Spędzamy w niej (albo powinniśmy spędzać) sporą cześć swojego życia. Jak w niej przetrwać i zostać sobą? Jak radzić sobie z codziennymi szkolnymi wymogami? Jak uniknąć najgorszych katuszy? Co interesującego dzieje się u Was w szkole, a z czym nie możecie wytrzymać?
Hmm mam taki problem.. muszę zrobić projekt na temat który napisałam niżej.. niestety nic na ten temat nie wiem i w ogóle logika to bardzo obcy mi przedmiot... dlatego jeśli ktoś byłby na tyle kochany i wytłumaczył mi, podał przykład ogólnie.. pomógł byłabym bardzo wdzięczna
Wyszukaj w internecie literaturze lub prasie 3 przykłady wnioskowań. Zidentyfikuj w nich przesłąnki i wniosek, dokonaj zapisu wnioskowań w postaci kanonicznej a następnie dokonaj analizy tych wnioskowań pod względem poprawności logicznej.
=MiLi= pisze:Wyszukaj w internecie literaturze lub prasie 3 przykłady wnioskowań. Zidentyfikuj w nich przesłąnki i wniosek, dokonaj zapisu wnioskowań w postaci kanonicznej a następnie dokonaj analizy tych wnioskowań pod względem poprawności logicznej.
że co?
dobra, podstawowe pytanie, jak wyglada zapis wnioskowan w postaci kanonicznej?