Dzisiejszy świat i Polska to wiele kontrowersji i pytań. W tym forum poruszamy wszystkie problemy polityczne, gospodarczo-społeczne i kulturalno-religijne świata. Tu możecie pisać co Wam się nie podoba w dzisiejszym systemie, który kraj będzie nowym supermocarstwem i który polityk jest skorumpowany (-;
Koleżanka vanessa łudziła się, że PO, czy jakakolwiek inna partia, wcieli w życie swoje przedwyborcze obietnice z konsekwencją 2055. domów dziennie? Nie żartuj, bo nie uwierzę
BTW. nie rozumiem wątku premiera... Marcinkiewicza mianowano, przyjął urząd - kto i dlaczego ma się bać?
stanowisko premiera rządu na początku zaproponowano Tuskowi, ten jednak nie zgodził się na to, ponieważ wie że urząd premiera to ogromna odpowiedzialność i liczył się z tym że nie wywiąże się z tych obietnic jakie PiS ma w swoim programie wyborczym.. [tu we wcześniejszym poście podałam za przykład obietnice wybudowania tych 3milionów domów co jest jak dla mnie paranoją..|i to było właśnie w programie PiS-u -gwoli ścisłości |]
więc na urząd premiera powołano Marcinkiewicza powszechnie uważanego za coś w stylu "popychadła" Kaczyńskiego..
ja to tak rozumiem.. licze sie również z tym że nie "siedze głeboko w polityce" więc nie bede sie upierała przy swoim zdaniu, bo być może się mylę.. jednak na dzień dzisiejszy tak to pojmuję ;p
"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność."
Tusk, jak i całe PO odrzucają wszystko co związane z PiSem.. patrząc na ich obecną postawę nie wiem jak mogli wcześniej mówić o koalicji... a też obiecywali. W tym momencie nie opowiadam się za żadną ze stron, tylko zadaję Ci pytanie czy wierzysz by któraś partia wypełniła swoje przedwyborcze obietnice w stu procentach (czyli z konsekwencją 2055. mieszkań dziennie).
IMHO "przydupas" i "popychadło" to dość obraźliwe określenia, które w dodatku mogą okazać się nietrafione, a że przez 'niedawny' rząd Buzka kilka razy zasugerowano coś podobnego w telewizji... mam wrażenie, że jedną z największych wad polskiego społeczeństwa jest kopiowanie. Gdzie własne zdanie?
Pomyślcie dogłębiej o tych domach, jak myślicie po co powiedział że wybuduje domy tu nie chodziło o same domy przeciez kto kupi te domy za dzisiejszy zarobek??? oczywiście że nikt tu chodzi o to że ktoś musi zbudowac te domy, czyli nowe miejsca pracy Jakbyscie czytali histrie uważnie to zobaczycie ze coś w podobie zrobił Hitler (dokł. wybudowywał autostrady w niemczech i ludzie mieli pracę i nie było tyak duzego bezrobocia) następnie te domy będą domami moze państwowymi co oznacza ze podatki z domów bedą bezpośrednio leciały na budrzet państwa, a co z tym idzie najprawdopodobniej obnizą się podatki na takie mieszkania hehe ale sie wypowiedziałem
ja osobiscie ubolewam nad tym jakiego mamy prezydenta.. kaczor jest dla mnie osoba najmniej odpowiednia na to stanowisko!! do 3 razy sztuka: faszyzm, komunizm...kaczyzm!
A ja głosowałam na kaczora... nie lubię tuska.. z resztą tusk miał możliwość się zaprezentować i coś z działać w kraju, nic mu z tego nie wyszło. A Kaczyński udowodnił, że cos w państwie zrobić potrafi. A jak teraz będzie.. zobaczymy
dla mnie to jest caly czas zagadka....
co? Minanowicie to, ze my wszyscy tak narzekamy.Mowimy, ze teraz Polska zginie... wiec kto glosowal na tego debila? ; -\
Nasi rodzice? Babcie? Dziadkowie?
Jak to jest?
Tusk ma za soba mlodziez, a Kaczynski ludzi doroslych?