Nie wiesz gdzie umiescić swój post? A może chcesz poznać nowych ludzi? Jak sama nazwa mówi na tym forum jest wszystko dozwolone, no może nie do końca... ;-]
Łodź jest większa od Krakowa więc nie wiem czemu nazywasz ją wsią. Kiedyś przejeżdżałem nocą przez nią i tak z wyglądu to się całkiem nieźle prezentowała
hmmm.... czy wieksza to nie wiem, może ma więcej ludności, ale pod względem terytorialnym i tak jest to małe miasto..... poza tym za kilka lat Kraków własnie przegoni Łódź w liczbie ludności, bo w Łodzi więcej ludzi odchodzi niz się rodzi i duża częśc tego miasta to osoby starsze
a czy tak piekna ta Łodz to tez nie wiem.... ciekawe jakimi okolicami przejeżdzałeś
PAL MAL pisze:Łodź jest większa od Krakowa więc nie wiem czemu nazywasz ją wsią. Kiedyś przejeżdżałem nocą przez nią i tak z wyglądu to się całkiem nieźle prezentowała
IMHO w Łodzi nie ma takich zabytków itp. Kraków kojarzy się raczej z miastem rekreacyjnym zaś Łódź hmm miasto przemysłowe, produkcja włokien itp. (przynajmniej tak było kiedyś...) jeździłem na giełde po ubrania itp. Kraków piękne miasto... można dużo pozwiedzać itp. A w Krakowie jestem przynajmniej raz w tygodniu...
Paweł Florczak pisze:co do Łodzi to ona tez ma swoje zabytki i to nawet na skale europejską.... a jakie to już się domyślcie
Nie wiem, może Wolczanka? Nie obrażając oczywiście mieszkańców ale tak mi się skojarzyło... o zabytkach nie słyszałem... a słyszałeś o zabytkach w Katowicach
no sa w katowicach zabytki ;P
jakies pomniki czy cos w tym stylu, a i jeszcze jakies kamienice zabytkowe tez sa na pewno ...
ale dla wszystkich katowice kojarza sie tylko z jednym - SPODEK
- Przepraszam.
- Cebula u pani po wilu?
- 30gr
- A to dziękuję.
niezgadłes...... chodzi o całe zespoły fabryczne Izraelskiego i Szaiblera (fabryka, pałac, domy fabrykantów, przychodnie, sklepy, straż, itd...) które tworzyły tak zwane miasto w miescie
Paweł Florczak pisze:niezgadłes...... chodzi o całe zespoły fabryczne Izraelskiego i Szaiblera (fabryka, pałac, domy fabrykantów, przychodnie, sklepy, straż, itd...) które tworzyły tak zwane miasto w miescie
A słyszał ktoś może o "Pierwszej fabryce lokomotyw" w Chrzanowie-Fabloku? to moje miasto ;>