Co robicie jak się nudzicie w kolejce, tramwaju itd?

Nie wiesz gdzie umiescić swój post? A może chcesz poznać nowych ludzi? Jak sama nazwa mówi na tym forum jest wszystko dozwolone, no może nie do końca... ;-]
ODPOWIEDZ
punktu
Młody aktywny

Co robicie jak się nudzicie w kolejce, tramwaju itd?

Post autor: punktu »

Jak walczycie z nudą w czasie niekończących się podróży, albo kolejek sklepowych? Czy jadąc 20 min tramwajem tylko patrzycie za okno, czy może czytacie, a może robicie coś jeszcze innego?
Jessica
Młody rozbrykany

Re: Co robicie jak się nudzicie w kolejce, tramwaju itd?

Post autor: Jessica »

W tramwaju gapię się w okno, w sklepie się rozglądam, a w podróżach, cóż... też gapię się w okno :wink:

Chcę tylko powiedzieć, że jak gapię się w okno, to się nie nudzę...
Let's make all dreams come true!
JaGaKi
Człowiek czynu

Post autor: JaGaKi »

w sumie zalezy od mojego stanu wyspania - jkak jestem śpiący to zazwyczaj gapie się w okno chociaż mam książke w ręku. Ale zazwyczaj czytam książke lub szukam jakiegoś zabłąkanego wzroku :d
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
melOn
Cicha wOda z bąbelkami

Post autor: melOn »

słucham mp3 (;
rozglądam się albo czytam książkę.
::PiotreK::
Władca Smoków

Post autor: ::PiotreK:: »

muzyka i okno :] ewentualnie czyjś wzrok :P
Erinne
Młody rozbrykany

Post autor: Erinne »

no oglolnie, to nie jezdze tramwajami, pociagami itp, bo wszedzie mam blisko :P no a jak juz jade no to mp3 i gapie sie w okno a czasem na ludzi,a jak mnie ktos pzyluka, ze sie na niego patrze to sie ladni usmiecham, ale czasem ludzie tylko sie tak dziwnie potem patrza, aja sie przeciez do nich tylko usmiecham:/
Na zewnątrz jestem kobietą. Bardzo chciałabym być tez taką w środku :(
Czuć się szczęśliwym i bez szczęścia- jest szczęściem...

A wiecie co najlepsze jest w [you] ??
To, że ma taką fajna kumpele jak ja xD

pietruszka
Szalony pismak

Post autor: pietruszka »

jak mi się nudzi to głupieję i ludzie albo się mnie boją albo mają ze mnie glebę.
na wrażliwość nie ma żadnego lekarstwa. mamy uczucia i dlatego życie tak boli.
Offik
Prawie autorytet

Post autor: Offik »

jest jeden problem... ja nie jezdze tramwajami, autobusami , pociagami itp. tylko samochodem:)

a jesli stoje w kolejce np w sklepie, to czas zajmuje mi niecierpliwienie sie i marudzenie ze mogla by ta kolejka szybciej sie ruszac:P
Paweł
Morphlorchack
Kontakt:

Post autor: Paweł »

tramwajem, zeby to tylko 20 minut bylo... ;p
zazwyczaj gapie sie w okno, obserwuje ludzi, świat, slucham mp3,... przed matura czytalem lektury (tylko jakos w mpk mi to szlo) ;p

pociagiem, gdzies dalej... na szczescie samemu sie mi nie zdaza :)

w kolejce? nudze sie ;p
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
*MysterY*
Tuningowiec

Post autor: *MysterY* »

w kolejce ja tez sie nudze a zwykle wole przeplacic niz stac w kolejce jak jade tramwajem to zapytajcie pawla co robie :mrgreen: a jak jade pociagiem to slucham muzyki i patrze co sie dzieje na zwenatrz przez okna badz staram sie gadac ;)
Ford Mondeo mk1 Ghia RS1800 115KM
czarownica333
Szalony pismak

Post autor: czarownica333 »

A mnie się dosyć często zdarza jeździć pociągami (średnio 3,4 razy w tygodniu jeżdżę do Krakowa, dziś spędziłam w komunikacji miejskiej i podmiejskiej jakieś 3,5 h :emm: ) więc zawsze szkoda mi tego czasu i albo się czegoś uczę albo książkę czytam, coś przygotowuję, układam, wymyślam (w pociągu zawsze jakaś wena najdzie :) ), kiedyś zdarzyło mi się guziki do spódnicy przyszywać albo (to już z totalnych nudów) zawiązać na sznurówce jakieś 120 kolorowych sznureczków.
"Kto na drodze swego życia zapalił choćby jeden promyk nadziei dla pogrążonego w czarnej godzinie, ten nie żył daremnie"
Angel_89
Młody aktywny

Post autor: Angel_89 »

Ja słucham mp3 albo czytam
a w kolejce zastanawiam się o czym zapomniałam, bo często mi się to ostatnio zdarza:P
Są słowa, które jak motyle, mogą unieść w górę Twoje sny...
stefan
pogromca twarożków

Post autor: stefan »

w autobusie zawsze słucham muzyki. zawsze.

a tramwajami nie jeżdżę, bo w moim mieście zlikwidowano ostatnią linię tramwajową dobrze ponad 30 lat temu ; )
Linka
Prawie autorytet

Post autor: Linka »

Dużo osob mowi, ze czytaja ksiazki w tramwajach i autobusach. Troche dziwne, bo jezdze dosc czesto i bardzo dawno nie widziałam kogos czytajacego ksiazke (pomijam znerwicowanych uczniow, ktorzy około 7,50 wertuja w tramwaju zeszyt z nadzieja na nauczenie sie czegos ;) )

Ze mna, sprawa jest podobna, obserwuje miasto lub ludzi siedzacych obok.
Paweł
Morphlorchack
Kontakt:

Post autor: Paweł »

często się widuje... :)

hehe... naszczecie odkąd skonczylem liceum nie jeżdzę o takich wczesnych porach... niedawno jednak jechałem gdzies rano i widziałem zabawną sytuację. Autobus, tłok... pełno uczniów i doslownie wszyscy mieli tą samą ksiażkę i sie uczyli, i cisza... ;D normalnie taki ubaw z nich mialem... ;> a wkuwali z tego co widziałem wzory skroconego mnozenia, LO... ;>
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
=MiLi=
Wspaniała

Post autor: =MiLi= »

Ja też zazwyczaj czytam książk, ewentualnie jakieś notatki, gazetę... gapię się w okno, słucham rozmów ludzi a gdy jestem śpiąca przysypiam ;) ale ludzi czytających w autobusach i tramwajach jest mnóstwo, czasem nawet potrafią czytać stojąc ;P ja się czuję wtedy mało stabilnie ;P
22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
shyduo
Człowiek czynu

Post autor: shyduo »

Linka pisze:(pomijam znerwicowanych uczniow, ktorzy około 7,50 wertuja w tramwaju zeszyt z nadzieja na nauczenie sie czegos ;) )
Ojjjjjjj taaaaak :mrgreen: :mrgreen: Nie raz mi się zdarzyło :D

A tak to muza w uszach no i ... najlepsza zabawa świata - patrzenie się dziewczynom prosto w oczy, a gdy spojrzenie zostanie odwzajemnione na trochę dłużej niż "przelotne looknięcie" to szeroki uśmiech. To mi naprawde poprawia humor. Szczególnie, gdy mój uśmiech zostanie odwzajemniony. Facetom sie nie patrzę... ;)
JaGaKi
Człowiek czynu

Post autor: JaGaKi »

shyduo - to bardzo porpawia humor - a dodatkowo możę się wywiązać rozmowa i kolejna znajomość:D
Czy jestem gejem, metalem lubiącym musli czarnoskórym polaninem - nie tolerujesz mnie - nie masz mego szacunku!
Linka
Prawie autorytet

Post autor: Linka »

W takim razie moje miasto jest ograniczone bo nie spotykam sie z czytaniem ksiazek w tramwajach i autobusach ;) Chyba, ze jezdze nieodpowiednimi pojazdami, albo z tej optymistyczniejszej strony, mozna powiedziec ze ulice, chodniki itp sa tak fajne, ze ludzie wola patrzec przez okno niz czytac ;)
s0rr0w
Młody rozbrykany

Post autor: s0rr0w »

W tramwaju albo autobusie zwykle gapię się przez okno. Z reguły takie obiekty jak ludzie i budynki powodują, że zaczynam się nad nimi głębiej zastanawiać. Jeśli chodzi o ludzi, podświadomie szukam znajomych w tłumie obcych ;). A czemu budynki...? Noo architektura, itp., rzeżby, płaskorzeźby i takie tam ;)

Nie gapię się przez okno, kiedy pojazd jest obklejony jakąś durną reklamą, która od wewnątrz ma postać drobnej siateczki. Jak się na nią patrzy, to bolą oczy :P W takim wypadku po prostu obserwuję sobie ludzi w tramwaju. Czasami czytam gazetę, ale zwykle jestem zbyt śpiąca.

Jeśli spotykam znajomych, to z nimi gadam :D
"Najważniejszą rzeczą na świecie jest miłość. Ona kreuje nas i buduje nasz świat. Tak samo jest z Capoeira, jeżeli nie kochamy świata, ludzi, ona nigdy nie zapuści korzeni i nie wyrośnie w nas..." - Joao Pequeno
ODPOWIEDZ