Obecnie światowa kinematografia zalewa nas swoimi (nie zawsze godnymi uwagi) produkcjami. Na co warto pójść z dziewczyną/chłopakiem, a na co tylko z kumplem. Co trzeba obejrzeć koniecznie? A także Wasze zdania o aktorkach, aktorach reżyserach i ludziach filmu, którzy zrobili na Was wrażenie.
Dzis poszedlem, przyznam niezbyt chetnie, ale wcale nie żałuję.
Polecam jak najbardziej. Moze nie jest to typowa supreprodukacja z hektolitrami krwi i tysiącami efektów specjalnych, ale super się oglada
Po prostu fajne
poszedłem dla mojej kobiety, która lata temu jakieś przeczytała książkę i bardzo chciała obejrzeć.
cóż, osobiście nie lubię fantasy więc ocenić mogę jedynie techniczną stronę:
- przepiękna scena jazdy pociągiem, po prostu urzekające ujęcia
- imponujący Aslan, świetnie zaanimowany i przygotowany
- duży minusik za rekwizyty, widziałem jak Piotr wsparł się na mieczu, a ten zaczął falować - no widać było że to jakaś blaszka, a nie stal :)
- bardzo dobry dźwięk, w momencie kiedy wilk zerwał się z podłogi wszyscy w kinie podskoczyli :)
- dość dobry casting, ale co do gry niektórych przyczepiłbym się
- bobry rzeczywiście najlepsze :) głos Kowalewskiego bardzo dobrze tu pasuje :)
- typowa bajeczka o walce dobra ze złem
- co ta Biała Czarownica miała za stroje? Wyglądała, jakby była kwadratowa ;D
- beznadziejna była taka scena, w której jakby 'cienie' różnych wojowników mijały Piotra hmm nie wiem jak to inaczej określić
"Najważniejszą rzeczą na świecie jest miłość. Ona kreuje nas i buduje nasz świat. Tak samo jest z Capoeira, jeżeli nie kochamy świata, ludzi, ona nigdy nie zapuści korzeni i nie wyrośnie w nas..." - Joao Pequeno
mi tez sie wydaje ze to jest fajne moja sister cioteczna byla i powiedziala ze bardzo fajne i jest jeszcze jeden powod ten film jedna scene nakrecali w polsce w psuzczy bialowiejskiej lol