[Kto Płaci ? oczywiście..chłopak]

Każdego z nas nurtuja pytania i dylematy o których trudno myśleć, a co dopiero głośno rozmawiać. I to jest własnie odpowiednie miejsce na poruszanie trudnych, nurtujących Was tematów, także tabu. Żadnych ograniczeń moralno-etycznych!
ODPOWIEDZ
Aniołek
Młody aktywny
Kontakt:

Re: [Kto Płaci ? oczywiście..chłopak]

Post autor: Aniołek »

Ewela pisze:
Aniołek pisze:
Fighter pisze:
Aniołek pisze:przypisywanie czemukolwiek określenia "idealny" jest nieco kontrowersyjne...
Why :?:
Bo ludzi idealnych tyż nie ma... :)
Aniołek pozwól, że sama będę okreslać jaki jest mój związek z kimś, a jaki nie. Okreslac go może jeszcze główna osoba zainteresowana.
A negowanie tego co mówię o sobie i najbliższej mi osobie kiedy Nas nie znasz też jest nieco kontrowersyjne.
Przeprosiłabym Cię że żyję, na szczęście nie jestem taka głupia. Więc przeproszę tylko, że w ogóle się odezwałam
"myśli kłębią mi się w głowie, a zrozumieć nic nie mogę
myśli kłębią mi się w głowie, a powidzieć nic nie mogę "
[Lenny Valentino]

Pozdrawiam
Aniołek
PLAGIATT
Człowiek czynu
Kontakt:

Post autor: PLAGIATT »

ey no ludzie nie popadajmy w paradox.. czy cos takiego :D
Aniołek
Młody aktywny
Kontakt:

to nie jest paradox :) to jest po prostu odrobina zlego humoru z mojej strony :)
[Lenny Valentino]

Pozdrawiam
Aniołek
Ewela
Młody aktywny

Post autor: Ewela »

ciszę się, ze żyjesz aniołek,
ale zły humor dotyka także mnie, a nie lubie krytyki nieznanej płaszczyzny. znowu off topic.

Wróćmy do tematu.....
Paweł
Morphlorchack
Kontakt:

Post autor: Paweł »

Ewela pisze:Wróćmy do tematu.....
:?

A wiec,... może ja zacznę....

Otóż pojawił sie problem... zbliża sie wiosna a co za tym idzie okres godowy... :mrgreen: błuahahahaha.... ;)

Nie no.... teraz na serio... :lol:

Jest fajna dziewczyna no i wypadało by gdzies z nią pójść, a w portfelu seryjnie nawet złamanego grosza nie mam :cry: A tak na pierwszej "randce" to wypadało by za nia zapłacic.... :?
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
Aniołek
Młody aktywny
Kontakt:

Ewela pisze:ciszę się, ze żyjesz aniołek,
ale zły humor dotyka także mnie, a nie lubie krytyki nieznanej płaszczyzny. znowu off topic.

Wróćmy do tematu.....
troszke zle mnie zrozumialas, to nie była krytyka :)
[Lenny Valentino]

Pozdrawiam
Aniołek
Aniołek
Młody aktywny
Kontakt:

Paweł Florczak pisze:
Ewela pisze:Wróćmy do tematu.....
:?

A wiec,... może ja zacznę....

Otóż pojawił sie problem... zbliża sie wiosna a co za tym idzie okres godowy... :mrgreen: błuahahahaha.... ;)

Nie no.... teraz na serio... :lol:

Jest fajna dziewczyna no i wypadało by gdzies z nią pójść, a w portfelu seryjnie nawet złamanego grosza nie mam :cry: A tak na pierwszej "randce" to wypadało by za nia zapłacic.... :?
Jest tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle miejsc w których nie są potrzebne pieniądze, że nawet sobie nie wyobrażasz :)
A szczerze mówiąc to nawet krótki (cóż, pogoda :) ) spacer to jest chyba najlepszy początek... Takie jest moje osobiste zdanie :wink:
[Lenny Valentino]

Pozdrawiam
Aniołek
Shirya
Młody rozbrykany

Post autor: Shirya »

Hmmm tak sobie czytam wasze posty i myślę... Nie żyjemy w dobie złotego wieku szlachty... słyszeliście o równouprawnieniu? Nie ma takiego obowiązku by chłopak płacił za dziewczynę i dobre wychowanie nie ma tu zbyt wiele do rzeczy. Zdaję sobie sprawę, że rodzice wychowują was chłopców w przekonaniu, że tzw. dżentelmen winien za kobietę (przynajmiej swoją ) płacić... ale naprawdę wcale nie musi.
Ja jestem kobietą i niezbyt czesto pozwalam, by za mnie facet płacił gdziekolwiek... Początkowo się buntował mój życiowy przyjaciel ale wreszcie zrozumiał, że pieniądze to nie wszytsko. Teraz płaci poprostu to z nas które aktualnie ma pieniądze przy sobie lub ma je na wierzchu :)

Pozatym... czy to pierwsza czy setna randka... wcale nie musi byc w miejscu gdzie pieniądze byłyby potrzebne.... :)
Mamy w życiu prawo popełniać wiele błędów oprócz jednego- tego, który niszczy nas samych.....
evilnem
Młody aktywny

Post autor: evilnem »

ja nie rozumiem o co wam facetom chodzi. zabierajcie laski do parku, jak kocha to jej wystarczy.
W kazdym razie moj boy nie wydaje kasy na kino ni teatr bo to bez sensu
lepiej wydac na kwiatki dla swojej ukochanej
no nie?
DianaR
Człowiek czynu

Post autor: DianaR »

Prawda jest taka że większość chłopów jet wychowana w ten sposób, że z kobietę płacą. A przynajmniej powinni. Nie raz miałam juz okazje temu czy tam temu czasem za pomocą wysokich dzwięków, a czasem długiej dyskusji wytłumaczyć, że sama za sibie płace. Fowiedziałam sie też dlaczego się tak upierają. Podobno w ten sposób czują sie bardziej odpowiedziani (wynikać to ma z tego, że to zazwyczaj mężczyzna zarabia na dom). Ale weźcie pod uwagę, że w tym wieku to zazwyczaj żyjemy z kieszonkowego od rodziców. A my mimo że kobiety o tym wiemy. Jeżeli dziewczyna każe za siebie płacić za każdym razem to chyba jest coś nie tak. Ja na miejscu faceta zaczełabym się zastanawiać czego ona chce? Miłości czy sponsoringu?!
Nie można jednak że jest to bardzo kontrowersyjny temat. :roll:
Dopiero wówczas, gdy dostrzeżemy, że żaden człowiek nie jest zupełnie czarny, ani też zupełnie biały, lecz, że wszyscy jesteśmy, jak zebry w paski lub szarzy, jak orły i dopiero wówczas, gdy wyciągniemy z tego spostrzeżenia praktyczny wniosek, mamy możność naprawdę zrozumieć ludzi.
alk18
Młody aktywny

Post autor: alk18 »

moim zdaniem chlopak jak nieche placic za dziewczyne to niech zabierze jo na spacer po parku albo na plaze przy zachodzie slonca.na pewno znajdziecie jakies slotkosci w domu ktore bys mogl zabrac ze sobo.A kocyk,slotkosci i zachod slonca na pewno jej sie spodobajo :)
DianaR
Człowiek czynu

Ooo! I jeczcze dziewczyna sobie pmysli jaki to jej chłopak romantyczny! Tak trzymac chłopaki!!! :P
Dopiero wówczas, gdy dostrzeżemy, że żaden człowiek nie jest zupełnie czarny, ani też zupełnie biały, lecz, że wszyscy jesteśmy, jak zebry w paski lub szarzy, jak orły i dopiero wówczas, gdy wyciągniemy z tego spostrzeżenia praktyczny wniosek, mamy możność naprawdę zrozumieć ludzi.
sexigirl
Młody rozbrykany

Post autor: sexigirl »

z mojej strony ( ze strony dziewczyny) wygląda to tak:
powinno apelować się do lasek o przyzwoitość, bo to powinno być normalne że każdy płaci za siebie. Facet może czasem kupić jej jakiś drobiazg. Ale nie płacić ciągle za dwoje.

NAJLEPSZYM WYJŚCIEM JEST SZCZERA ROZMOWA Z DZIEWCZYNĄ !!!!!!!

JAK JEST INTELIGENTNA TO ZROZUMIE
DianaR
Człowiek czynu

sexigirl ujełaś idealnie w słowa to o czym myślałam. W 100% się z tobą zgadzam!!! (JUPI!!! W końcu wyszło że jestem choć trochę inteligentna :wink:
PLAGIATT
Człowiek czynu
Kontakt:

hm... szczera rozmowa :/ hm... może i to jest jakiś sposób ale czy skutczny... :/ hm... wsumie to dobry pomysł... zaczniemy apelować o wyrozumiałość :D... hm...
sexigirl
Młody rozbrykany

Post autor: sexigirl »

czy skuteczny?

szczera rozmowa jest skuteczna na każdy problem!!
DianaR
Człowiek czynu

Nawet nie wiecie ile razy mnie wyratowała z opresji :D
PLAGIATT
Człowiek czynu
Kontakt:

lecz nieraz taka szczera rozmowa może nieraz doprowadzić do ciężkich sytuacji...
DianaR
Człowiek czynu

Ale umie też z nich wyprowadzić...
bolec
Młody aktywny

Post autor: bolec »

taaa jak dobrze pamiętam to jest kto płaci ... bo nie che mi się sprawdzać oczywiście zapłace za wszystko tylko dajcie fundusze my młodzież nie dysponujemy za bardzo gotówką ledwo na fajki lub browca starcza
Przykro mi ,ale ptak nie telefon komórkowy nie liczy się kto ma większy
ODPOWIEDZ