No to teraz czas na mnie
Jak by ktoś kiedyś jechał do Włoch, pooolecam mocno
Mirabilandie! Zajefajna sprawa. Jak ja tam byłem, wjazd na 2 dni kosztował 30 euro. A zabawy... oj było sporo. Są rollercoastery (
stylowy drewniany, z
wiszącymi nogami Katun i inne +
jakis nowy podobno), ale jest też dużo fajnych wodnych atrakcji jak np.
Niagara, gdzie dużą łódką spadasz w wodę z dużej wysokości tworząc mega fale. Suchy nie wyjdziesz

Ale na szczeście Włochy to ciepły kraj i wyschniesz raz dwa. Są też małe atrakcje jak takie wieze coś w stylu jak pisala Anuś. Jedna że spadasz nagle z wysokości i druga, że wystrzeliwuje Cię w gorę z dużą prędkością. Serio super to wspominam i bardzo chętnie wybrałbym się tam jeszcze raz. Oczywiście polecam jazdę w pierwszym rzędzie
Trochę bliżej i trochę inna kategoria, to polecam Tatralandię na Słowacji, zaraz przy naszej granicy. Megaduży aquapark, z nawet nie wiem z iloma zjeżdzalniami i basenami + full innych atrakcji. Super zabawa na cały dzień. Tylko w sezonie te kolejki... ale jest taki wybór, że zawsze coś się znajdzie.
No i ostatnio byłem w Alton Tower, Uk. hyh... niezła zabawa.
Kolejka na wisząco-leżąco Air +
jeszcze jeden filmik, jakieś standardowe
z wiszącymi nogami,
wystrzeliwane z miejsca, czy
spadające pionowo w wielką dziure 
i inne. Małe atrakcje typu
piła. (wyczes, najlepsza jest koncówka! xd) i wiele wiele wiele innych. Zabawy, na 2 dni jak nic... koszt coś koło 30 funtów za dzień, 35 za 2 czy jakoś tak. Kolejki wieksze niż we Włoszech, ale informują ładnie ile gdzie sie stoi w minutach, wiec zawsze można sobie inaczej zaplanować wycieczkę.
Teraz moim celem jest Thorpe Park, rowniez w UK.
Slyszalem też dużo dobrego o HydeParku w Niemczech, ale jakos nigdy nie udało mi się tam dotrzeć.
Offik pisze:a we wrześniu jak dobrze pójdzie to alton towers, tak ze dwa dni:D
Offik!!! Koniecznie daj znac!!! Moze uda się i wybierzemy sie razem!
![Nom ;]](./images/smilies/nom.gif)