Od niego wszystko się zaczyna: nieprzespane noce, czerwone oczy, złe oceny w szkole ;-) Ciekawe strony, webmasterstwo, nowinki z sieci... tutaj rozmawiamy o tym wszystkim!
o tu sie jeszcze nie wypowiadalem musial mi uciec ten temat ja siedze na stalym laczu 128kb/s podlaczony jestem do kablówki dokladnie tak samo jak rockoko i macey Icpnet ruless....
sarnet ja mam w moim miescie w poznaniu pod kablowke tez od icpneta no i co do transferu dzieli sie on na pol jak sa 2 osoby i potem tak dalej sie dzieli po polowie ...
eh....mój pierwszy post ....... ja siedze na stałce.....128kb/s .....w sumie nie wiem czy to dużo czy mało.....ale transfery mam niekiedy całkiem niekiepskie..... POZRDAWIAM
CZEKAJ SPRAWDZE.......NO TAK WŁASNIE PISZE A CO DUŻO NA JEDNEGO UŻYTKOWNIKA ?????
BO TO SĄ 4 ŁĄCZA NARAZ ZROBINE W JEDNO CZY JAKOŚ TAK, ALE TO TYLKO W MOIM I SĄSIEDNIM BLOKU 60 ZŁ NA MIESIĄC + instalacja 300 zł TO DUŻO CZY MAŁO!!!!!!!!!!!! {ceny i szybkość ólącza}
Ostatnio zmieniony 05.03.2003, 08:14 przez THE_HUMAN, łącznie zmieniany 1 raz.
THE_HUMAN pisze:CZEKAJ SPRAWDZE.......NO TAK WŁASNIE PISZE A CO DUŻO NA JEDNEGO UŻYTKOWNIKA ?????
BO TO SĄ 4 ŁĄCZA NARAZ ZROBINE W JEDNO CZY JAKOŚ TAK, ALE TO TYLKO W MOIM I SĄSIEDNIM BLOKU 60 ZŁ NA MIESIĄC + instalacja 500 zł TO DUŻO CZY MAŁO!!!!!!!!!!!! {ceny i szybkość ólącza}
JAKBYŚ MÓGŁ TO PRZESTAŃ UŻYWAĆ TYCH DUŻYCH LITER!!
A teraz do rzeczy, przepustowość 100mbps będzie możliwa tylko po sieci lokalnej, w rzeczywistości będzie to prawdopodobnie 1-10mbps ponieważ polska sieć szkieletowa (pol-34) ma przepustowość 34mbps więc 100mbps jest niemożliwością, aby ją osiągnąć.
IMHO trafiłeś w samo sedno. Pomagam w administracjii pewną siecią miedzygminną. Daj sobie to powiedzieć, że jest niemożliwością posiadanie takiej przepustowości, co najwyżej możesz ją mieć w obrębie sieci lokalnej. Dalsze łącza pozwolą Ci na transfer 100mbps to najbliższego routera TPSA/Netia/Dialog, a później prawdopodobnie pakiety przejdą na łącza 34mbit (eg. pol34).
A z tymi literami przesadzasz mocno, następne posty będe wywalał bo nie chce mi się ich poprawiać...