alione pisze:No stary teraz zes mnie zagiol :) bez obrazy ale tylko osoba z klapkami na oczch niewidzi tego nieoszukujmy sie przyszlosc nie bedzie rozowa :)
Chcesz przykladow moze tak jak inaczej nazwac nieprzerwana chec dominowania, publiczne przyzwolenie na upadek wartosci moralnych :), wyzysk slabszych itd. no a jak to do Ciebie nie trafia to moze tak na pewno wiesz co to jest srodowisko naturalne i jaka role odgrywa:mrblue: Wiesz fajnie a co czlowiek z nim robi i do czego to doprowadzi pewnie tez wiesz
Wiec jaki moze byc z tego wniosek totalny upadek :D
pozdrawiam
pisałeś kiedyś na polskim wypracowanie?
uczono Cię że istnieje taka struktura językowa jak zdanie? otóż istnieje - ma ono swój początek i koniec. u Ciebie cała wypowiedź to jeden wielki zlepek słów. sorry, musiałem to napisać - po prostu źle się czyta.
a co do treści - to nie pisz że mam klapki na oczach, nie wiesz co mam na oczach i za parę lat najprawdopodobniej będziesz myślał inaczej niż teraz.
wyzysk człowieka? jaki wyzysk - taki że dzieci pracują w kopalniach? a czy kiedyś było inaczej, za czasów pańszczyźnianych? lub kiedy człowiek bez niewolnika był gołodupcem?
przyzwolenie na upadek wartości moralnych? a to, że kiedyś chodziło się do koloseum oglądać walki do ostatniej krwi było moralne? to, że inkwizycja paliła ludzi na stosie było moralne? o czym Ty mówisz, jaki upadek? to już było wcześniej - ocknij się.
przyszłość nie będzie ani różowa ani czarna, będzie szara - tak jak zawsze było. nie dżuma to aids, nie cholera to ptasia grypa. jeśli chcesz kontynuować rozmowę to znajdź lepsze argumenty.
Gosiaczek:
co by się stało, gdyby więcej ludzi podpisało tę petycję? nie byłoby wywozu koni dla mięsa? naprawdę w to wierzysz?
dam Ci przykład z życia:
co z tego że zakazuje się odłowu kolejnych gatunków ryb w wodach terytorialnych Rosji?
ano to, że handel kawiorem w szarej strefie kwitnie i ma się dobrze.
---
naprawdę wierzysz, że po podpisaniu petycji ludzie we Włoszech przestaną jeść koninę? przyczyna leży w tym że jest popyt na końskie mięso, zrozum to.
zakaz tego nie zmieni, a jeśli zostanie wprowadzony to handel koniną przeniesie się do szarej strefy - i marzenia o lepszym świecie dla koni legną w gruzach, bo powiedz mi kto się wtedy przejmie losem tych zwierząt?