Moje, Wasze, Nasze - przyzwyczajenia
-
- Prawie autorytet
Moje, Wasze, Nasze - przyzwyczajenia
Macie jakieś swoje dziwne lun normalne przyzwyczajenia??
Ja mam pare...
Jak ktos mnie wkurzy mowie "Wypchaj sie sianem"...
Rano obowiazkowo muzyczka i kawa...
pije zawsze z jednego kubka z napisem "Pamietaj! Depresja kiedys minie"
Zawsze mam na palcach pierscionki - dwa na lewej lapce i 4 na prawdej - zawsze je ubieram ;P
i... spiewam pod nosem ;P
Ja mam pare...
Jak ktos mnie wkurzy mowie "Wypchaj sie sianem"...
Rano obowiazkowo muzyczka i kawa...
pije zawsze z jednego kubka z napisem "Pamietaj! Depresja kiedys minie"
Zawsze mam na palcach pierscionki - dwa na lewej lapce i 4 na prawdej - zawsze je ubieram ;P
i... spiewam pod nosem ;P
Podpisuj Dni Imieniem Swym.!
Krolujesz Im.!

Krolujesz Im.!

-
- Prawie autorytet
Re: Moje, Wasze, Nasze - przyzwyczajenia
kurde, jeszcze do niedawna miałam swoj ukochany kubek, ktory dostałam 2 lata temu od chlopaka na urodziny i miałam do niego sentyment. Strasznie go lubilam i praktycznie tlko jego uzywałam, ale ostatnio spadł mi i sie zbiłpije zawsze z jednego kubka z napisem "Pamietaj! Depresja kiedys minie"

Nie wiem, czy mozna to nazwac przyzwyczajeniami, ale czasami jestem troszke pedantyczna. Np jak chlopak poprzestawia mi cos na kompie, wrzuci jakis plik nie do tego folderu co trzeba, albo przesunie ikonke na pulpicie to musze zaraz to poprawic

No, i zawsze jak ide z jedna osoba przez miasto to musze isc z prawej strony, inaczej nie potrafie, nie wiem czemu

-
- Cicha wOda z bąbelkami
więc tak ;D
zawsze jak pije coś w puszce to odrywam tego dzyndzelka i najczęściej wrzucam do środka, a jak piję z butelki to etykietkę na początku zrywam ;D
nie mogę obejść się bez swojego telefonu i co chwilę na niego spoglądam tak jakbym oczekiwała na jakiś ważny telefon [w prawej kieszeni musi on być;]
rano< kawa bądź kakao
zawsze w autobusie stoje
nigdy nie wytrzucam skasowanych biletów, paragonów itp
wszędzie mp3 biorę
nie lubię jak ktoś mi przestawia coś w pokoju
muszę mieć w plecaku bądź torbie zawsze łyżkę i okulary przeciwsłoneczne ;| [wiem chore] ;D:D:D
jak mnie ktoś wkurzy to mówię 'spadaj'
jak coś zadziwi 'cuda cudowianki' ;D:D:D
na polskim zawsze leże na ławce i przysypiam ;P
zawsze wstaje ... lewą nogą ;P
zawsze jak pije coś w puszce to odrywam tego dzyndzelka i najczęściej wrzucam do środka, a jak piję z butelki to etykietkę na początku zrywam ;D
nie mogę obejść się bez swojego telefonu i co chwilę na niego spoglądam tak jakbym oczekiwała na jakiś ważny telefon [w prawej kieszeni musi on być;]
rano< kawa bądź kakao
zawsze w autobusie stoje
nigdy nie wytrzucam skasowanych biletów, paragonów itp
wszędzie mp3 biorę
nie lubię jak ktoś mi przestawia coś w pokoju
muszę mieć w plecaku bądź torbie zawsze łyżkę i okulary przeciwsłoneczne ;| [wiem chore] ;D:D:D
jak mnie ktoś wkurzy to mówię 'spadaj'
jak coś zadziwi 'cuda cudowianki' ;D:D:D
na polskim zawsze leże na ławce i przysypiam ;P
zawsze wstaje ... lewą nogą ;P
-
- Prawie autorytet
chyba kazdy ma jakies...
1. Uwielbiam jak sie pala swieczki..
2. Codziennie jakos minimum 2 herbatki (najlepiej smakowe..mniam..ostatnio jablkowo cynamonowa ;D )
3. Nie moge zyc bez snickersow (btw przedwczoraj z kolezanka wygralysmy 30 w promocji milion batonow ;D )
4. Kaszka Smakija cynamonowa, kubusie, jeżynowa Nałęczowianka.. ;p non stop ;p
5. Nie lubie bardzo jak mi sie robi zdjecia
wrr.. ;p
6. Trzymam zasuszone kwiatki
7. ZAWSZE gumke na wlosach mam dopasowana kolorem do bluzki ;D;D;D (->mam ze sto tysiecy gumek i wszyscy sie ze mnie smieja ;D;p )
8. Muzyka zawsze i wszedzie ;D
9. W torebce zawsze perfumka, ze 3 pomadki (nivea koniecznie!;p), kalendarz, portfel, telefon, piornik...
10. Spiewam i tancze gdzie popadnie jak mam dobry humor ;p
11. Slowa ktorych uzywam najczesciej to 'podly' i 'bezczelny' ;D
12. na gadu non stop uzywam emotikonki : ' ;p '
chyba tyle..

1. Uwielbiam jak sie pala swieczki..

2. Codziennie jakos minimum 2 herbatki (najlepiej smakowe..mniam..ostatnio jablkowo cynamonowa ;D )
3. Nie moge zyc bez snickersow (btw przedwczoraj z kolezanka wygralysmy 30 w promocji milion batonow ;D )
4. Kaszka Smakija cynamonowa, kubusie, jeżynowa Nałęczowianka.. ;p non stop ;p
5. Nie lubie bardzo jak mi sie robi zdjecia
![Nom ;]](./images/smilies/nom.gif)
6. Trzymam zasuszone kwiatki

7. ZAWSZE gumke na wlosach mam dopasowana kolorem do bluzki ;D;D;D (->mam ze sto tysiecy gumek i wszyscy sie ze mnie smieja ;D;p )
8. Muzyka zawsze i wszedzie ;D
9. W torebce zawsze perfumka, ze 3 pomadki (nivea koniecznie!;p), kalendarz, portfel, telefon, piornik...
10. Spiewam i tancze gdzie popadnie jak mam dobry humor ;p
11. Slowa ktorych uzywam najczesciej to 'podly' i 'bezczelny' ;D
12. na gadu non stop uzywam emotikonki : ' ;p '
chyba tyle..

Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
-
- Wspaniała
Ja nie tyle nie potrafię co muszęLinka pisze: jak ide z jedna osoba przez miasto to musze isc z prawej strony, inaczej nie potrafie, nie wiem czemu

i do tego filmuje gr... nie cierpię....5. Nie lubie bardzo jak mi sie robi zdjeciawrr.. ;p
Oj tak tak12. na gadu non stop uzywam emotikonki : ' ;p '

A dalej ne chce mi się myślec ;P
22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
-
- Młody aktywny
1. Zawsze kiedy wstane wlacze sobie radio pierwszy moj odruch taki jest 
2. Nie lubie pic herbaty z rana...dopiero tak w poludnie
3. jak wracam ze szkoly to od razy wlacze PC chociaz nie mam nic do roboty na nim,ale musi byc wlaczony
4. w torbie wszystko poukladane zeszyty i ksiazki i zawsze pakuje sie wieczorem nie potrafie tak z rana
5. nigdy nie nosze portfela...zawsze kase mam w kieszeni lub gdzie w torbie na zameczku i wszedzie jakies drobne... ostatnio zebralam z takich drobnych gromadzonych w roznych miejscach 20zł
6. zawsze telefonik i pomadka przy sobie (bebe jest najlepsza
)
7. czesto mowie "już Cie nie lubie" lub <foch> ojj zbyt czesto
8. na gadu zawsze
nie moge inaczej chociaz innych to zaczyna denerwowac
9. wszystko musi byc na swoim miejscu, denerwuje mnie jak cos mi ktos przestawi itd.
TO WSZYSTKO CHYBA

2. Nie lubie pic herbaty z rana...dopiero tak w poludnie
3. jak wracam ze szkoly to od razy wlacze PC chociaz nie mam nic do roboty na nim,ale musi byc wlaczony
4. w torbie wszystko poukladane zeszyty i ksiazki i zawsze pakuje sie wieczorem nie potrafie tak z rana
5. nigdy nie nosze portfela...zawsze kase mam w kieszeni lub gdzie w torbie na zameczku i wszedzie jakies drobne... ostatnio zebralam z takich drobnych gromadzonych w roznych miejscach 20zł

6. zawsze telefonik i pomadka przy sobie (bebe jest najlepsza

7. czesto mowie "już Cie nie lubie" lub <foch> ojj zbyt czesto
8. na gadu zawsze

9. wszystko musi byc na swoim miejscu, denerwuje mnie jak cos mi ktos przestawi itd.
TO WSZYSTKO CHYBA

"Gdy jesteśmy zazdrośni,przekonujemy się,że kochamy,tak jak przekonujemy się,że żyjemy,kiedy nas coś zaboli." S.G.Colette
* * *
"Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni Twego życia!Wracaj do nich,ilekroć w Twym życiu wszystko zaczyna się walić."P.Bosmans
* * *
"Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni Twego życia!Wracaj do nich,ilekroć w Twym życiu wszystko zaczyna się walić."P.Bosmans
-
- Cicha wOda z bąbelkami
co do trzymania drobnych w kieszeniach to zawsze muszą być w innej kieszeni niż telefon ;)
-
- Młody aktywny
nie nosze telefonu w kieszeni...slyszalam tylko ze to moze grozic nieplodnoscia
wiec wole uwazac 

"Gdy jesteśmy zazdrośni,przekonujemy się,że kochamy,tak jak przekonujemy się,że żyjemy,kiedy nas coś zaboli." S.G.Colette
* * *
* * *
-
- Młody rozbrykany
Tak jak paulcia muszę włączyć kompa nawet jak mi nie jest potrzebny
Nadużywam słowa 'spadaj' oraz 'debil'
I tak jak melOn wstaję zawsze... lewą nogą 
Ale najdziwniejsze przyzwyczajenie, które podobno świadczy o jakiejś cesze charakteru, ale nie wiem o jakiej, to to, że ZAWSZE na lekcjach, kursach, itp. zamalowuję literki w środku, np. p, b, o. Te z 'brzuszkami'. Po co? Nie mam pojęcia
Jak widzę literkę z brzuszkiem, to nie mogę się powstrzymać XD
Edit: aha, jeszcze jedno. To może zabrzmieć trochę dziwnie, ale prześladuje mnie godzina 22:16. Codziennie około tej godziny nieświadomie spoglądam na zegarek i zawsze ją widzę
A czytałam kiedyś na blogu znajomego, że on też tak ma, tylko z 22:10 :p

Ale najdziwniejsze przyzwyczajenie, które podobno świadczy o jakiejś cesze charakteru, ale nie wiem o jakiej, to to, że ZAWSZE na lekcjach, kursach, itp. zamalowuję literki w środku, np. p, b, o. Te z 'brzuszkami'. Po co? Nie mam pojęcia

Edit: aha, jeszcze jedno. To może zabrzmieć trochę dziwnie, ale prześladuje mnie godzina 22:16. Codziennie około tej godziny nieświadomie spoglądam na zegarek i zawsze ją widzę

"Najważniejszą rzeczą na świecie jest miłość. Ona kreuje nas i buduje nasz świat. Tak samo jest z Capoeira, jeżeli nie kochamy świata, ludzi, ona nigdy nie zapuści korzeni i nie wyrośnie w nas..." - Joao Pequeno
-
- Młody aktywny
to ja mam tak kiedy juz chce dac komus -> to zawsze o pelnych godz. to jest
dziwne ale nie moge sie tego pozbyc 

* * *
* * *
-
- Szalony pismak
--> też mówię "wypchaj się" ale nie sianem, tylko szkłem i trocinami 
--> komp obowiązkowo włączony, mimo że nic przy nim nie robię
--> telefon w kieszeni, pomadka w drugiej
--> we wszystkich zeszytach marginesy i nie tylko mam pokreślane, popisane, porysowane
--> zasypiam koniecznie przy muzyce
--> nie potrafię się uczyć przy idealnym porządku - muszę mieć obok położone jakieś zeszyty, gdzieś indziej jakieś kartki, z trzeciej strony jakąś książkę i wtedy mi cokolwiek wchodzi do głowy
--> uczę się tylko siedząc na łóżku, ostatecznie na podłodze
--> za nic nie włożę czarnych skarpetek
--> bardzo często śpiewam idąc przez miasto
--> wchodząc do pokoju nie przywitam się z siostrą innymi słowami niż "cześć badziewiu"
i tak z grubsza to by było

--> komp obowiązkowo włączony, mimo że nic przy nim nie robię

--> telefon w kieszeni, pomadka w drugiej

--> we wszystkich zeszytach marginesy i nie tylko mam pokreślane, popisane, porysowane
--> zasypiam koniecznie przy muzyce
--> nie potrafię się uczyć przy idealnym porządku - muszę mieć obok położone jakieś zeszyty, gdzieś indziej jakieś kartki, z trzeciej strony jakąś książkę i wtedy mi cokolwiek wchodzi do głowy
--> uczę się tylko siedząc na łóżku, ostatecznie na podłodze
--> za nic nie włożę czarnych skarpetek

--> bardzo często śpiewam idąc przez miasto
--> wchodząc do pokoju nie przywitam się z siostrą innymi słowami niż "cześć badziewiu"

i tak z grubsza to by było

"Kto na drodze swego życia zapalił choćby jeden promyk nadziei dla pogrążonego w czarnej godzinie, ten nie żył daremnie"
-
- Młody aktywny
ojj ja tez rysuje po zeszytach...i moje zeszyty takie kolorowe sa...podkreslone wazne rzeczy itd
ucze sie mowiac do siebie i chodze...musi byc straszna cisza i zero muzyki bo wtedy zaczynam nucic i zero nauki
zasypiam z mp3 raz mi sie kabelki zaplataly na szyi prawie sie udusilam
idac przez miasto czesto sie smieje do samej siebie ale czesciej to z kogos
ojj nie lubie czarnych skarpetek...zawsze musze miec biale i to takie zeby z bucikow nie wystawaly
ucze sie mowiac do siebie i chodze...musi byc straszna cisza i zero muzyki bo wtedy zaczynam nucic i zero nauki

zasypiam z mp3 raz mi sie kabelki zaplataly na szyi prawie sie udusilam

idac przez miasto czesto sie smieje do samej siebie ale czesciej to z kogos

ojj nie lubie czarnych skarpetek...zawsze musze miec biale i to takie zeby z bucikow nie wystawaly

* * *
* * *
-
- Prawie autorytet
Ze mnie tez ostatnio sie smiały kolezanki, ze nawet mam rozne odcienie, glownie fioletowych gumek, bo mam duzo bluzek w tym kolorze. Dobrze ze czarne gumki nie maja odcieniAnuś pisze:ZAWSZE gumke na wlosach mam dopasowana kolorem do bluzki ;D;D;D (->mam ze sto tysiecy gumek i wszyscy sie ze mnie smieja ;D;p )

-
- Prawie autorytet
ale od bialego do czarnego przez szarosci to tez duzo kolorow ;D
13. Kawa jaka pije to tylko 3w1.. i zawsze jeszcze slodze ;D
14. Zawsze sie usmiecham!;D chyba ciezko mnie spotkac bez usmiechu na ustach ;D
13. Kawa jaka pije to tylko 3w1.. i zawsze jeszcze slodze ;D
14. Zawsze sie usmiecham!;D chyba ciezko mnie spotkac bez usmiechu na ustach ;D
Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy, zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Paulo Coelho
-
- Prawie autorytet
hmm
1. Jeśli mam jechać gdzies komunikacją publiczną to zostaję w domu
2. po przyjściu z pracy włączam komputer, telewizor i radio
3. nigdy nie jem śniadania rano przed wyjściem do pracy...
4. po przyjsciu do pracy nie zrobie nic zanim nie wypije pół litra herbaty
5. jak ktoś mnie zdenerwuje mówie "turlaj dropsa"
6. jak boli mnie głowa - pije piwo
7. oglądam wszystkie odcinki "m jak miłość" - taki mój nałóg...
8. jak widze u kogoś fajną smyczke której nie mam to tak długo go męcze, aż mi ją da:P
coś pewnie jeszcze sie znajdzie...
1. Jeśli mam jechać gdzies komunikacją publiczną to zostaję w domu
2. po przyjściu z pracy włączam komputer, telewizor i radio
3. nigdy nie jem śniadania rano przed wyjściem do pracy...
4. po przyjsciu do pracy nie zrobie nic zanim nie wypije pół litra herbaty
5. jak ktoś mnie zdenerwuje mówie "turlaj dropsa"
6. jak boli mnie głowa - pije piwo

7. oglądam wszystkie odcinki "m jak miłość" - taki mój nałóg...
8. jak widze u kogoś fajną smyczke której nie mam to tak długo go męcze, aż mi ją da:P
coś pewnie jeszcze sie znajdzie...
-
- Młody aktywny
1. jak wstane zawsze śniadanie, bez tego ani rusz;)
2. Raczej nie nosze telefonu do szkoły, z czego się tez ze mnie smieją. Miedzy innymi dlatego iz glowa mnie nieco boli oraz (masz racje paulcia) grozi to problemami w przyszłosci
3. jak ide spac telefon wyłączam - nie mam zamiaru go odbierać - od spraw nagłych jest tel domowy
4. zawsze jak przyjde ze szkoly, jem obiad a potem siadam przy PC
5. gdy wracam np z kuchni do pokoju, sprawdzam czy nie przyszedł jakis esik (bo tel lezy zawsze na stole - nigdy przy sobie)
To tyle;)
2. Raczej nie nosze telefonu do szkoły, z czego się tez ze mnie smieją. Miedzy innymi dlatego iz glowa mnie nieco boli oraz (masz racje paulcia) grozi to problemami w przyszłosci

3. jak ide spac telefon wyłączam - nie mam zamiaru go odbierać - od spraw nagłych jest tel domowy
4. zawsze jak przyjde ze szkoly, jem obiad a potem siadam przy PC

5. gdy wracam np z kuchni do pokoju, sprawdzam czy nie przyszedł jakis esik (bo tel lezy zawsze na stole - nigdy przy sobie)
To tyle;)
-
- Młody rozbrykany
1.kawa kawa kawa...rano an dzień dobry obowiązkowo 2:/ jedna 3in1, druga zwykła rozpuszczlana z 2 czubatych łyzeczek bez cukru i mleka
ogołnie w ciągu dnia ok 5-6kaw...
2.obowiązkowo rano śniadanie:/
3.używam lakeiru do włosów..nałogowo..zawsze mam go w torebce...
4.jak się denerwuję to głaszczę/drapię swoją prawą brew...
5.torebkę nosze na prawym ramieniu...
6.zawsze mam buty pod kolor mdo bluzki, paska i torebki...
7.jak myję zęby to zaczynam od prawej strony
8.używam jedynie żołtego kubka z narysowaną myszką i cechami prawdziwego przyjaciela
9.uznaję jedynie gumy orbit white w drażetkach
10.piszę jedynie czarnym Parkerem..innych długopisow nie toleruje;/
11.o przyjściu do domu zawsze włanczma kompa
12. nie tryzmam rąk w kieszeniach spodni, tylko kciuki:D
13.i ogolnie moim jednym wielkim przyzwyczajeniem jest mieszanka czarnego i złotego koloru
gdzie tylko się da 

2.obowiązkowo rano śniadanie:/
3.używam lakeiru do włosów..nałogowo..zawsze mam go w torebce...
4.jak się denerwuję to głaszczę/drapię swoją prawą brew...
5.torebkę nosze na prawym ramieniu...
6.zawsze mam buty pod kolor mdo bluzki, paska i torebki...

7.jak myję zęby to zaczynam od prawej strony

8.używam jedynie żołtego kubka z narysowaną myszką i cechami prawdziwego przyjaciela

9.uznaję jedynie gumy orbit white w drażetkach
10.piszę jedynie czarnym Parkerem..innych długopisow nie toleruje;/
11.o przyjściu do domu zawsze włanczma kompa

12. nie tryzmam rąk w kieszeniach spodni, tylko kciuki:D
13.i ogolnie moim jednym wielkim przyzwyczajeniem jest mieszanka czarnego i złotego koloru

-
- Prawie autorytet
ja na lewym ;Ddominika pisze: 5.torebkę nosze na prawym ramieniu...
od lewej ;Ddominika pisze:7.jak myję zęby to zaczynam od prawej strony:
pisze tylko i wylacznie piorem z niebieskim atramentem od pierwszej klasy szkoly podstawowej(a do pierwszego roku studiow to jest kilka lat..;p)! nie naboje tylko atrament!;D dlugopisem nie umiem pisac w ogole.. ;p jeszcze ołówek to tak..ale dlugopis? odpada..;pdominika pisze:10.piszę jedynie czarnym Parkerem..innych długopisow nie toleruje;/
-
- Młody rozbrykany
anuś jesteś leworęczna?
-
- Prawie autorytet
nie ;p praworeczna ;D
i mieszam herbate przeciwnie do ruchu wskazowek zegara
i mieszam herbate przeciwnie do ruchu wskazowek zegara