a może macie jakies wypróbowane sposoby?
Duzo się uczyta?
-
Paweł
- Morphlorchack
- Kontakt:
Duzo się uczyta?
Hmmmm.... no właśnie.... nauka to zmora kazdego z nas... ale czy duzo potrzebujecie czasu aby przyswoić wiedze i czy wogle przysiadacie czasem aby się czegoś wykuć.... tfuuu.... nauczyć 
Niestety rzadko koło zdarzeń, obraca siła naszych marzeń.
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
:: // https://www.readyforboarding.pl
:: // me? https://pawel.florczak.info
-
PAL MAL
- Młody rozbrykany
Re: Duzo się uczyta?
Jeśli się da oglądnąć lekturke to zawsze. Jeśli chodzi o naukę to ni da się uniknąć odpowiedzi więc lepiej sobie powtórzyć. Sam tego przeważnie nie robie a robie to na lecji lub na przerwie. Ale nie jest to dobry sposób.
YO MY BROTHER!
-
Damson
- Młody aktywny
powiem szczerze , że mało razy się uczyłem w moim życiu
Ale narazie nie mam zbytnio problemów 
-
DRACO
- Młody rozbrykany
jeśli zdałeś właśnie do liceum to lepiej zmień nastawienie bo miałem to samo a później zjebane waxy bo się kułem z TRZECH przedmiotów (bez pytań proszem) aby zdać i to nie jakieś wybrane lekcje ale cały cholerny rok z KAŻDEGO z nich i serdecznie odradzam takich przaeżyć.Na dwa miechy miałem ratami w sumie dwa tygodnie wakacji co zbyt optymistyczne nie jest...Damson pisze:powiem szczerze , że mało razy się uczyłem w moim życiuAle narazie nie mam zbytnio problemów
Raz się żyje, potem się tylko straszy...
Ja straszę już dziś!!!
Ja straszę już dziś!!!
-
Damson
- Młody aktywny
powoli zaczynam się zmieniać
wkońcu chcę zdać
wkońcu chcę zdać
-
Piqs - X
W Gimnazjum sie nie uczyłem
i jakos na piakach zdawałem
.. dobra opinia
.. Natomiast teraz w liceum uczę się troshke (choć nie tak jak chcialaby moja mama) i lecem na 3 i 4 .. ale mushem sie do pracy wziac
.. zebywyjsc na 4.5 na półrocze :]
-
Roshowa
- Młody aktywny
A ja mam tzw. "łatwośc przyswajania wiedzy" ... A najlepiej mi anglik idzie =))
Catzz Rulzz!
-
Decain
- Młody aktywny
Właśnie ... to chyba nie jest takie skomplikowane. Czytacie sobie jeden temat i już załapujecie jakieś 60% z tego co tam jest (no chyba że zawiłe regółki). Ja przed sprawdzianem jak mam trochę czasu to przepisuję sobie jeszcze raz najważniejsze informacje i uczę się z tej kartki. Jak ktoś jest wzrokowcem to bardzo przydatny sposób.
-
sexigirl
- Młody rozbrykany
otóż to .
każdy powinien znaleźć sobie swój własny sposób, by nauka stała się przyjamna i łatwa
serio,serio!!
ja na przykład mam wiele sposobów ....
rozrysowuję sobie wszystko w mniej lub bardziej skomplikowane schemaciki, potem spojżę na taką kartkę i już wszystko wiem . /czyli pamięć wzrokowa 
w książkach zaznaczam sobie różne rzeczy różnymi kolorami , np to co najistotniejsze na zielono, to co też trzeba "wykuć" a w\ydaje sie mniej ważne na żółto....
jako że mam fioła na punkcie muzyki, to często śpiewam sobie "teksty" z zeszytu na melodie różnych fajnych kawałków.... To wesoły i skuteczny sposób 
no i jak nie mam zbyt wiele czasu na naukę, to nagrywam sobie na kasetę lub płytkę zwięzłe notatki, i idąc ulicą czy jadąc autobusem włączam sobie takiego walkmana czy tam odtwarzacza CD, i w ten sposób nie tracę tego czasu który potem zamiast na naukę, mogę poświęcić na wyjścia ze znajomymi, i to wszystko co kocham / jak chcecie wiedzieć co to napisałam w temacie Hobby /

każdy powinien znaleźć sobie swój własny sposób, by nauka stała się przyjamna i łatwa
serio,serio!!
ja na przykład mam wiele sposobów ....
Mam oczy
by zauważać innych,
mam uszy, by ich usłyszeć,
nogi, aby do nich sie pofatygować,
dłonie, by je ku nim wyciągnąć
i serce, aby kochać.
by zauważać innych,
mam uszy, by ich usłyszeć,
nogi, aby do nich sie pofatygować,
dłonie, by je ku nim wyciągnąć
i serce, aby kochać.
-
Luki
- Młody rozbrykany
Kiedyś mało sie uczyłem i dobre oceny zawsze miałem... W tym roku zacząłem sie powaznie uczyc, bo zalezy mi na dobrych ocenach, abym mógł sie dostac do jak najlepszego liceum.
wiedz , ze ... albo juz nic
]]]
-
Aniołek
- Młody aktywny
- Kontakt:
ja się pratycznie nie uczę... czasem cosik powtarzam... ale czas zmienić nastawienie :Pjakoś te egzamy do liceum trzeba zdać i potem jeszcze w liceum wytrwać 
"myśli kłębią mi się w głowie, a zrozumieć nic nie mogę
myśli kłębią mi się w głowie, a powidzieć nic nie mogę " [Lenny Valentino]
Pozdrawiam
Aniołek
myśli kłębią mi się w głowie, a powidzieć nic nie mogę " [Lenny Valentino]
Pozdrawiam
Aniołek