Próbna Matura jesień 2006
-
- Prawie autorytet
Re: Próbna Matura jesień 2006
Juz po próbnym polskim. Wydaje mi sie, że poszło mi w miare dobrze. Chciaz wiekszosc znajomych jest wsciekla
-
- Człowiek czynu
Nie narzekam ma mój próbny. Większośc u nas zgodnie twierdzi, ze próbny rozszerzony był całkiem banalny. Ja pisałem pierwszy temat (Sienkiewi i te drugi) i o mała co mi miejsca nie zabrakło
-
- Człowiek czynu
rozszerzony łatwiejszy niż podstawowy był... Ale nie narzekam łatwo było
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
-
- Tuningowiec
Podajcie jakie mieliscie tematy a nie pierwsze latwe bo ja np mialem juz mature
Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
-
- Szalony pismak
niektórzy mieli proste ale nie pamiętali bo się nie nauczyli. a ostrzegałam. ale nikt mnie nigdy nie słucha i olewa moje dobre rady.
na wrażliwość nie ma żadnego lekarstwa. mamy uczucia i dlatego życie tak boli.
-
- Władca Smoków
nie nauczyli sie bo kto by pomyślał ze będzie Werter czy Kordian to co nauczyciele mówili miałem powtórzone. chociaż i tak nie narzekam raczej nieźle mi poszło w sumie jak przeczytałem fragment dużo mi sie przypomniało z Wertera no a tekst był całkiem fajny do czytania tylko pytania troche dziwne ale tego przecież sie nie da nauczyć ....
-
- Tuningowiec
Wertnera to ja nie kojarze xD ale kordiana bym napisal a jak poszlo ogolnie?? a ja jak zwykle siedze w pracy
Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
-
- Prawie autorytet
W pierwszym temacie trzeba byl scharakteryzowac Wertera, zwracajac szczegolna uwage na jego stosunek do milosci, literatury i natury. Fragment byl całkiem przydatny, łatwo było wyciagnac z niego wnioski dotyczące luteratury i przyrody. A o miłosci to cała tresc ksiazki mowiła, w sumie jej głowny temat.
Drugi temat nawiązywał do Kordiana i Lalki, ale nawet dobrze go nie przeczytałam, bo jakos Kordian nigdy nie przypadł mi do gustu. Wiem tylko, ze był fragment z Lalki opisujący Paryz (pamietam, bo nawet to kiedys czytałam )
Tekst do czytania ze zrozumieniem był łatwy, ale niektóre pytania mogły sprawiać problem.
Drugi temat nawiązywał do Kordiana i Lalki, ale nawet dobrze go nie przeczytałam, bo jakos Kordian nigdy nie przypadł mi do gustu. Wiem tylko, ze był fragment z Lalki opisujący Paryz (pamietam, bo nawet to kiedys czytałam )
Tekst do czytania ze zrozumieniem był łatwy, ale niektóre pytania mogły sprawiać problem.
-
- Władca Smoków
-
- Człowiek czynu
hehe, chyba w takim razie szliśmy tym samym tropem, ja na maturze miałam to samo, wtedy kiedy kolega resztkami sił czytał analizę 'makbeta', ja z niego polewałam, że chyba zgłupiał i że tego w żyyyciu nie będzie, rotfl. a tu psikus::PiotreK:: pisze:bo kto by pomyślał ze będzie Werter czy Kordian to co nauczyciele mówili miałem powtórzone.
eh, napisałabym sobie jeszcze raz maturę, w ogóle chcę wrócić do liceum, studia są do kitu.
"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność."
-
- Szalony pismak
Makbet jest genialny. bo Szekspir był genialny. ja jestem genialna. ahh genialna całość.
na wrażliwość nie ma żadnego lekarstwa. mamy uczucia i dlatego życie tak boli.
-
- Prawie autorytet
Dzis angielski byl srednio genialny
Dobrze ze nie porywałam sie na rozszerzony bo podobno było straszne
Dobrze ze nie porywałam sie na rozszerzony bo podobno było straszne
-
- Cicha wOda z bąbelkami
Witam moi drodzy
kurde długo mnie już tu nie było
ale mniejsza z tym, co do matur,
polski bardzo łatwy, a język obcy, pisałam niemiecki podstawowy i wyszłam po niecałej godzinie, więc wszystko mówi za siebie
oby tak w maju było... eh ;-/
a jutro chemia ;-D
kurde długo mnie już tu nie było
ale mniejsza z tym, co do matur,
polski bardzo łatwy, a język obcy, pisałam niemiecki podstawowy i wyszłam po niecałej godzinie, więc wszystko mówi za siebie
oby tak w maju było... eh ;-/
a jutro chemia ;-D
-
- Człowiek czynu
Angielski extended był całkiem trudny. Listening po japońsku (jako-tako), ale readingi były trudne. Szczególnie ten o Esperanto nie przypadł mi do gustu. następne zadanko, to z wstawianiem zdań też jakieś weird było.
A jutro matma, ehh
A jutro matma, ehh
-
- Prawie autorytet
Jakos mam podobne odczucia... do tego samego jutrzejszego rpzedmiotushyduo pisze: A jutro matma, ehh
-
- Cicha wOda z bąbelkami
a ja jakoś jestem spokojna ;-D chociaż na próbne postanowiłam nic się nie uczyć ;-P
-
- Prawie autorytet
Ja tez mialam sie niezbyt przejmowac, na polak i angielski szlam wyluzowana, ale z ta matma przeczuwa porazke, pomimo ze normalnie na lekcjach bez problemu radze sobie z matma. Poczytam sobie jakies stare zeszyty, poprzegladam podreczniki- moze cos mi sie jutro przyda.
-
- Władca Smoków
jutro gegra rozszerzona czuje sie mocny ale zobaczymy jak bedzie
-
- Morphlorchack
- Kontakt:
hehe... a teraz taka mała ciekawostka.
We wtorek gdy spojrzałem późnym wieczorkiem na statystyki strefy, okazało sie, że miała z jakies 50% odsłon wiecej niż normalnie. Nie widziałem czemu... może po prostu ruch sie zwiększył, tak na stałe. ale wczotaj wróciło juz do normy. generalnie cały tydzien jestem zabiegany i jakoś tak mi to uszło. Teraz zajarzyłem. Podobna sytuacja była w maju, na dzień przed maturą, tyle, że wtedy oglądalność na dzień przed polskim wyniosła tak z 400% sredniej dziennej normy.... ;p
jaki z tego wniosek?
fajnie sie uczycie do matury ;p
(czytajac streszczenia i temu podobne)
We wtorek gdy spojrzałem późnym wieczorkiem na statystyki strefy, okazało sie, że miała z jakies 50% odsłon wiecej niż normalnie. Nie widziałem czemu... może po prostu ruch sie zwiększył, tak na stałe. ale wczotaj wróciło juz do normy. generalnie cały tydzien jestem zabiegany i jakoś tak mi to uszło. Teraz zajarzyłem. Podobna sytuacja była w maju, na dzień przed maturą, tyle, że wtedy oglądalność na dzień przed polskim wyniosła tak z 400% sredniej dziennej normy.... ;p
jaki z tego wniosek?
fajnie sie uczycie do matury ;p
(czytajac streszczenia i temu podobne)
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
-
- Człowiek czynu
Pawle - proponuje przeczytać wszystkie lektury jeszcze raz dzień przed maturą:D
Ostatnio zmieniony 16.11.2006, 23:48 przez JaGaKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!