A co wy o tym sądzicie i jakie techniki sciagania preferujecie

Mialem z tego wywalczone 2 HiHiPiqs - X pisze:Ja np jush jestem przygotowany na jutro na biologięI jest looz .. A jaka sciage sobie zrobilem ? .. kartka w kratke A5 z opisanym co potrzeba, mejoza, mitoza, tkanki, i organelle komórki ( I hate Biology:( )
Czemu akurat TAKA ściaga ? .. ponieważ u tej nauczycielki najprościej tak ściagac.. proste zawszze najlepshe
.. za to też mam kilka przedmiotów, na których ściaganie jest niedopuszczalne
.. no 1 i dziękuje
.. ale są i takie, na które robić ściag po prostu nie warto !
Przy takich zarobkach dla nauczycieli jakie są teraz? Taki nauczyciel to marzenie, ale jest ch strasznie mało... A tak poza tym to wazne jest podejscie to przedmiotu. Trzeba sobie uswiadomic, albo sie przekonac, czy cos, ze robimy to dla siebie, nie myslec o tym, ze bedziemy pisac test na ocene, po prostu zainteresowac sie tematem na tyle, ile jest to mozliwe. Przyklad, biologia. Ostatnimi czasy bierzemy tematy zw. z czlowiekiem, i zebyscie wiedzieli ze to sie moze przydac, np. dlaczego tworzą się zakwasy, no? Dopiero w liceum dowiedzialem sie ze dlatego ze miesnie sie normalnie rozkladaja przechodząc na oddychanie beztlenowe. Albo warto wiedziec, ile kcal energii uzyska sie ze spalenia bialka, tluszczu czy cukry - przed treningiem albo jakims meczem czy czyms tam bedzie wiadomo jak sie przygotowac. A najlepiej to sie w jakims stopniu zainteresowac przedmiotem i tematem, nie dla ocen, ale dla samego siebie. (ufff...)ANO pisze:e, tam było by tak dobrze, gdyby nauczyciele z maty, fizy i innych ścisłych przedmiotów mówili jakoś po ludzku, tzn tak abyśmy to łatwo pojmowali to poprostu nie musiałbyś się niczego w domu uczyć....