Obecnie światowa kinematografia zalewa nas swoimi (nie zawsze godnymi uwagi) produkcjami. Na co warto pójść z dziewczyną/chłopakiem, a na co tylko z kumplem. Co trzeba obejrzeć koniecznie? A także Wasze zdania o aktorkach, aktorach reżyserach i ludziach filmu, którzy zrobili na Was wrażenie.
"Bohaterem "Komórki" jest nieodpowiedzialny młodzieniec Ryan (Chris Evens), którego właśnie rzuciła dziewczyna. Gdy na jego telefon dzwoni pewna zdesperowana kobieta (Kim Basinger), twierdząc, że została porwana i potrzebuje pomocy, wydaje się, iż chłopak nie będzie w stanie podołać zadaniu. Jego problem polega na tym, że kobieta nie może już zadzwonić do nikogo innego... " http://film.wp.pl
Jak Wam się podobał film? Ja obejrzałam go dopiero kilka dni temu i muszę przyznać, że był interesujący, wczuwałam się w to co się dzieje, może film nie był najwyższych lotów, ale oglądało się go z napięciem, można było się pośmiać w kilku momentach... ogólnie mówiąc polecam
jak dla mnie stwierdzenie, że to kontynuacja "Budki telefonicznej" jest najzwyklejszym policzkiem w twarz Joela Schumachera.
o ile ten pierwszy to majstersztyk thrillera psychologicznego w stylu świetnego "Upadku", o tyle "Komórka" to zwykłe kino akcji, w dodatku z Kim Basinger która miała podnieść prestiż całego przedsięwzięcia.
wybaczcie, motyw z impulsowaniem z rozbitego telefonu to dla mnie coś strasznego (jestem technikiem telekomunikacji) ; )
dość przewidywalny, raczej przeciętny - ale nie mówię też że zły. zresztą miałem darmowe bilety do kina, więc jak tu narzekać? : )
Ja dawno ogladałam, wiec juz prawie nie pamietam;)
Ale podobał mi się:) Było pare scen, które mi utkwiły w pamięci, ale jednak widziałam lepsze filmy:)
Kiedy sie rodzisz - płaczesz
...a wszyscy wokół śmieją się i cieszą.
Żyj tak, abyś w chwili życie jako jedyny się śmiał,
A wszyscy wokół płakali...