Czy ktokolwiek z tu obecnych słucha lub słyszał kiedykolwiek coś z tych rzeczy?
Nie wiem, czy podzielenie tego działu na takie właśnie wątki nie byłoby dobrym pomysłem.
Moje ulubione gatunki muzyczne. 2 ostatnie mylone z techno, co doprowadza mnie do szewskiej pasji. Gothic to dźwięki piękne, prawie operowe, z użyciem skrzypiec, często organów a nawet klawesynów.
Gothic/Industrial/Electro
-
- mroczny karol
Gothic/Industrial/Electro
Żyć to znaczy rodzić się powoli
-
- Wspaniała
Re: Gothic/Industrial/Electro
Moonlight mmmm <ogromna nieskończona miłość>
Closterkeller
Closterkeller

22.09.2007 Nasz Ślub :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
06.07.2008 Nela Natalia :*
29.02.2012 Inga Patrycja :*
-
- Szalony pismak
Przyznam się, że jestem zupełnie zielonym amatorem industrialu, ale spory czas temu wpadła mi do ręki płyta, która jest połączeniem Gothicu i industrialu (przynajmniej tak twierdzą Google). Mówię tu o krążku "Opheliac" - Emilie Autumn, który zdobył moje serce. Jestem otwarty na nowe brzmienia, ale nie wiem jak się do tego zabrać... w ogóle ciężko znaleźć coś takiego w "profesjonalnych" sklepach bo szufladkują to do jakichś dziwnych gatunków.
Sam kiedyś tak to postrzegałem... i teraz mi wstyd.Blood On The Ground pisze:[...]2 ostatnie mylone z techno[..]
Konieczność jest najlepszym doradcą.
-
- mroczny karol
OMG! Emilie Autumn! Uwielbiam. Gothic victorian, piękne dźwięki skrzypiec. Potępiony gdzie udało Ci się zdobyć ten krążek? Bo poszukuję go bardzo bardzo. Ach och Organ Grinder.
Z tych bardziej znanych i dostępnych polecam na pewno IAMX.
Świetny jest też nowy niemiecki projekt X-Rx. Posiadam niezliczone ilości industrialu w formacie MP3 więc jak coś wal śmiało na prv :]
Z tych bardziej znanych i dostępnych polecam na pewno IAMX.
Świetny jest też nowy niemiecki projekt X-Rx. Posiadam niezliczone ilości industrialu w formacie MP3 więc jak coś wal śmiało na prv :]
Żyć to znaczy rodzić się powoli
-
- Prawie autorytet
gothic, owszem słyszałam ten gatunek i electro też, żadnych szczegółów co do wykonawców bo po prostu słyszałam ale nie wiem kto wykonywał utwory 

-
- Szalony pismak
Blood co do płyty to nie był oryginalny album.
Rozejrzę się za tymi nazwami co pisałaś, ale jak pisałem wcześniej to jest wciąż za mało popularny gatunek aby miał osobną półkę w dziale z muzyką.
Ostatecznie nieśmiało będę walił do Ciebie na priv...

Rozejrzę się za tymi nazwami co pisałaś, ale jak pisałem wcześniej to jest wciąż za mało popularny gatunek aby miał osobną półkę w dziale z muzyką.
Ostatecznie nieśmiało będę walił do Ciebie na priv...
Konieczność jest najlepszym doradcą.