Obecnie światowa kinematografia zalewa nas swoimi (nie zawsze godnymi uwagi) produkcjami. Na co warto pójść z dziewczyną/chłopakiem, a na co tylko z kumplem. Co trzeba obejrzeć koniecznie? A także Wasze zdania o aktorkach, aktorach reżyserach i ludziach filmu, którzy zrobili na Was wrażenie.
Wczoraj widziałam Chicago. I jeżeli tylko ktoś lubi musicale to musi ten film zobaczyć
Oprócz bardzo ciekawej fabuły (dwie kobiety po morderstwie swoich mężów trafiają o więzienia. Ich jedynym ratunkiem jest wyrachowany prawnik i zainteresowanie prasy) mnóstwo w nim śwetnego, szalonego jazzu, pipisowych, swietnie zaaranżowanych choreograficznie pokazów tanecznych, pięknych strojów ))) Do tego robiące wrażenie zdjęcia i świetna gra Rene Zellweger ))
.... <nuta> a wszystko przez ten jazz.... <nuta>
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera" W.Grzeszczyk
Poszedłem na ten film tylko dla tego, ze myslałem ze to jakas fajna szczelanka za czasów prohibicji A tu taka sciema... Musicalów nie lubie, ale ten był całkiem, całkiem... Dało się oglądać.
Nie lubie musicali (oprócz Jusus Christ Superstar:D) i nie przepadam za jazzem .. dlatego nie obejrzałem i nie zamierzam obejrze tego filmu .. i pamietam że na filmie pt: 'Kabaret' .. omal nie zwymiotowałem ..
czas odświeżyć ten temacik
musicale kocham- taniec, spiew czego wiecej trzeba
Chicago baaaaaardzo udane, choreografia na najwyższym poziomie, obsada bardzo trafna, muzyka i teksty to juz nie "filmowcow" dzielo, ale tez moge pochwalic
Jednym slowem kto nie ogladal, to niech wypozycza! np. ode mnie
..."A ona krążyła coraz szybciej... niczym zagubiony motyl"...
Co jakiś czas nachodzi mnie ochota, aby znów to obejrzeć. Za każdym razem coraz bardziej mi się podoba!
"Najważniejszą rzeczą na świecie jest miłość. Ona kreuje nas i buduje nasz świat. Tak samo jest z Capoeira, jeżeli nie kochamy świata, ludzi, ona nigdy nie zapuści korzeni i nie wyrośnie w nas..." - Joao Pequeno
musicale generalnie mozna powiedzieć, że lubię. ten także przypadł mi do gustu, chociaż dopiero pod sam koniec. Moze troszkę przeciągana fabuła, ale film jednak wart polecenia :)
Jako, że ostatnio go widziałem mogę się wypowiedzieć. Film bardzo ciekawy (najbardziej mi się tango podobało), ale doszedłem do wniosku, że to jest coś co należało by obejrzeć jako przedstawienie, a nie film. Co nie zmienia faktu, że ogólnie byłem bardzo mile zaskoczony