądra i błyskotliwa, jak ci się wydaje. ale życie to zweryfikuje w odpowiednim czasie.

12.
Yora pisze:pytanie bylo dosc JASNE: Czy myslicie czy pasowalby mi kolczyk w nosie i w brodzie razem?
pytanie jest może i jasne, ale także jasno dałaś do zrozumienia że lejesz na opinie jakie tu dostaniesz. gorąco polecam każdemu, kto będzie chętny podyskutować, aby się dobrze zastanowił czy warto tracić czas.

13.
Yora pisze:PS2. Czy ktos naprawde nie mowil Ci, ze jestes klotliwym i zarozumialym facetem? Tylko sie pytam, oczywiscie. Wnioskow sie domysl.
- PS2 to PlayStation2, jesteś oczytana więc wiesz że pisze się "PPS".
- nie będę niczego wnioskował po twojej wypowiedzi, bo nie jest ona dla mnie w żaden sposób wartościowa.

14.
Yora pisze:PS3. Myslisz, ze teraz sie Ciebie czepiam. Ale to jest tylko odpowiedz na Twoj bezczelny komentarz mojego postu.
"lustereczko".

15.
Yora pisze:Reszcie dziekuje, za to, ze pomimo aaz tylu odpowiedzi na moj post nie moge domyslic sie czy ladnie by to wygladalo, czy nie..
ojej.

16.
Yora pisze:POZDRO :?
nie pozdro.
Potępiony
Szalony pismak

Post autor: Potępiony »

Yora docinki stefana wziąłbym raczej na luzie i nie przejmował się, ten typ tak ma.
A jeżeli chodzi o kolczyki to broda jest dla mnie jednym z najdziwniejszych miejsc na kolczyk. Prosiłaś o wypowiedż to masz: nie podobają mi się kobiety za bardzo wykolczykowane. Pępek czy nos jeszcze przejdzie ale broda? Nie.
Konieczność jest najlepszym doradcą.
vanessa
Człowiek czynu

Post autor: vanessa »

o Yora, tym postem odniosłaś niewyobrażalną porażkę,
ja bym strzeliła BANA ! apfffff.... :oops2: :oops2:
Yora pisze:A propo na innych forach nie ma takiego warunku.
to co jest na innych forach, mało kogo tutaj obchodzi..
Yora pisze:2. Kogo obchodzi moj sylwester? Bynajmniej mnie i moje kolezanki.
soł? po co opowiadasz to nam? jako koleżankom, przepraszam?
btw. szczęśliwego nowego roku.
Yora pisze:4. ZE CO? Piszesz tak, ze nikt Ciebie nie kuma.
a ja myślę, że to Ty nie kumasz bardzo wielu, naprawdę podstawowych rzeczy, aż się przykro robi.
Yora pisze:Fakt, mam szczerze w dupie to, co ktos inny o mnie mysli, ale zawsze pytam sie kogos o zdanie.
proponuje przeczytać to jeszcze raz. Ze zrozumieniem, Yora.
Yora pisze:6. W PYTANIACH MOZNA SIE UDZIELAC. Rolling Eyes
przykład: udzielać się można charytatywnie lub hmm.. można udzielać odpowiedzi.
Yora pisze:"Koffam Ciem"
nie znam takich słów,
owszem jest podobne.. pisze się 'kocham cię'
Yora pisze:"Aaa.. Tabletki, tabletki! Ufo przyjedzie! Musze komus dogryzc! Aaa! Zabija mnie!" ==> Mowi Ci to cos?! Haha! Laughing
tak brzmią Twoje żarty na codzień?
Yora pisze:Czy myslicie czy pasowalby mi kolczyk w nosie i w brodzie razem?
<sciana> zapytaj o to mame, tate, rodzeństwo, dziadków, koleżanki ^^ chłopaka, psychologa szkolnego, kierowcę autobusu. Oni na pewno odpowiedzą Ci na pytanie.

do tematu:
nie podobają mi się kolczyki na twarzy..
posiadam 4 w uszach. wystarczy.
uważam ża kolczyk w nosie, brwi, wardze, języku itp to troche przesada.
"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność."
Yora

o Yora, tym postem odniosłaś niewyobrażalną porażkę,
ja bym strzeliła BANA ! apfffff....
Uuu.. vanessa jestes dziewczyna, zona, kochanka, czy moze kims z rodziny stefana? :lol: :lol: :lol:
PS. Podaj mi powody do zbanowania :twisted: :P
Phantom
Prawie autorytet

ajjj, vanessa ;> brew, nos, a nawet język - tak ;>
z drugiej strony jestem bardzo ciekawy jak to jest mieć rozdwojony język ;>

Yora, wyluzuj, dobrze radzę dla Twojego dobra [:

PS. Powody? Nieznajomość Netykiety i rażące braki w elementarnych zasadach dobrego wychowaniu w kontakch międzyludzkich.
Ostatnio zmieniony 04.01.2006, 23:25 przez Phantom, łącznie zmieniany 1 raz.
Yora

PS. Powody? Nieznajomość Netykiety i rażące braki w elementarnych zasadach dobrego wychowaniu w kontakch międzyludzkich.
Haha! Ale to nie ja mam problemy z ludzmi, nie kloce sie z nimi, a jesli tak, to rzadko, w przeciwienstwie do kogos wiadomego :P :lol:
XxXGiRlXxX
Młody aktywny

Post autor: XxXGiRlXxX »

Ojj Stefan, Stefan co z Ciebie wyro
"I give u only my heart and nothing else..."
Yora

Ojj Stefan, Stefan co z Ciebie wyro
Wyrosnie? :P Zgadzam sie :D => Albo raczej wyroslo :P:P
XxXGiRlXxX
Młody aktywny

Post autor: XxXGiRlXxX »

Znowu too ;/ Jeszcze raz
Ojj Stefan, Stefan co z Ciebie wyrosnie? (a raczej wyroslo :P ) Moim zdaniem jak na starego faceta- jak powiedziales za malo Ci rozumu :P Jezli bylbys madrym czlowiekiem, to nie wdawalbys sie w wymiane z dan z mloda dziewczyna ;) A czepiasz sie niezauwazalnych bledow...i moim zdaniem to Ty zaczales ;] juz na poczatku zwracajac uwage na bledy, ktorych nie musiales komentowac...Yora nie przejmuj siem :) wsysko bedzie git :D Aha i odnosnie kolczykowania brody- nie popieram! nie i jeszcze raz nie! pozdro (i nie pozdro dla Romana- przepraszam Stefana, moj wujek troche nie teges tak ma na imie- Roman :P) papapaapa :*
"I give u only my heart and nothing else..."
Zablokowany