Obecnie światowa kinematografia zalewa nas swoimi (nie zawsze godnymi uwagi) produkcjami. Na co warto pójść z dziewczyną/chłopakiem, a na co tylko z kumplem. Co trzeba obejrzeć koniecznie? A także Wasze zdania o aktorkach, aktorach reżyserach i ludziach filmu, którzy zrobili na Was wrażenie.
byłam, widziałam i to nawet w 3d ( co prawda tylko końcówka w 3d ale było )
wiadomo, że adaptacja filmowa nigdy nie dorówna książce... dlatego też nie spodziewałam się czegoś super.. ale generalnie fajny film ogólnie miałam wrażenie, że bez znajomości książki nic bym nie zrozumiała, a przynajmniej pewnych wątków patrząc na grubość książki i długość trwania filmu, twórcom należą się gratulacje w sprytny sposób udało im się ominąć mnóstwo wątków nie tracąc zbyt dużo na ogólnej treści...Poza tym muszą (powinni) w końcu zmienić obsadę... aktorzy są za starzy na granie 15latków ;p
"To właśnie możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące..." P. Coelho
Też uważam że książka była lepsza, nie wszystko można by było zrozumieć gdyby się jej wcześniej nie przeczytało. Moja mama zaglądając co chwila do mnie (oglądałam na kompie) stwierdziła że to jakiś poryty film;p nie wiedziała o co chodzi;)
Byłam... i jestem bardzo rozczarowana, to chyba najgorsza część Harrego... książka bez porównania lepsza! ale to normalne... przez cały film czekałam aż coś zacznie się naprawdę interesującego dziać... niestety, nawet ta walka nie była ciekawa... w ogóle ten film był jakby no nie wiem... takie nie złożony... dziwny... chociaż uwielbiam Harrego Pottera ten film nie podobał mi się...
Moim zdaniem ten film był do d**y. Szósta część przygód HP była najciekawszą z ksiązek i moim zdaniem film tez powinien taki być. Niestety jednak taki nie jest.
Ostatnio zmieniony 04.08.2007, 11:45 przez Ares, łącznie zmieniany 1 raz.