Spędzamy w niej (albo powinniśmy spędzać) sporą cześć swojego życia. Jak w niej przetrwać i zostać sobą? Jak radzić sobie z codziennymi szkolnymi wymogami? Jak uniknąć najgorszych katuszy? Co interesującego dzieje się u Was w szkole, a z czym nie możecie wytrzymać?
ja mam "obraz Rosji w polskiej literaturze z okresu zaborow"............
"now that I'm grown, I got my mind on bein somethin
Don't wanna be another statistic, out here doin nuttin,
tryin to maintain in this dirty game, keep it real...."
domyslam sie... choć dla mnie to była by dobra zabawa. Lubie Łódź, jej historie szczególnie... naszczęscie mam jej troszkę pośrednio przez "Ziemie Obiecaną"... ahm...
No ja dlatego tez wybralam temat dotyczacy Łodzi po pierwsze dlatego ze uwielbiam nasze miasto a po drugie nie podobaja mi sie tematy typu "motyw tego czy tamtego.." a do materialow trudno dotrzec malo jest na ten temat
A szukałaś w BUL'e?
Byłas w księgarni z ksiązkami o Łodzi? (na Piotrkowskiej, tuż za Centralem I)?
Moze i trudno znaleźć materiały, ale temat na prawde baaardzo mi sie podoba... no i z samej histroii Łodzi można wiele już wyciągnąc... uf... chyba sie w swoim żwyiole znalazłem Normalnie w pon ochrzanie moją babke od polskiego (i zarazem wych.) ze mi takiego tematu nie wymyśliła...
Hmm a nie bylam ... ale dzieki za rade na razie wyszperalam cos w ktorej z bibliotek tzreba bedzie jesczze zrobic rozklad gramatyczny itd... i zebrac to jakos w jedna calosc.. ech.. ale damy rade a so!
Ano w roznych szkolach rozne tematy wybierano... porownywalam z ludzmi z innych liceow i naprawde nie jeden ciekawy temat jescze znalazlam
Dziekuje za oferte jak bede miala problem z tym to od razu sie zglosze do Ciebie